lördag 16 maj 2015

Fremtrædende Satudarah-medlem bekræfter, at Brian Sandberg har 'sonderet terrænet' hos gruppen - men han er ikke ønsket som medlem

Efter sin pludselige exit fra Bandidos i forrige uge har Brian Sandberg søgt om optagelse i Satudarah, der er den nyeste store spiller på den danske rockerscene.

Det bekræfter det fremtrædende Satudarah-medlem Ole Bonnesen i et interview med Ekstra Bladet.

- Har han søgt om at blive optaget i klubben?
- Han har sonderet terrænet. Men det er jo ikke nogen selvfølge, at fordi man bliver smidt ud det ene sted, så kan man komme ind et andet sted.
- Vi har fejet det af bordet med det samme, siger Ole Bonnesen og forklarer, at det er af respekt for Bandidos, at man ikke vil have Sandberg med på holdet.

Brian Sandberg afviser ellers i dag i et indlæg på Facebook, at han skulle have undersøgt mulighederne for medlemskab hos den rivaliserende rockergruppe:
- Blodsugende Ekstra Bladet skriver i dag, at jeg har søgt optagelse hos en anden MC-klub.
- Det kan jeg med store bogstaver AFKRÆFTE på det groveste, skriver han.

Under alle omstændigheder lader Sandbergs rolle i rockerverdenen til at være udspillet. Han røg ud af Bandidos i bad standing for at have sex-chattet med ekskonen til en daværende 'bror' i klubben, og europapræsident Michael 'Kokken' Rosenvold har efterfølgende udtalt, at Sandberg er en færdig mand i MC-miljøet.

Heller ikke Hells Angels, hvor Sandberg har været medlem over to omgange, vil have noget med den detroniserede kendisrocker at gøre, og hos Satuadarah lyder udmeldingen, at Brian Sandberg nok er en ven, men at han ikke får lov at bære klubbens farver.
- Det kommer han aldrig til, siger Ole Bonnesen.

Ole Bonnesen bekræfter videre, at Sandberg har haft sin gang omkring Satudarahs lokaler i Bagsværd, siden han røg ud af Bandidos.
- Beskytter I ham?
- Det er ikke nødvendigt. Det kan man vel godt sige. Han er kommet i vores område, så kan man kalde det beskyttelse, det må man selv om, siger Ole Bonnesen.

- Men som gammel ven af Brian har jeg prøvet at hjælpe ham lidt på vej her i den seneste tid. Prøvet at give ham lidt moralsk opbakning, selv om han måske ikke har fortjent det.
http://ekstrabladet.dk/112/satudarah-sandberg-kommer-aldrig-ind-hos-os/5524819 

https://www.facebook.com/brian.sandberg.54

fredag 8 maj 2015

Invånarnas protester får Bandidos att flytta

Rockerklubben Bandidos lukker nu deres afdeling i Kolding - det skriver ugeavisen.dk. Her beskrives det, hvordan klubben nåede at få godt fem et halvt år i den jyske by. Over for ugeavisen bekræfter talsmand fra klubben Kent 'Kemo' Sørensen, at Bandidos har lukket afdelingen og er flyttet fra klubhuset på Værkstedsvej i det sydlige industriområde i Kolding. - Det er korrekt, og vi har valgt at omrokere folk til andre jyske afdelinger, siger Kent Sørensen til JydskeVestkysten og Kolding Ugeavis. Han udelukker dog ikke helt, at Bandidos på et senere tidspunkt igen vil slå sig ned i Kolding. - Nu skal folk ikke juble alt for tidligt, for man ved jo aldrig, hvad fremtiden bringer, tilføjer han. Kilder med indsigt i miljøet beskriver over for Ekstra Bladet, hvordan mandskabsmangel i det jyske er hovedårsagen til, at Kolding-afdelingen nu lukkes ned. Angiveligt er der kun to-tre fuldgyldige medlemmer på fri fod i den nu nedlagte Koldingafdeling. En af dem, der glæder sig over rockernes exit, er den lokale socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen. tilbage i 2013 organiserede han et fakkeloptog mod rockerne. Her deltog op mod 300 lokale beboere. Demonstrationen i Kolding var en konsekvens af, at Bandidos havde afpresset lokale tatovører. Afpresningen stoppede efterfølgende. - Som en konsekvens af flot politiarbejde og stærkt sammenhold i Kolding forlader Bandidos vores by. I 2013 i forbindelse med fakkeloptoget rockerne ud af Kolding stod vi sammen om budskabet, at mennesker der lever systematisk af andre folks ulykke, ikke er velkomme i Kolding. Det budskab er nu blevet til virkelighed. Det er en fantastisk nyhed, at Bandidos ikke længere rekrutterer udsatte unge i Kolding. Sådan siger Christian Rabjerg Madsen. http://ekstrabladet.dk/112/bandidos-lukker-kolding-afdeling/5555883
Efter fem år i staden upphör nu filialen och medlemmarna lämnar staden.
– Det är fantastiskt positivt, säger lokalpolitikern Christian Rabjerg (S), till Kvällsposten.

