tisdag 30 september 2014

MC-gängen använder varumärket för att hota

Det må vara mer pengar och kan uppfattas som lägre upptäcktsrisk. Men polisen håller koll på mc-gängen oavsett vad det är för typ av brottslighet de sysslar med.
- De kommer inte undan bara för att de ägnar sig åt ekonomisk brottslighet, säger Lars Öjelind, kriminalkommissarie och gängexpert vid Rikskriminalpolisen.

För att komma åt mc-gängen samarbetar de med exempelvis med Skatteverket, Kronofogden och Ekobrottsmyndigheten.
- Jobbar man med sådant här så jobbar man på bred front, säger Lars Öjelind.
Att jobba på bred front verkar även vara något som gängen själva har börjat med när de nu tar hjälp av andra ekobrottslingar som bidrar med kunskap.
- De tycker kanske att de kan tjäna mer pengar på detta och det är det som är driften att tjäna pengar, säger Lars Öjelind.
Mc-gängen i sin tur bidrar med våldskapital.
- De har kanske dykt upp som lite muskler för det är bra att ha dem med för då har man någon som kan driva in skulder säger Öjeling.
Och inte sällan är klubbvästen på.
- Det är en del av den metoden de använder framför allt vid utpressning och indrivning, man använder någon form av hot. Då tycker de att det är smart att använda sitt varumärke.
http://www.expressen.se/gt/mc-gangen-anvander-varumarket-for-att-hota/

Så lurar MC-gängen staten på stora belopp skriver Expressen

Allt fler mc-gäng har lämnat de mer traditionella gängbrotten och gått över till ekonomisk brottslighet. Nästa vecka inleds hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade Värmlands finans-målet där Hells Angels tidigare Värmlandspresident varit misstänkt.

Nu har de kriminella gängen även börjat ta hjälp av kända specialister när det gäller ekobrott för att nå maximal vinst.

- Man förenar sin historia med ett våldskapital ihop med traditionella och av rättsväsendet kända, gamla ekoskojare, säger Bengt-Olof Berggren, chef för kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborg.

Det kan handla om att utnyttja lönegarantin, konkursförfaranden och bedrägerier genom att beställa varor i hastigt uppkomna eller kapade företag. Det kan även röra sig om avancerade momsbedrägerier.

- Alla kriminella gängs drivkraft är makt eller pengar. De är väldigt företagsinriktade och affärsmässiga på så vis att de ger sig inte in på det som inte ger någon avkastning, säger Bengt-Olof Berggren.

Men detta är inte ett helt nytt fenomen utan har pågått under några år.
I Värmland var det för några år sedan en stor bluffhärva med flera Hells Angelsmedlemmar inblandade. Flera byggföretag försökte då dölja ekonomiska transaktioner med bluffakturor för att få ut kontanter till svarta löner.
http://www.expressen.se/gt/sa-lurar-mc-gangen-staten-pa-stora-belopp/

måndag 29 september 2014

Mystik om skudsåret rocker

Mand med skudsår i armen kom til behandling på Glostrup Hospital

Torsdag i sidste uge henvendte en fuldgyldig HA-rocker sig på Glostrup sygehus på den Københavnske Vestegn.
Manden var såret af et skud i armen. Det erfarer Ekstra Bladet.
Hos Vestegnens Politi bekræftes affæren:
- Det korrekt. Men manden har ikke ønsket at forklare sig om sagen til os. Foreløbigt ved vi derfor ikke, hvad der ligger til grund for skyderiet, siger Carsten Jansson, efterforskningsleder, Vestegnens Politi, til Ekstra Bladet.
- Men vi efterforsker selvfølgelig i sagen, tilføjer han.
Politiet hører gerne fra eventuelle vidner i sagen.
http://ekstrabladet.dk/112/article5078699.ece

HA'ere holder ny base hemmelig

Efter 13 år i et industrikvarter på Bryggervej i Risskov flytter Hells Angels i Aarhus nu til en ny base. De cirka 20 medlemmer af rockergruppens Aarhus-afdeling bliver ganske givet ikke mødt med rød løber og flagallé, når de en gang efter 1. oktober slår rødder et nyt sted i eller omkring den jyske hovedstad.
Det er velsagtens også netop derfor, at Hells Angels går meget stille med dørene på tærsklen til en snarlig flytning. Det antyder den kendte HA-talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen i hvert fald over for Ekstra Bladet:
- Vores venner i Aarhus ønsker ikke at udtale sig om det, siger han og fortsætter:
- Hvis de er åbne om, hvor deres nye adresse bliver, risikerer de jo nok, at nogen vil forhindre dem i at udføre deres planer, og de er heller ikke interesserede i utidig indblanding fra offentlige myndigheder, tilføjer 54-årige Jønke.
http://ekstrabladet.dk/112/article5060305.ece

Fredsbevis: här delar mc-gängen på monter

Under många år har Hells Angels och Bandidos fört en hård och blodig strid i Danmark.
Men i helgen kom ett kraftigt bevis på att mc-klubbarna befinner sig i fred när de delademonter på Scandinavian Motor Show.
– Det finns inga problem mellan oss, säger Michael "Kokken" Rosenvold europaordförande i Bandidos.
http://www.expressen.se/kvallsposten/fredsbevis-har-delar-mc-gangen-pa-monter/ 



HA og Bandidos pukler sammen til motorshow

HA og Bandidos deler bod på motorshow i Bella Centeret
http://ekstrabladet.dk/112/article5067037.ece 


Den årliga Streetfire-mässan i Köpenhamn lockade ungefär 500 fordon. Men det som kanske väckte mest uppseende var att Bandidos och Hells Angels fanns på plats.

De båda mc-klubbarna hade blivit inbjudna av arrangören och hade sina utställningsområden intill varann.

Vi är här för visa vår livsstil och vår historia, säger en av de verkliga veteranerna i Hells Angels i Danmark, Christian Middelboe.

Hojar och motorshower är ju sånt som intresserar oss, säger Bandidos Europapresident Michael Rosenvold i en intervju angående inbjudan från arrangörerna.

lördag 27 september 2014

ROCK MACHINE MC FRAMED PATCH SET

http://www.ebay.com/itm/ROCK-MACHINE-MOTORCYCLE-CLUB-FRAMED-PATCH-SET-OUTLAW-BIKER-GANG-MC-COLORS-1-er-/190900669158?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c72910ae6

fredag 26 september 2014

Colombiansk mand er fløjet til Danmark for at vidne i sag om forsøg på at købe 200 kilo kokain

Forspillet i forhandlinger om eksport af 200 kilo kokain til Danmark er skjult for forsvarerne i en retssag i Aarhus.
Efter det amerikanske narkopoliti DEA's forarbejde sidder en tysker og en colombianer anklaget for at have forhandlet om den efter danske forhold enorme handel - og en dansk mand skal have spillet en mindre rolle.
Men amerikanerne vil ikke ud med oplysninger om, hvad der foregik, da DEA's meddeler i Bogota to ganske mødtes med den 30-årige tysker og den 47-årige colombianer.
Meddeleren optræder torsdag i Retten i Aarhus under sine to alias - Maria og Mariachi.
Tilhørerne må ikke se manden, så han er skjult bag en sort skærm, som er opstillet midt i retslokalet.
Han fortæller, at begge møder i Bogota blev optaget, og at han derefter blev debriefet af DEA-agenten Bill.
Men rapporterne om debriefingerne af Maria har DEA afvist at udlevere.
- Det er af sikkerhedsmæssige årsager, siger den ene af anklagerne, Torben Thygesen.
Ifølge danske regler har Maria optrådt som såkaldt civil agent, der deltager i kriminalitet. Reglerne siger, at en civil agent kun må yde en 'yderst beskeden' bistand. Og en agent må ikke presse eller lokke mistænkte til at begå kriminalitet, som de ellers ikke har planer om.
Dette kan dog ikke efterprøves af skriftligt materiale, når det gælder de indledende forhandlinger i Bogota.
Maria mødtes også med de nu anklagede i København sidste efterår.
- Jeg har aldrig lagt pres på nogen af dem, gentager Maria flere gange under torsdagens afhøring.
I Bogota spillede han rollen som én, der har forbindelse til guerillabevægelsen Farc, og som derfor havde adgang til kokainlaboratorier.
Oprindelig gik snakken om levering af 500 kilo kokain. Og modtagerne skulle - efter DEA's teori - være 'englene' i København, altså Hells Angels.
Ingen rockere er dog blevet tiltalt. Og mængden i anklageskriftet handler altså om 200 kilo. Prisen skulle være 43 millioner kroner, fremgår det af anklagen.
De tiltalte nægter sig skyldige. Forsvarerne mener, at der er tale om en ulovlig agentoperation, og at al snakken om kokain ikke udgør et kriminelt forsøg.
Dommen ventes til oktober.
http://ekstrabladet.dk/112/article5053410.ece

Nattlig raid mot porrklubbar i Dalarna

Natten mellan den 14 och 15 november stod dramtiken tät i Borlänge. Framför allt då vid de publika och lättsinniga inrättningar som gick under namnen Club Intim och Nattklubb Alexander. Vid dessa porrklubbar slog då ordningsmakten till i en midnattsraid.
http://blogg.dt.se/nostalgibloggen/2013/02/20/nattlig-raid-mot-porrklubbar/

onsdag 24 september 2014

En man har häktats som misstänkt för att ha hjälpt till vid ett mordförsök i mc-klubben Rock Machines

Strax efter klockan åtta i lördags kväll utsattes presidenten i mc-klubben Rock Machine MC Sweden för ett mordförsök.

Folk som hörde skottlossningen larmade polis, som hittade den skadade mannen utanför Rock Machines klubbhus. Informationen om händelsen har varit knapphändig, men nu har en 40-årig man häktats som på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Vid häktningsförhandlingen framkom ett par uppgifter som tidigare varit okända. Bland annat att skottlossningen skedde inne i mc-klubbens lokal.

Men också att den som nu är misstänkt för medhjälp är medlem i klubben och dessutom har en högt uppsatt position i den.

Uppgifterna tyder på att mordförsöket kan ha varit en intern uppgörelse..
Men 40-åringen nekar till alla anklagelser.

– Min klient var på fel plats vid fel tillfälle. Det räckte för att han skulle bli häktad, säger advokat Lars Kruse.

Tingsrätten ansåg dock att misstankarna var så starka att 40-åringen ska sitta häktad i två veckor.
Rock Machine är en i grunden kanadensisk mc-klubb som bildades på 1980-talet och gjorde sig ett namn när man hamnade i en blodig konflikt med Hells Angels i Kanada.