I fem och ett halvt år har Bandidos funnits i den danska staden Kolding.
Lika länge har lokalpolitikerna arbetat för att få bort dem. För två år sedan genomfördes ett fackeltåg med över 300 deltagande som protest mot organisationen.
– Bandidos är en kriminell organisation som systematiskt lurar, lever på andra olycka och utpressar människor. Därför ville vi ha bort dem, säger Christian Rabjerg, som sedan 2013 har haft frågan som en av sina viktigaste.

"Jubla inte för tidigt"

Och efter mycket påtryckningar från folket har nu Bandidos bestämt sig för att lämna Kolding och medlemmarna ska söka lyckan vid andra filialer.
– Det är korrekt, vi har valt att flytta folk till andra avdelningar på Jylland, säger Bandidosmedlemmen Kent Sørensen, till den danska tidningen Ugeavisen.
Ett glädjande besked, enligt Christian Rabjerg, som anser att det är fantastiskt för staden att Bandidos väljer att lämna Kolding.
Men samtidigt som Bandidos annonserar sin sorti stänger de inte dörren helt för att komma tillbaka.
– Nu ska inte folk jubla allt för tidigt, för man vet aldrig vad framtiden bringar, säger Kent Sørensen till tidning.

"Hyr inte ut till kriminella"

För Christian Rabjerg och övriga Kolding innebär nu arbetet att hålla borta kriminella organisationer från staden.
Hyr inte ut till kriminella organisationer, stå enade och var uppmärksam är Christian Rabjergs uppmaning till invånarna.
– Det kommer alltid finnas kriminella. Men vi måste vara uppmärksamma på droger och annan kriminalitet, och inte hyra ut lokaler till kriminella organisationer. Vi måste stå tillsammans mot utpressning och uppmärksamma poliser på vad vi ser och, säger Christian Rabjerg.
– Men det är verkligen fantastiskt att Bandidos lämnar. Det är härligt att de inte är här längre. Det är fantastiskt positivt, fortsätter han.
http://www.expressen.se/kvallsposten/invanarnas-protester-far-bandidos-att-flytta/

torsdag 7 maj 2015

Bandidosmän gömde vapen i en torktumlare

Ett åtal mot två Bandidosmedlemmar ger en avslöjande inblick i det kriminella mc-gängets vardag.
I dag ställs båda inför rätta. En av männen misstänks ha gömt vapen i en torktumlare.
I en lägenhet socialen betalade åt den andre fanns knark värt cirka 400 000 kronor.

De båda männen riskerar också åtal för mordförsöket på Stefan Kubatov, presidenten i mc-klubben Rock Machine.

I september förra året blev Stefan Kubatov utsatt för ett mordförsök när han befann sig vid Rock Machines dåvarande lokal i Hylls-tofta utanför Klippan. Han träffades av tre skott, men överlevde.
När Kvällsposten intervjuade honom i december om mordförsöket var han fåordig och ville inte berätta i detalj vad som hände när han var nära att dö.
- Ja du, bra fråga. Jag blev skjuten i alla fall, sade han.
- De försökte slå ner mig bakifrån.
Sedan sköts han med tre kulor.
Stefan Kubatov har tidigare varit medlem i Bandidos och det var fjärde gången han blev skjuten. För Kvällsposten uppgav han att det finns en konflikt, men att den är personlig.

Grep Bandidos-medlemmar

En tid senare greps flera medlemmar av Bandidos i Helsingborg. I ett förhör framkom att åtminstone en Bandidosmedlem anser att det finns en hotbild mot gänget.
Det kan eventuellt förklara varför polisen vid en husrannsakan i november förra året hittade en vapengömma i en byrå i ett sovrum och en annan i en obrukbar torktumlare i Bandidos lokaler i Helsingborg.

Fyra hagelpatroner

I ett dolt utrymme i byrån med annars prydligt hopvikta kläder låg ett avsågat hagelgevär och fyra hagelpatroner.
I torktumlaren hittade polisen också en pistol, ammunition och en hemmabyggd kpist som är påfallande lik den svenska kulsprutepistolen m/45.
Polisen hittade även på en annan adress en lapp med anteckningar som kan vara en inköpslista med priser:
Nio stycken Glock, 26 nio millimeter, 15 000 styck.
Två stycken AK47 med vikbar kolv 20 000 kronor styck.
Ett avsågat hagelgevär värt 2 000 kronor.
Ingen av Bandidosmedlemmarna som vistats i lokalerna har velat medge att de haft någon kännedom om vapnen som hittades. Men till slut har misstankarna riktats mot en 34-årig medlem som också disponerade rummet där hagelgeväret hittades.
Att just han blivit misstänkt är inte så konstigt.
På den plastpåse som har använts för att vira in hagel- geväret och patronerna fanns bara hans fingeravtryck. 34-åringens fingeravtryck fanns också på pistolen som låg invirad i en röd handduk i torktumlaren tillsammans med ett magasin.
Men det spelade ingen roll när polisen försökte pressa honom. 34-åringens kommentarer på polisernas frågor var nästan alltid:
- Ingen kommentar.
Hans advokat Mikael Nilsson anser att åklagaren inte kan bevisa att Bandidosmannen är den som ansvarar för vapnen.
- Han förnekar vapenbrottet. Det är ju en lokal där många rör sig. Hans fingeravtryck fanns visserligen på en plastpåse som innehöll ett hagelgevär, men det finns ju många plastpåsar där. Han förnekar också all kännedom om vapnen som hittades i torktumlaren, säger Mikael Nilsson.

Fick frågor om vapnen

Bandidos säkerhetsansvarige, också han 34 år gammal, svarade aningen mer utförligt när han fick frågor om fynden i torktumlaren, men påstod samtidigt han inte visste något om vapnen.
Polis 1:
- Okej. Det är ju ändå du som är säkerhetsansvarig för klubblokalen vad jag förstår.
Bandidos säkerhetsansvarige:
- Precis, det är det jag säger, det ska inte finnas där.
Polis 1:
- Nej, nej. Har du någon idé eller uppfattning om hur det har hamnat där?
Bandidos säkerhetsansvarige:
- Nej.
Samme Bandidosmedlem är också misstänkt och åtalad för innehav av cirka 1,5 kilo amfetamin som på gatan kan vara värt uppemot 400 000 kronor.
När polisen gjorde razzia hos Bandidos i Helsingborg gjorde man också razzia i en lägenhet som denne 34-åring hyrt på en ort i nordvästra Skåne.
Lägenheten är en enrummare och den fick 34-åringen efter att han avtjänat ett fängelsestraff på sex månader för bland annat försök till misshandel och grov stöld. Han har tidigare dömts för bland annat utpressning och misshandel.
Hyran för de två första månaderna betalades av socialen, men den kom att användas på ett sätt som socialen knappast räknat med.

Razzia i Helsingborg

När polisen gick igenom lägenheten hittade de cirka 1,5 kilo amfetamin i en plastpåse, en kaffekvarn som ofta används för att blanda ut amfetamin samt vågar.
Polisens omedelbara slutsats blev att lägenheten använts för att blanda ut amfetamin och paketera det innan försäljning. 34-åringen hade en annan förklaring när han fick första frågan om narkotikan i ett förhör.
- Jag har tillgång till lägenheten, jag står skriven där, men jag har ingenting med någon narkotika och göra.
Och så påstod han detta:
- Det är bara en besökslägenhet som andra brukar, inte jag.
34-åringen vill inte på något sätt kännas vid narkotika och all den utrustning som fanns i hans lägenhet. Han ville inte heller berätta om någon fått låna eller hyra lägenheten av honom.
I stället blev han alltmer sur under förhören. Vid ett tillfälle utbrast han:
- Nej, någon ligger risigt till när jag kommer hem det kan jag ju säga.
När poliserna frågade vad han menade svarade 34-åringen:
- Nja... det lär ni nog märka.
En polis bad honom förklara sig.
- Nja, men det är ju någon som har placerat grejer hemma hos mig som inte är så jävla nyttigt, svarade 34-åringen.

Båda männen nekar

Både han och den andre 34-åringen misstänks dessutom för mordförsök på Stefan Kubatov. Kammaråklagare Karin E Eriksson uppger att ett åtal i den delen kan komma i slutet av maj. Båda männen nekar till att ha försökt döda Kubatov. Eftersom åtal inte är väckt när det gäller mordförsöket på Rock Machines ledare vill Mikael Nilsson inte ge någon annan kommentar än att hans klient förnekar brott.
koffeinmix. I 34-åringens lägenhet fanns en kaffekvarn som använts för att mala koffeintabletter som ofta används för att blanda ut amfetamin.
PIGGAR UPP. Den åtalade 34-åringen har förklarat det stora antalet koffeintabletter i lägenheten med att han ofta blir trött och tar tabletterna för att bli piggare.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidosman-gomde-vapen-i-en-torktumlare/

Vid polisens tillslag hittades flera vapen och knark för hundratusentals kronor. Två Bandidosmedlemmar, som också är misstänkta för ett mordförsök, ställs idag inför rätta, skriver Kvällsposten.

Det var vid flera tillslag i november förra året som polisen hittades knark värt runt 400 000 kronor samt flera skjutvapen. En pistol och en hemmabyggd k-pist hade gömts i en torktumlare. I en byrå hittades ett avsågat hagelgevär med tillhörande patroner.

Fingeravtryck binder en 34-årig man till vapenfynden, enligt åklagaren. Mannens advokat, Mikael Nilsson, säger till Kvällsposten att 34-åringen förnekar all kännedom om de vapen som hittats.


Hemma hos en annan 34-årig medlem hittades 1,5 kilo amfetamin, gömt i en kaffekvarn. Även han nekar till brott.

De båda männen är också misstänkta för inblandning i mordförsöket på presidenten i MC-gänget Rock Machines som sköts med tre skott utanför Klippan i september förra året. Mannen, som enligt Kvällsposten tidigare varit medlem i Bandidos, skadades svårt men överlevde.