De flesta avdelningar i Rock Machine gick upp i Bandidos MC i början av 2000-talet, men efter interna stridigheter valde de att återvända till Rock Machine MC år 2007.

Året därpå öppnade klubben sina första avdelningar i USA och Australien.
Och sedan en tid finns de även i Sverige, närmare bestämt i Hyllstofta utanför Klippan.
http://hd.se/skane/2014/09/24/skotten-i-hyllstofta-intern-i-mc/

Rikslarm


måndag 22 september 2014

Allt svårare få människor att vittna - Radio - Kaliber

Över trettio personer såg, men ingen ville berätta för polisen vad de hade sett.
I Kaliber berättar polisen om hur de - i fall efter fall - tvingas lägga ner utredningar, eftersom vittnen inte längre vågar träda fram.
Kaliber - om vittnena som tystnat.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/430912?programid=1316 

Utredningar läggs ner när vittnen tiger

Poliser i Uppsala och de tre storstäderna tvingas lägga ned förundersökningar för att vittnen eller målsägande inte vill berätta.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5970769

Aktor: – Turnout mc er ikke en kriminell mc-klubb

Påtalemyndigheten var ikke enig i tingrettens dom mot Turnout mc.
I tingretten ble motorsykkelklubben dømt til å betale 205.000 kroner til statskassa for brudd på alkoholloven. Motorsykkelklubben kjemper mot inndragning på 330.000 kroner. 

Peter Rätz: MC-infiltratören. P3 Dokumentär - 93 minuter

När Peter Rätz avslöjades som hemlig polisinformatör 2004 rullades en sensationell härva av brottsprovokationer, fabricerade polisrapporter, och olaglig infiltrationsverksamhet upp. Peter Rätz hade i över 9 år tagit emot betalning från polisen för att ta sig in i kriminella MC-gäng som Bandidos, Hells Angels och Brödraskapet MC. Väl inne i gängen blundade polisen för de brott som Peter begick för att inte avslöjas. Ändamålen helgade medlen till varje pris. Nu berättar Peter Rätz sin historia i P3 Dokumentär.

Idag lever Peter Rätz gömd på okänd ort. Intervjun har gjorts i omgångar via Skype utan bild. Allt för att inte ytterligare stärka hotbilden mot honom.
Övriga medverkande:
* Förre länspolismästaren i Stockholm - Gunno Gunnmo
* Chefen för Sektionen för Särskilda Insatser, SSI, Stockholm – Tage Åström. Tage rekryterade Peter Rätz 1995 och har skrivit manus till filmerna om Johan Falk, som bygger på Peter Rätz histora. 2013 kommer Tage Åström även ut med boken ”SSI – Den Aningslöse”
* Journalisten Dick Sundevall som skrivit ”Hanteraren” och ”Peter Rätz – 9 år som undercover agent”
* Advokat Johan Ericsson, Peter Rätz ombud vid förhandlingar med Svenska Staten angående ny identitet och skydd.
* Mats Jonsson, polisen Dalarna. Var under 2004 den polisman som hanterade informatören Peter Rätz och som fick in Peter i vittnesskyddsprogrammet första gången.
Producent: Anton Berg
Sändes söndag 10 mars 2013 kl 14:03
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/159806?programid=2519

En ny undersökning visar att ca tjugofem procent av alla tvåor på gymnasiet har en positiv inställning till att testa cannabis.

Skulle du kunna tänka dig att testa cannabis?
– Jag har alltid sagt nej till det men jag har blivit mer lättsamt inställd till det på senare tid, säger Erik.
Varför det?
– För att jag fått mer information. Det är ganska kraftfullt om man jämför det med alkohol, men för att få samma effekt som av alkohol måste man dricka större mängder och då blir nog alkohol farligare i längden, säger Erik.
Skulle du kunna tänka dig att testa cannabis?
– Inte i nuläget, men kanske när man blir äldre, bara för att prova. Man är ju lite nyfiken, säger Emma.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5951727

Den skjutne mannen knyts enligt flera uppgiftslämnare till det internationella mc-gänget Rock machine som etablerades i Sydsverige 2012.

Mannen som sköts ned vid skottdramat i Klippan på lördagskvällen kopplas till ett kriminellt mc-gäng.
En person är anhållen för medhjälp till mordförsök men nu jagas skytten - och i jakten granskas 40-åringens möjliga fiender.
- Vi har en stor styrka i gång, säger kommissarie Caroline Aspinge som leder spaningarna.

Lokalen där mannen sköts ned är den gamla pipfabriken på orten, där sprängde polisen i vintras en knarkliga som drev en omfattande odling av cannabis.

Efter att ligan sprängts hyrdes lokalerna senare ut till just Rock machine, uppgiften bekräftas för Kvällsposten av Helsingborgspolisens Nils-Erik Svensson.

Vad som ligger bakom lördagskvällens skottdrama är oklart. Offret har kort kunnat höras på lasarettet och lämnat sin version av händelserna.

Under lördagskvällen och natten mot söndag jagade ett stort polisuppbåd den misstänkte skytten. Insatsen ledde till att tre personer hämtades in till förhör, två av dem släpptes senare men en av dem anhålls av jouråklagare som misstänkt för medhjälp till mordförsök.