Männen nekar även till detta misstänkta brott, som åklagaren alltså ännu inte väckt åtal för.
http://www.hd.se/lokalt/klippan/2015/05/07/bandidosmedlemmar-infor-ratta/

Nattvargar kan vara i Sverige

Finsk gränskontroll uppger att att medlemmar ur det ryska mc-gänget Nattvargarna har tagit sig genom Finland, skriver Hufvudstadsbladet. En av männen kom till Helsingfors på valborgsmässoaftonen och fortsatte direkt med färja till Sverige, uppger gränskontrollenheten.

Ryska mc-gänget Nattvargarna har mött flera hinder på sin planerade resa till Berlin för att fira Röda arméns seger över Nazityskland.
AFP skrev under valborgshelgen att Tyskland infört inreseförbud för de centrala medlemmarna i mc-gänget.
Före det hade Polen meddelat att de nekar gänget inträde.

På lördagen rapporterar finländska Hufvudstadsbladet att minst en medlem i mc-gänget passerat Finland och sedan tagit sig vidare med färja till Sverige.

Nattvargarna är ett nationellt sinnat mc-gäng som hyllar Stalin och stöds av president Vladimir Putin.

Nattvargarnas plan var att passera genom Vitryssland, Polen, Tjeckien, Slovakien och Österrike innan man når Tyskland för att rulla in i Berlin på segerdagen den 9 maj.
Nattvargarna har gedigen bakgrund i den rysk-ortodoxa kyrkan och klubben har de senaste åren gjort flera stunts i nationalistisk riktning, bland annat genom att i samband med det ryska övertagandet av Krimhalvön i Ukraina förra året köra ner till Krim för att stödja de proryska separatisterna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/putins-mc-gang-kan-passera-sverige_4533752.svd

Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.


Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.

– Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet.

Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem.
Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.


Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.
– Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet.

Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem.
Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.
 
Brian Sandberg har dominerat förstasidorna i danska kvällstidningar den senaste tiden. Nyligen kastades han ut ur danska Bandidos med buller och bång. Sandberg hade sexchattat på Facebook med exhustrun till en medlem. Så gör man inte i Bandidos, inte ens med en exfru.
Brian Sandberg sparkades utan några goda vitsord, milt sagt, vilket betyder att han är ovän med klubben och riskerar repressalier.

- Från dags dato är Brian Sandberg utkastad från Bandidos i bad standing. Det innebär att han inte längre får ha kontakt med någon i eller omkring vår miljö, förklarade Michael "Kokken" Rosenvold, europapresident i Bandidos, för Ekstrabladet den 31 mars.

Smärre sensation

I torsdags kunde samma tidning, liksom Kvällsposten, rapportera att Brian Sandberg haft hemliga möten med Satudarah-bossen Mohammad Nadim Khan. Uppgifterna bekräftades av Nadim Khan personligen.

Att Sandberg, med förflutet i både Bandidos och Hells Angels, nu skulle söka sig till det rivaliserande gänget från Holland är en smärre sensation i den kriminella världen. Men många skakar sina huvuden.

- Jag tror inte han blir medlem i en ny biker-klubb. Och blir han det säger det mer om dem än om honom, säger Michael Rosenvold till Ekstrabladet.

Brian Sandberg, eller "Gucci-rockeren" och "Jet set-rockeren" som han kallats på grund av sin pråliga klädstil, är Danmarks i särklass mest kändE gängmedlem. I veckan startade en ny dokumentär på danska TV3 med titeln "Frontalt". Tv-producenterna har följt Sandberg under ett halvår och tittarna får bland annat vara med när han jobbar med att driva in skulder. Det är pengar han själv lånat ut till diverse personer. Och det är inga minusräntor om man säger så.

"Mycket pengar"

Enligt egen utsago tjänade Sandberg ihop sitt kapital på den tiden han var livvakt åt Stein Bagger, en skandalomsusad affärsman som 2009 dömdes till sju års fängelse för ekonomisk brottslighet. Sandbergs månadslön var 280 000 danska kronor (cirka 360 000 svenska kronor).
- 280 000 är mycket pengar, men jag skulle själv betala vaktbolaget. Efter skatt återstod 60 000 i månaden och det var en riktigt god lön till mig, uppger han i TV3-programmet.
I dokumentärserien följer tv-teamet även med Sandberg när han deltar i det sociala livet i Bandidos klubbhus i Köpenhamn.
Men när han strax före påsk svartlistades av gänget, på grund av sexchatten, krävde Bandidos att alla logotyper, ryggmärken och dylikt skulle suddas i tv-programmen, skriver Ekstrabladet. Man vill inte bli förknippad med honom.

Ville bli proffsboxare

Den obändige Brian Sandberg har faktiskt lyckats med att bli utslängd ur både Bandidos och Hells Angels med bad standing.

I sin ungdom drömde Sandberg om att bli proffsboxare. Han jobbade också som dörrvakt i hemstaden Slagelse på Själland och därifrån var steget inte långt till kriminell verksamhet. 1991 dömdes Brian Sandberg till sju års fängelse för grovt narkotikabrott. Det handlade bland annat om ett parti amfetamin, totalt 3,5 kilo.

Under fängelsetiden lärde han känna Hells Angels-medlemmen Rene Nøddeskov Ludvigsen, som satt inne för mordet på Bullshit-presidenten Anker Walther "Hövding" Marcus. Det var också Ludvigsen som senare hjälpte Sandberg att bli medlem i Hells Angels.

Drog till Teneriffa

Men 1998 fick han lämna HA med bad standing. Det handlade om flera tillfällen där han brutit mot klubbens stränga regler. Bland annat ska han ha lurat en provmedlem på pengar.

Efter det drog Sandberg till Teneriffa där han försörjde sig som livvakt åt en spansk gangster.
Därefter blev han, trots visst internt motstånd, åter antagen som medlem i Hells Angels och jobbade upp sig till en ledande position. Han lärde också känna Stein Bagger som erbjöd honom det välbetalda jobbet som säkerhetschef/livvakt. Bagger åkte senare dit i IT Factory-skandalen, ett svindleri i miljardklassen.

Några år senare tyckte Brian Sandberg han gjort sitt i Hells Angels och meddelade på sin Facebooksida i december 2012 att han gått över till rivalklubben Bandidos. Det fanns uppgifter om att Sandberg skulle starta en ny Bandidosavdelning på andra sidan sundet, i Malmö. Men till slut hamnade han i en avdelning utanför Helsingør.

Nu är han körd i Bandidos och inte heller Hells Angels vill ha med Brian Sandberg att göra. När han lämnade "till vänster" 2012 innebar det att HA inte hade något otalt med Sandberg. Men efter turerna med sexchatten sade HA-talesmannen Thomas Gramstrup till Ekstrabladet:
- Sandberg kommer inte tillbaka till oss. Han kastades ut, och är fortfarande oönskad i vår miljö. Det är hans person, han passar inte in hos oss och uppenbarligen inte hos Bandidos.
http://www.expressen.se/kvallsposten/brian-sandberg-visar-upp-sitt-liv-i-tv/ 



Här förhandlar den ökände gängmedlemmen Brian Sandberg, 48, om ett medlemskap i holländska mc-gänget Satudarahs.

Danska Ekstrabladet har kommit över bilder på Sandbergs hemliga möten med Satudarahs-bossen Nadim Khan – som själv jagas av svenska myndigheter.

Brian Sandberg blev häromveckan utsparkad ur Bandidos MC i Danmark efter att han sex-chattat på Facebook med exfrun till en annan Bandidosmedlem.
Sandberg, med förflutet i både Hells Angels och Bandidos, söker sig nu till uppstickargänget Satudarahs som har två avdelningar i Danmark. Enligt Ekstrabladet har han haft flera möten med ledaren Mohammed Nadim Khan, bland annat på Ulrikenborg Plads i Kongens Lyngby, en mil norr om Köpenhamn.

Gängledaren Khan är formellt skriven i Sverige sedan tio år, och enligt Ekstrabladets uppgifter har svenska myndigheter förgäves jagat honom för gamla skatteskulder.

"Bad standing"

Brian Sandbergs sondering med Satudarah uppfattas som en smula desperat sedan han sparkats ur konkurrentklubben Bandidos, med så kallad bad standing. Han har även blivit utslängd ur Hells Angels vid två tillfällen, men tillhörde Bandidos sedan 2012.

Med detta facit återstod bara två möjligheter: sticka utomlands eller hitta ett tredje gäng – Satudarah.
Enligt Ekstrabladets källor förhandlar Sandberg med den nya klubben och man har även fått tillgång till fotografier från mötena.

Nadim Khan bekräftar själv för tidningen att mötena har ägt rum, något som sannolikt får blodet att koka hos rivalklubbarna.

Våldsamheter

Holländska Satudarah har haft flera våldsamma sammandrabbningar med både Hells Angeles och Bandidos sedan man etablerade sig i Danmark 2013. Risken finns att stridsyxan grävs fram igen om Brian Sandbergs överlöpning fullbordas.
En poliskälla uppger för Ekstrabladet:
– Det förvånar mig inte om Sandberg räcker ut handen till en ny klubb efter att han hamnat i bad standing. Han måste gå dit där det är mest opportunt och samtidigt har han en viss kändisfaktor som folk i den miljön kan attraheras av.

Kallas "Gucci-rockeren"

Sandberg har kallats "Jetset-rockeren" och "Gucci-rockeren" på grund av sin för mc-kretsar ovanligt tjusiga framtoning. Men Bandidos Europapresident Michael "Kokken" Rosenwold tror inte att det finns något mc-gäng som vill ha med Sandberg att göra efter hans klavertramp.
– Jag tror inte han blir medlem i en ny biker-klubb. Och blir han det säger det mer om dem än om honom, säger "Kokken" till Ekstrabladet.