I spaningsarbetet ingår bland annat att granska den skjutne mannens bakgrund och kontrollera om det finns någon som vill se honom död. Den informationen vägs mot hans egna uppgifter från sjukhussängen om vad som hände vid pipfabriken.

Utredningen omfattas av stor sekretess och polisen vill inte avslöja några detaljer kring vad som hittills har kommit fram.

- Vi har jobbat på intensivt och hållit en hel del förhör och vi följer upp de uppgifter som har framkommit, säger Caroline Aspinge.
http://www.expressen.se/kvallsposten/nedskjuten-lankas-till-kriminella-mc-ganget/ 


En man i 40-årsåldern hittades skottskadad i Hyllstofta utanför Klippan under lördagskvällen.
En man har anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök alternativt medhjälp till dråpförsök.
Den skjutne mannen hittades utanför en lokal som enligt polisen hyrs av den internationella mc-klubben Rock Machine.
http://www.expressen.se/kvallsposten/en-anhallen-misstankt-for-medhjalp-i-klippan/


En man i 40-årsåldern har anhållits efter lördagskvällens skottdrama i Hyllstofta. Mannen är misstänkt för medhjälp till mordförsök alternativt medhjälp till dråpförsök.
Polisen har arbetat i ärendet hela natten, och totalt har tre personer hämtats in till förhör. Två av dem har släppts och är inte misstänkta för något brott. Den tredje personen misstänks alltså för medhjälp, men huruvida någon huvudmisstänkt till skjutningen pekats ut är oklart.
– Vi har ingen vidare information kring någon huvudmisstänkt, säger Kim Hild, pressinformatör vid Skånepolisen, till TT.
http://hd.se/skane/2014/09/20/skottlossning-i-hyllstofta/ 






http://rmmcsweden.se/ 

Rock Machine MC
https://www.flashback.org/t1449581

Klippan (Hyllstofta) 20/9: Man känd i mc-kretsar skjuten
https://www.flashback.org/t2448264

söndag 21 september 2014

Old Stuff: Anlitade mc-gäng Mongols - dömdes till fängelse

Tony Sørensen gick med i ett kriminellt MC-gäng

TV4 Play sedan 16 mar 2012
För första gången träder Tony Sørensen fram och berättar varför han gick med i ett av Sveriges största kriminella MC-gäng, om den kärleksfulla gemenskapen han fann och hur han till slut tog sig ur gruppen och läste till läkare.

End of Season: Se den store kortege af rockere



Det vakte stor opsigt da de mange bikere kørte på vejene. Local Eyes var med og filmede.
Blandt de omkring 300 deltagere var der rygmærker fra Hells Angels, Bandidos og mange andre bikerklubber. Local Eyes erfarer at der var rockere fra 20 forskellige klubber.
LÆS OGSÅ: Hells Angels og Bandidos kører sammen i årets sidste bikertræf

Lørdagens rockertræf er det største som er set i Danmark nogensinde.
End of Season. Den sidste tur inden motorcykelsæsonen er slut. Sådanne kalder Biker Fonden dagens kortege.
Biker Fonden har arrangeret dagens tur og har til formål, at samle de mest seriøse og markante danske rygmærke-klubber.
LÆS OGSÅ: End of Season: Det største rockertræf i Danmark nogensinde

Signalet er ikke til, at tage fejl af. Lige meget hvilken rygmærke-klub man tilhører, så holder man sammen som bikere.
Rockerne startede deres kortege i Rødovre og det er meningen, at de skal køre rundt på Sjælland. De endte i Allerød hvor rockerklubben Cobra for nyligt har åbnet en afdeling.
/local eyes/
http://localeyes.dk/galleri/71753-3388-galleri454474-end-of-season-se-den-store-kortege-af-rockere/

lördag 20 september 2014

Sons of anarchy slår rekord

Premiäravsnittet av mc-gängsdramat "Sons of anarchys" sjunde och sista säsong lockade rekordpublik i USA. Enligt Hollywood Reporter har avsnittet, inklusive repriser, setts av över tio miljoner tittare på mindre än en vecka - nytt rekord för serien och nytt rekord för tv-bolaget FX. Dessutom väntar man fortfarande på siffror från FX:s streamingtjänst.
"Sons of anarchy" handlar om människorna i och kring ett kriminellt motorcykelgäng med samma namn. Den pågående säsongen, och hela serien, avslutas i december.
Sedan serien började sändas 2008 har tittningen gått upp på med 228 procent.
http://thepiratebay.se/search/Sons%20of%20Anarchy%207/0/99/0

Bandidosledaren slog 41-åring medvetslös

Den 41-årige kroggästen satt i pianobaren och drack en öl. Då attackerades han utan förvarning av Bandidosledaren Vincenzo De Leoni, 42.

Mannen blev slagen och sparkad i huvudet så illa att han låg avsvimmad i en minut.
Tack vare vittnen kunde misshandeln klaras upp och nu har gängledaren dömts till fängelse i ett år.
 
Vincenzo De Leoni från Halmstad, som tidigare hette Eddy Paver, är en av de tongivande medlemmarna inom Bandidos MC i Europa och har titeln "vice president". Efter att ha deltagit i uppbyggandet av organisationens svenska gren är han i dag engagerad i etableringen av nya avdelningar på Balkan.