Bad om ursäkt

Efter sexskandalen bekräftar Europapresidenten att Brian Sandberg definitivt är körd hos Bandidos.
– Han kanske får överväga att söka till läsarredaktör för "Veckans Rapport" eller söka sig till en swingersklubb, säger Michael Rosenvold syrligt till Ekstrabladet.
Ekstrabladet har även sökt Brian Sandberg för en kommentar till uppgifterna om klubbytet och bråket efter sexchatten. Men han avböjer.
Tidigare i veckan skrev han dock ett inlägg i ärendet på Facebook:
"Glöm inte att jag är bara en människa som också kan begå fel här i livet", löd det bland annat i inlägget.

http://www.expressen.se/kvallsposten/har-moter-sandberg-satudarahs-ledare/

"Gucci-rockeren" Brian Sandberg, 48, slängdes ut ur Bandidos MC efter att ha sexchattat med en kvinna som tidigare var gift med en annan klubbmedlem.

– Jag beklagar det självklart och vill göra allt i min makt för att reda upp det, skriver han, enligt tidningen Ekstrabladet.


"Gucci-rockeren" Brian Sandberg, 48, slängdes ut ur Bandidos MC efter att ha sexchattat med en kvinna som tidigare var gift med en annan klubbmedlem.
Nu ber han klubben om ursäkt på Facebook.
– Jag beklagar det självklart och vill göra allt i min makt för att reda upp det, skriver han, enligt tidningen Ekstrabladet.
Danske Brian Sandberg – som har kallats både "Gucci-rockeren" och "Jetset-rockeren" på grund av sin för mc-kretsar ovanligt tjusiga framtoning – var under många år medlem i mc-klubben Hells Angels. I december 2012 gick han dock över till den rivaliserande klubben Bandidos.
Efter två år och tre månader hos sin nya klubb, hamnade Brian Sandberg nyligen i onåd hos klubbledningen. Orsaken var att han hade sexchattat med en exfru till en annan Bandidos-medlem.
Enligt Ekstrabladet ska Sandberg ha försökt inleda en relation med kvinnan via Facebook, där han skrivit meddelande till henne. Han ska i chatten ha bett kvinnan skicka bilder på sig själv och skrivit till henne om bland annat oralsex.

Bröt mot reglerna

När chatten blev känd hos Bandidosledningen, uteslöts Sandberg ur klubben. Enligt klubbens interna regler får medlemmar nämligen inte inleda relationer med andra klubbkamraters nuvarande eller före detta partners.
Sandberg tvingades också stänga ner sin Facebook-sida och ta bort alla bilder i sociala medier där han förekommer i Bandidos-sammanhang.
– Från dags dato är Brian Sandberg utkastad från Bandidos i bad standing. Det innebär att han inte längre får ha kontakt med någon i eller omkring vår miljö, sade Michael "Kocken" Rosenvold, europapresident i Bandidos, till Ekstrabladet i början av april.

"Beklagar"

Nu har Brian Sandberg startat sitt konto på Facebook igen, där han själv skriver om det inträffade.
– Nu är jag tillbaka här på Facebook!! MEN jag varken kan, eller vill kommentera situationen som ändrade mitt liv här den 31 mars. Dock vill jag tydligt understryka att jag dessvärre har gjort Bandidos MC besvikna genom att bryta mot reglerna. Det beklagar jag självklart och vill göra allt i min makt för att reda upp, skriver han, enligt Ekstrabladet.

"Är bara människa"

Han skriver vidare:
– Kom ihåg att jag bara är människa som också kan begå fel här i livet!!!!!!!
Ekstrabladet skriver också att Sanbderg har lagt ut två bilder på Instagram. På den andra visas texten "Be strong enough to let go and wise enough to wait for what you deserve". På svenska betyder det ungefär "Var stark nog för att släppa taget och klok nog att vänta på det du förtjänar".
I slutet av 1990-talet blev Sandberg också utesluten ur Hells Angels. Han togs dock till nåder och tilläts bli medlem igen.
http://www.expressen.se/kvallsposten/uteslots-ur-bandidos--ber-nu-om-ursakt/

Motorcykelgänget Nattvargarna planerar en resa till Berlin. I Tyskland ska man fira att Nazityskland besegrades

Ночные Волки, eller Nattvargarna, ska köra motorcykel från Ryssland, genom Europa och slutligen komma fram till Berlin till den 9 maj. Där ska man fira Nazitysklands kapitulation i andra världskriget.
Nattvargarna kallas ”Putins Hell’s Angels” och står den ryske presidenten mycket nära. I samband med det ryska övertagandet av Krimhalvön i Ukraina förra året körde Nattvargarna ner till Krim för att stödja de proryska separatisterna.
Lars Gyllenhaal, författare och expert på rysk militär, har tidigare beskrivit motorcykelgänget som nära förbundet med Vladimir Putin och extremt proryskt. 2012 deltog Putin på ett av Nattvargarnas jippon och han har kallat dem sina bröder.

Knutte kräver blockad

De täta banden till Putin och den pågående konflikten i Ukraina gör att man i Polen uppfattar Nattvargarnas resa genom Europa som politisk och landets utrikesministerium betecknar den som ett problem, skriver finska Hufvudstadsbladet.
Nyhetsbyrån AFP har pratat med polacken Jarek Podworski, som själv beskriver sig som mc-knutte, och han kräver att Polen ser till att det ryska mc-gänget inte släpps in i EU. Podworski uppmanar polackerna att blockera vägarna.