Som en av få Bandidos-medlemmar har Vincenzo De Leoni låtit sig intervjuas om Bandidos MC:s verksamhet. I en intervju i Svenska Dagbladet sa 2007 han så här:
- Vanliga människor som inte har valt det här livet har inget att frukta från Bandidos.

Grov misshandel på hotellet

Den grova misshandel som inträffade på Sälens högfjällshotell en aprilkväll 2013 visar någonting helt annat. En 41-årig man som inte hade någonting med varken Bandidos eller Vincenzo De Leoni blev utsatt för så grovt våld att det var ren tur att han undgick bestående skador.

41-åringen berättar i förhör att han hade tagit in på hotellet i sällskap av några arbetskamrater. På kvällen gick de ner i bardelen och drack några öl. Där befann sig också Bandidosledaren och ett flertal av dennes vänner.

En man kom fram och bjöd 41-åringen på en drink, de satt och pratade och därefter ville den sistnämnde återgälda.

- Sedan sa det pang, berättar 41-åringen.

Sparkades i huvudet

Tre vittnen har återgett det fortsatta händelseförloppet - och pekat ut Vincenzo De Leoni som ensam gärningsman. 41-åringen träffades av flera slag i ansiktet och föll till golvet. Då övergick Bandidosledaren till att mata sparkar mot den liggande mannens kropp.

- Det hela avslutades med en jättehård spark som tog i huvudet, berättar en kvinna, som stod bara några meter bort.
Kvinnan rusade fram, greppade tag i Vincenzo De Leonis arm och skrek "vad sysslar du med?". Från ett annat håll kom en ordningsvakt. Vincenzo De Leoni höjde armarna och sa "förlåt, förlåt". Kvar på golvet låg 41-åringen avsvimmad. Senare blev han förd till sjukhus i ambulans.

Bandidosledaren har förnekat brott i såväl polisförhör som i rätten. Han säger sig ha varit ovetande om att det överhuvudtaget skett någon misshandel, vilket han förklarar med att han kan ha varit på toaletten eller stått med ryggen bortvänd.

Ett års fängelse

Vittnesmålen från kvinnan och de två andra vittnena räcker dock för att fälla Vincenzo De Leoni. I veckan dömde Svea hovrätt honom för grov misshandel till fängelse i ett år.

Vincenzo De Leoni är bara en i raden av svenska Bandidosledare som begått grova våldsbrott. Bland annat släpptes Mehdi Seyyed - som nu ingår i Bandidos Europaledning - i somras efter ett långt straff för bland annat grov misshandel.

Även bland Bandidos MC:s vanliga medlemmar är våldsbrott frekvent förekommande. Bara under denna månad har till exempel en 49-årig medlem i Malmö dömts till fängelse i två olika rättegångar som rört misshandel, olaga hot och utpressning. Inget av offren hade tidigare haft med den kriminella världen att göra.

- Det är en myt att Bandidos bara ger sig på andra kriminella. Aggressiviteten inom organisationen kan under vissa omständigheter drabba i princip vem som helst, säger Sven Lindgren, expert på kriminella mc-gäng vid polismyndigheten i Västra Götaland.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidosledaren-slog-41-aring-medvetslos/

Wierup: "De utsätter oskyldiga för terror" 

Bandidos MC är ingen maffia. Deras medlemmar lyckas i mycket liten utsträckning bedriva organiserad kriminalitet. Däremot utsätter de ofta oskyldiga människor för grovt och godtyckligt våld.

Det finns ett ord för det. Terror.
http://www.expressen.se/kvallsposten/wierup-de-utsatter-oskyldiga-for-terror/

 

fredag 19 september 2014

Mehdi Seyyed, 39, har fått ett nytt toppjobb inom Bandidos. Numera kan han titulera sig sargento de armas på Europanivå

Den tolfte juni kom Mehdi Seyyed ut från Kumlabunkern efter att ha avtjänat sitt straff för att ha dömts för att ha beställt bombattentat mot två bilar i Göteborg år 2006.
Men vilken roll i Bandidos, en organisation han tidigare varit med och styrt, han skulle få var oklart.

– Mehdi Seyyed är i dag enbart medlem i Bandidos här i Göteborg och vad som händer när han kommer ut det vet vi ju inte. Det får framtiden utvisa, sade Sven Alhbin, chef för länskriminalen i Göteborg inför att Seyyed släpptes.

Men samtidigt fanns det dem som öppnade för att han åter skulle ta plats i organisationens toppskikt.
– Att han har ambitionen att gå vidare är ingen omöjlighet, sa Sven Lindgren på Länskriminalpolisen och expert på kriminella mc-gäng.

Och nu har han fått sin roll. Enligt källor till GT kan Mehdi Seyyed sedan en tid tillbaka sätta titeln sergeant at arms på europanivå på sin väst.
Något som bekräftas av Sven Lindgren.

– Man kallar honom för sargento de armas, det är samma som sergeant at arms men de använder mexikanska uttryck i sin national, säger han och fortsätter:

– Den rollen är att han har ett nationellt och internationellt ansvar i vissa frågor. Säkerhetsfrågor bland annat.
Sin bas har han dock i Göteborg.

Kliv uppåt i hierarkin

Rollen innebär även att Mehdi Seyyed är med i Europastyrelsen för Bandidos.
– Han tillhör dem som kommer till vissa möten, säger Sven Lindgren och utvecklar.
– Det är sådana möten som de kallar till när de vill fatta beslut i vissa frågor. Lite mer betydelsefulla beslut tar man ju i deras national som de kallar det för.

Detta innebär att Mehdi Seyyed har tagit ett rejält kliv uppåt i hierarkin.
– Om man hade levt i den världen så hade man nog tyckt det, absolut, säger Sven Lindgren.

"Är inte exklusiv"

Från att ha varit president för Bandidos Göteborgsavdelning, till att bara vara medlem under sin fängelsetid, tillhör han nu toppen av Bandidos MC Europa och har bara europapresidenten och vice president i Europa över sig.

Sven Lindgren är inte förvånad över avancemanget men vill inte göra en för stor affär av det hela.
– Han är inte ensam om att ha den titeln i Europa, de är ett flertal. Han är inte exklusiv på så sätt.
Med ett flertal menar han fler än 20, men färre än 50.

Vad innebär det att Seyyed nu har den rollen?
– Vad innebär det egentligen? Inte så speciellt mycket mer än att han har ett internationellt och nationellt ansvar, säger Lindgren som inte tror att det kommer att förändra något för Bandidos i Göteborg heller.

Lindgren tror inte att Mehdi Seyyeds nyligen avtjänade fängelsestraff påverkat organisationen att ge honom den roll han nu har inom Bandidos.

– Det är ingen premiering för att han satt inne och gjort de här avskyvärda grejerna som han gjorde, det är inte det som det handlar om.

Är Seyyed värdefull för Bandidos?
– Ja det måste han vara, i deras värld.

Och i polisens värld?
– Han är medlem i en kriminell organisation sådana tittar man ju alltid på. Jag sätter inte upp honom på en piedestal, säger Sven Lindgren.

Författaren och journalisten Lasse Wierup, som bland annat har skrivit boken "Svensk maffia", tror att det finns kritik mot valet av ny svensk Sergeant At Arms.

– Det finns kanske ett internt missnöje över det. Att det finns flera stycken från Sverige inom den här internationella gruppen.

Vill de inte ha med svenskar?
– Det är möjligt att de andra länderna tycker att de är för överrepresenterade.
Lars Öjelind, som är kommissarie och gängexpert på Rikskriminalpolisen, bekräftar till viss det att många svenska Bandidosmedlemmar finns med i Europaorganisationen.

– Generellt sett har Sverige varit ganska aktiva i många år när det gäller den europeiska delen, i alla de här kriminella gängen.

Men Lars Öjelind ser det inte som något konstigt utan jämför det med hur vilket företag som helst ansluter sig till ett större sammanhang.

– Det är det som ingår. Kommer man upp lite i rang så har man med automatik en möjlighet att vara med europeiskt. Det ingår i konceptet, att man ska vara engagerad både nationellt och internationellt, säger Lars Öjelind.
http://www.expressen.se/gt/bandidosbossen-seyyeds-nya-makt/

Ransagning førte til anholdelse af Hells Angels medlem


FEM ANHOLDT EFTER RAZZIA I ROCKERMILJØ

Razziaen skete i morges i Vejle. En af de anholdte er fuldgyldigt medlem af Hells Angels.

De anholdte er fire mænd på henholdsvis 59, 46, 42 og 28 år. Derudover anholdt politiet en 43-årig kvinde.
De anholdte fremstilles i morgen i et grundlovsforhør i retten i Kolding.
Politiet vil ikke ud med flere oplysninger nu på grund af efterforskningen.
Bag morgenens aktion står Task Force Vest, som efterforsker rocker - og bandekriminalitet. Derudover tager afdelingen sig af organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier.
Task Force Vest har hovedsæde i Horsens.
http://www.tvsyd.dk/artikel/256679:Fem-anholdt-efter-razzia-i-rockermiljOe 

Hells Angels medlem fremstilles i grundlovs-forhør

http://www.fredericiaavisen.dk/site/da/Avis/news/show/12560



Task Force Vest har i dag, torsdag, foretaget en større anholdelses - og ransagningsaktion i Vejle.
I forbindelse med aktionen blev der foretaget anholdelse af 5 personer, heraf fire mænd på henholdsvis 59, 46, 42 og 28 år samt en kvinde på 43 år. En af de anholdte er et fuldgyldigt Hells Angels medlem.
Alle de anholdte fremstilles fredag kl. 9.00 i grundlovsforhør i retten i Kolding med begæring om, at de skal varetægtsfængsles under den videre efterforskning.
Der vil blive anmodet om dobbeltlukkede døre i forbindelse med grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen af sagen.
Der kan ikke udelukkes yderligere anholdelser i sagen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
http://www.jv.dk/artikel/1834588:112-noter--Ransagning-fOerte-til-anholdelse-af-Hells-Angels-medlem

AIK:s ordförande Johan Segui om att hantera huliganer & tiden i Hells Angels: ”Paralleller”

Johan Segui, 47, är van att hamna i centrum.
Ibland ofrivilligt, som när ”Uppdrag granskning” ringer och frågar om relationen till huliganerna.
Ibland frivilligt, som när han löper över en fotbollsplan i kostym för att avstyra ett slagsmål.
Men ambitionen har aldrig varit att synas, menar AIK-ordföranden.