'Ska hedra och knyta kontakter'

Nattvargarna själva slår ifrån sig kritiken och menar att det hela är en resa för att minnas.
– Huvudmålet är att uppvakta dem som dog på slagfälten i andra världskriget mot Adolf Hitlers Nazityskland – soldater och oskyldiga civila, säger organisatören Andrej Bobrovskij.
Han menar också att man vill knyta nya kontakter och att många européer vill ansluta sig.
Nattvargarna ska under sin resa passera genom Vitryssland, Polen, Tjeckien, Slovakien och Österrike innan man når Tyskland.

En 27-årig man har hittats mördad i Sundbyberg utanför Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen, som enligt en dom från 2012 var medlem i Hells Angels supporterklubb Red and White Crew, ha blivit skjuten till döds med två skott.
– En uppringare berättade att han såg en blodig kropp i ett garage, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Det var vid 19.23 som polisen larmades till ett garage i ett bostadsområde i Sundbyberg. På platsen låg en 27-årig man, dödligt skottskadad.
– Ambulanspersonalen var där ett tag men hans liv kunde inte räddas, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Kopplingar till Hells Angels

27-åringen var, enligt en dom i Svea hovrätt, medlem i gänget Red and White Crew, en supporterklubb till Hells Angels. Namnet syftar på Hells Angels röda och vita färger. Polisen vill inte bekräfta kopplingarna till mc-gänget.
– Det är inget jag varken kan bekräfta eller uttala mig om, säger Sven-Erik Olsson.
Några personer med koppling till Hells Angels var enligt uppgift på plats i bostadsområdet strax efter att polisen larmats till platsen.
Smällar ska ha hörts i området vid 19-tiden och enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits till döds med två skott. En uppgift som polisen i nuläget inte kan bekräfta.
Ett vittne Aftonbladet talat med uppger att hon såg två personer lämna platsen strax efter skotten.
– Jag såg två män med svarta kläder och svarta hjälmar som åkte iväg på moped. De körde väldigt fort, säger till Aftonbladets reporter på plats.

Avspärrningar

Utredare på platsen har nu inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp.
– Vi har spärrat av och tekniker är på väg till platsen. Patruller på plats knackar just nu dörr i området för att få in fler vittnesuppgifter.
Utöver avspärrningen av fyndplatsen har man även just nu spärrat av en trappuppgång i anslutning till garaget.
– De har en helikopter uppe och så står det en piketbuss precis vid porten. De släpper inte in eller ut någon därifrån just nu, säger en boende i området.

Två personer hämtade till förhör

En 20-årig man och en annan person är i nuläget hämtade till förhör av polisen.
– De antas ha uppgifter som kan ha betydelse för utredningen, säger Sven-Erik Olsson.
Polisen ska även ha hittat två tomhylsor i anslutning till platsen där kroppen låg.
Den avlidne 27-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han dömdes senast 2012 till tre års fängelse för grov misshandel och skadegörelse efter att ha misshandlat anhängare till mc-klubben Outlaws på en krog på Södermalm i Stockholm.
Året innan, 2011, dömdes han av Solna tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott, narkotikasmuggling och dopningsbrott.
Hans anhöriga är underrättade.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20749255.ab

27-åringen som mördades hade en skuld på 400 000 kronor, enligt en nära vän.
Vänner och anhöriga till mannen tror att det är därför han nu mördats.
– Han skulle börja betala av sina skulder men han var inte snabb nog, säger vännen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20749990.ab 


Maskerade män följde efter HA-mannen 

Tre maskerade män följde efter HA-mannen ner i garaget när han oplanerat tog taxi hem från gymmet på onsdagskvällen.


Tre maskerade män följde efter HA-mannen ner i garaget när han oplanerat tog taxi hem från gymmet på onsdagskvällen.
Det säger en anhörig till den döde 27-åringen.
– Taxiföraren misstänkte ju inget, annars hade han förstås varnat, säger den anhörige.
Den 27-årige mannen i Sundbyberg som sköts till döds i ett garage levde ett stilla liv. Han släpptes ur fängelset i september 2013, då han hade suttit av ett långt straff för en misshandel. När han kom ut drog han sig tillbaka. Tränade, umgicks med familjen, tog det lugnt.
På onsdagseftermiddagen var han på väg just för att träna.
Omkring 17.30 fick han skjuts till sitt gym av en familjemedlem. Han hade sagt till familjen att han skulle vara hemma vid 21-tiden.
I stället kom han oväntat hem redan strax efter klockan 19, då i taxi.
– Taxiföraren berättade: "När jag släppte av honom vid garagedörren stod garagedörren öppen", säger den anhörige.

"Tre personer som är maskerade"

27-åringen tog som vanligt genvägen via garaget, i stället för att gå runt huset. Föraren dröjer sig kvar och blev ofrivilligt vittne till att 27-åringen var förföljd.
– Föraren ser tre personer som är maskerade. De går inte direkt efter honom ner i garaget, men de går samma väg. Taxiföraren misstänkte ju inget, annars hade han förstås varnat, säger den anhörige.
Nere i garaget blev den 27-årige mannen skjuten till döds.
Bara minuter efter att taxin släppt av honom, klockan 19.23, kommer första larmet till polisen.