Hus & Gårdar under 300.000

Här lägger vi upp hus som står på egen tomt, bara i undantagsfall hus som måste flyttas. Husen måste ha en viss charm eller något annat trevligt för det räcker inte med att det är billigt.

Blir du sugen på en fastighet kan du klicka på länken i annonsen, den går till mäklaren eller till Blocket. Är annonsen borta kan du bara skriva Borta under annonsen så tar vi bor den så fort vi hinner.

Syftet med gruppen är bara nöje och att visa att vill man flytta, vill man renovera, ja då finns möjligheten bara man har tid & lite pengar + viljan så klart.

Det är dock INGEN fråga om tips efter billiga hus i någon ort, det som finns i gruppen får man nöja sig med :)

Mycket Nöje och Lycka till med allt.

https://www.facebook.com/groups/318352851603779/

torsdag 18 september 2014

Köp ett bolag i Estland - låga skatter - små problem

Ordningsvakt stängs av för HA-sympatier

Polisen har dragit in förordnandet för en ordningsvakt. Anledningen – hans mc-klubb sympatiserar med Hells Angels.
Det anses enligt polismyndigheten inte vara förenligt med arbetet som ordningsvakt.
– Det är ungefär som att vara dömd för att vara pedofil och jobba på dagis, säger Ann-Christine Bech, ansvarig för polisens tillstånd till ordningsvakter.

I slutet på augusti kom beslutet att polismyndigheten tar tillbaka förordnandet för en ordningsvakt i Västergötland. Vakten, som är en man, har sedan i april varit avstängd från sitt jobb och får nu alltså inte längre kalla sig för vakt.

Anledningen är att mannen tillhör en mc-klubb – som sympatiserar med den grovt kriminella organisationen Hells Angels.

Polismyndigheten anser inte att det är förenligt att vara ordningsvakt och samtidigt medlem i en sådan klubb som stöder grov organiserad brottslighet.

– Ordningsvakter lyder under polisens befäl, vi arbetar väldigt nära vakterna och har ett ansvar över den delen. I lagen om ordningsvakter står att man ska vara laglydig, omdömesgill och pålitlig. Sen så sker det ett rekryteringsförfarande som påminner om när man söker till polis, fast naturligtvis i mindre skala, säger Ann-Christine Bech.

"Går inte ihop"

I beslutet framgår inte om vakten någon gång har varit inblandad i någon kriminell händelse och Ann-Christine Bech känner inte till det specifika fallet med det indragna förordnandet. Men hon anser inte heller att man som ordningsvakt ska syssla med kriminell verksamhet på fritiden.
– Det förtroendet går inte riktigt ihop med den bisysslan. Det är inte okej med verksamheten som polisen bedriver och i det här fallet har polisen gjort en bedömning om den här vakten är lämplig. Att stödja kriminell verksamhet och vara vakt är ungefär som att vara dömd för att vara pedofil och jobba på dagis.

Hon menar att man måste styra vilka som har befogenheter över andra människor.
– Som ordningsvakt har man vissa befogenheter och vissa saker är inte förenliga med det. Det är dessutom en kriminell förening. Det är noga reglerat i lagen vilka krav som ställs på ordningsvakterna. Polisen sysslar inte med kriminell verksamhet.
http://www.expressen.se/gt/ordningsvakt-stangs-av-for-ha-sympatier/

Hittills i år har 19 personer skadats i samband med skottlossningar i Malmö och antalet skjutningar har därmed ökat igen till samma nivå som förra året


Men flera av skjutningarna som skett i Malmö har orsakats av kriminella som av misstag råkat skjuta sig själva. Sedan mörkar de för att inte tappa ansiktet. Det har polisen i Malmö kommit fram till efter att ha studerat skottskador.

– Det är en mindre del av helheten, men mer än jag trodde innan vi började granska i detalj, säger Mats Karlsson, operativ chef i polisområde Malmö, till tidningen.

Polisen i Malmö beslagtar också fler vapen nu och förlänger sin satsning mot skjutningar, Operation Olivia, till nästa år. I den fokuserar polisen på ett tiotal personer som bedöms vara mycket aktivt kriminella.

Tyskt mc-gäng vill slå sig in i Skandinavien

Det tyska mc-gänget Gremium, med undernamnet Black 7, försöker slå sig in i Skandinavien.
Fyra avdelningar startades nyligen i Norge och nu är man även på gång i Danmark.

Sedan kan Sydsverige stå på tur ?????????

Men de etablerade gängen Hells Angeles och Bandidos lär inte släppa in konkurrenten utan motstånd.
- Jag vet att norska polisen tar detta på stort allvar, säger författaren och kriminaljournalisten Lasse Wierup.

Tufft för Gremium att slå sig in i Sverige.


- Många har försökt importera kriminella varumärken - Outlaws, Mongols, Satudarah, men när Hells Angels och Bandidos är så väletablerade blir det svårt att hitta medlemmar som är tillräckligt offervilliga och disciplinerade för att detta ska bli ett reellt hot.

Skulle man ändå lyckas värva tillräckligt många medlemmar "av rätt virke" lär Hells Angels och Bandidos inte tveka att ta till våld för att stoppa konkurrenten.

Så som i fallet Outlaws, påminner Lasse Wierup.
- Outlaws blev ju föremål för flera våldsamma attacker och två mord bland annat.