Släktingen kritisk till medieuppgifter

Ett stort polisuppbåd finns på platsen hela kvällen och natten.
Släktingen som Expressen talat med är kritisk till uppgifter som förekommit i medier om att brodern blev mördad på grund av en skuld. Släkten är ekonomiskt oberoende och 27-åringen behövde inte jobba. Han fick pengar av sin familj till det han behövde, enligt släktingen.
Själv tror han att det var någon ovän från det förflutna som dök upp för att hämnas.
– Kanske något gammalt. Kanske någon som inte gillar honom. Om jag hade vetat att han var hotad hade jag inte låtit honom gå ut, säger den anhörige.
Släkten var medveten om att 27-åringen sedan åtta år tillbaka var medlem i kriminella nätverket Red and White Crew, en mc-klubb med Hells Angels-kopplingar, och även att han suttit i fängelse för grov misshandel så sent som 2013.

Pratade med honom

– Vi pratade med honom hundra gånger om att det var dumt. Men de känner att de har makt när de är med i ett gäng, även om de inte har det, säger släktingen.
På mordkvällen stoppades familjen och vännerna från att gå ner i källaren i huset. Polisen ville bara säga att ett brott begåtts. Först drygt två timmar efter mordet fick de den fasansfulla nyheten.
– Det kom fyra poliser och frågade om han bor i lägenheten. Då blev jag helt chockad: Vad har han nu gjort? Men de sa: Tyvärr måste vi meddela att han har avlidit.

Det säger en anhörig till den döde 27-åringen.
– Taxiföraren misstänkte ju inget, annars hade han förstås varnat, säger den anhörige.
http://www.expressen.se/nyheter/maskerade-man-foljde-efter-ha-mannen/ 

Polisen utreder om mordet på den 27-årige mannen i mc-klubben Red and White Crew i Sundbyberg vara hämnd för ljusskygga affärer.
Expressen kan avslöja att mannen har suttit i styrelsen för tre bolag som svartlistats hos polisen.
– Det handlar om bolag som sysslat med bluffakturor, säger en källa med insyn.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen kom larmet om dödsskjutningen in till polisen från en garagebyggnad vid Rissneleden i Sundbyberg.
Samtidigt har vittnen berättat om hur två maskerade personer på moped passerade till och från garaget.
Men ingen har gripits som misstänkt.
Mannen som hittades död på garagegolvet var medlem i Hells Angels supporterklubb Red and White Crew. Han har tidigare varit inblandad och dömts till tre års fängelse för misshandeln av tre Outlawsmedlemmar på restaurang El Crocodilo på Södermalm i Stockholm. Sammanlagt åtalades tolv personer för krogattacken den 6 september 2011.

Jobbar brett

Polisen jobbar brett med att finna de som ligger bakom mordet. Aftonbladet skriver att den skjutne mannen hade skulder på 400 000 kronor. Anhöriga säger till tidningen att de tror att det var därför han blev mördad:
– Han skulle börja betala av men var inte snabb nog, säger en vän till Aftonbladet.
Samtidigt kan Expressen berätta att 27-åringen suttit i styrelsen för tre kända bolag, som gjort sig kända för att syssla med bluffakturor. Bolagen var svartlistade hos polisen.
Polisen bekräftar att man jobbar brett i sökandet efter mördaren – och motivet. Flera olika spår utreds, bekräftar Klas Petersson, stationsbefäl vid Västerortspolisen för Expressen:
– Vi jobbar väldigt brett i de här ärendena, säger han.
Det kan alltså vara ekonomiskt, gängrelaterat eller en hämnd för det tidigare bråket på restaurangen?
– Jag tror att du lyckades få in alla de punkter som man måste kika på, säger Klas Petersson. I den här världen kanske det inte alltid krävs jättemycket för att gå över gränsen.
Det har inte varit några kända oroligheter på mordadressen tidigare, enligt Klas Petersson:
– Nej, det vill jag inte säga, inte mer än någon annanstans.

Sysslade med bluffakturor

En källa med insyn utredning, bekräftar att den skjutne mannen satt i styrelsen för olika bluffakturebolag.
– I princip är just de här tre bolagen helt borta. De driver de här bolagen tills de har blivit kända. Sedan, när de hamnat på en massa varningslistor, startar de nya bolag men med samma typ av verksamhet på agendan. Det är alltid på temat "kommun", "företagarregister", "bolagsupplysningen". Det ska vara i närheten av seriösa, existerande bolag.
I Malmö har polisen sett starka kopplingar mellan medlemmar i kriminella MC-klubbar och styrelseposter i olika bluffbolag, enligt Expressens källa.
– Det finns uppemot 20 väldokumenterade mc-killar inne i det här.
http://www.expressen.se/nyheter/polisen-misstanker-mordet-var-en-hamnd/