Enligt norska ABC-nyheter skulle en av Gremiums fyra nya norska prospectklubbar hålla till på svenska sidan av gränsen i Charlottenberg - men ändå vara under norskt "styre".
Men den uppgiften kan svensk polis inte bekräfta.
- Jag känner till namnet Gremium men vad jag vet finns de inte i Sverige.http://www.expressen.se/kvallsposten/tyskt-mc-gang-vill-sla-sig-in-i-sydsverige/ 


Polisen fruktar mc- gängets nya fäste

Västsverige har fått en ny Bandidosklubb, Prospect chapter Trestad. Som namnet antyder är det i Trestad, det vill säga Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla, som klubben vill etablera sig.
På Bandidos hemsida strömmar nu välkomsthälsningarna in från hela världen. "Big fat welcome to new prospect chapter Trestad/Sweden in Red & Gold nation. Love, loyalty & respect", skriver bland annat BMC Neuwied, tyska Bandidos.
Polisen i Trestad bekräftar att Bandidos vill etablera sig här.
http://www.expressen.se/gt/polisen-fruktar-mc--gangets-nya-faste/

söndag 14 september 2014

Olycklig slogan


Trio från Hells Angels häktade för grovt rån

Efter rånförsöket mot växlingskontoret ville åklagaren ha de tre männen från Hells Angels häktade på lång tid men fick kalla handen av domaren som bara höll dem anhållna i tre dagar.
Men nu har bevisen blivit tyngre och HA-trion har häktats för det brutala överfallet i somras.
– De är misstänkta för grovt försök till rån, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/trio-fran-hells-angels-haktade-for-grovt-ran/

lördag 13 september 2014

25-åringen berättar i förhören att han hade en knarkskuld till Black Cobra och därför var i stort behov av pengar. Därför tänkte han nu passa på att avkräva hundägaren ytterligare pengar.

De båda kamraterna sökte upp sin bekant 30-åringen, som visade sig sakna pengar. De försökte då förmå honom att följa med ut på stan för att råna någon - vilket mannen nekade till. Han var trött, berusad och ville sova.

Kamraterna gav sig därifrån men 25-åringen stoppade strax innan på sig en av mannens hemnycklar.  
Senare på natten kom de tillbaka och med hjälp av nyckeln kunde de smyga in när offret låg och sov.
30-åringen befann sig enligt domen i en fullständigt försvarslös och skyddslös position när han blev angripen.

Gärningsmännen lade en kudde över hans huvud och 25-åringen högg honom i halsen. Enligt vad som framgått i förhören var 25-åringen helt inställd på att döda.

Efter första hugget flög 30-åringen yrvaket upp men blev överöst av ytterligare hugg.
– Du ska inte leva och se morgondagen! Det är så här det går när man släpper in fienden i sitt hem, sa 25 åringen enligt kumpanen.

Efter omkring 5 minuters jagande och huggande, och 30-åringen låg död, var 25-åringen lyrisk, enligt den medåtalade.

– Han kom fram och kramade om mig. Han sa: Nu är vi bundna tillsammans för livet.
När brottet upptäckts reagerade till och med de mest garvade kriminalpoliser över det övervåld som använts.

Offrets lägenhet var fullkomligt täckt av blod, och spåren tyder på att han slagits för sitt liv och försökt fly från de två angriparna.

Vid obduktionen fann rättsläkaren sammanlagt 216 stick- och skärskador på hans kropp. 97 av skadorna fanns på överkroppen och 19 i halsen.

Sedan början av 2013 har ett hundratal skottlossningar i Göteborg krävt tolv människors liv.

Genom DN:s interaktiva grafik kan du se var skottlossningar inträffat i Storgöteborg under 2013 och 2014. Läs även Jens Littorins reportage om polisens arbete mot gängen i staden.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/interaktiv-grafik-visar-alla-skjutningar-i-goteborg/

HA-anhängare friades i Borås tingsrätt

En medlem i en supportergrupp till motorcykelklubben Hells Angels friades i dag från misstankarna om utpressning mot en en privat företagare i Marks kommun. Publicerat torsdag 4 september
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5956205

Mannen ville inte sluta stoppa trafiken trots upprepade varningar från polisen. Då omhändertogs han.

Under sin årliga träff för att hedra den hangaround till dåvarande Top Side MC i Åby som omkom i samband med sprängningen av Outlaws lokaler i Åtvidaberg 2007.

Cellen Memorial, som dagen kallas i HA-kretsar brukar göra att Hells Angels-medlemmar från hela landet kommer till Norrköping. Det har chefen på östgötapolisens narkotika- och underrättelseenhet Robert Kalmendal tidigare uppgett för NT.

Även denna lördag var det många Hells Angels-medlemmar på plats vid lokalen på Stockholmsvägen.

Även polisen var på plats och ska då ha fått syn på en man som stoppade den förbipasserande trafiken på vägen utanför lokalen, för att medlemmarna skulle kunna köra därifrån.

– Vi sade åt honom flera gånger att sluta dirigera trafiken men han lydde inte, säger Calle Nöjd, utredningsbefäl på Norrköpingspolisen.

Mannen omhändertogs av polisen.
– Han fick vara här tills han lugnat ner sig.
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/ha-anhangare-dirigerade-trafiken-10135551.aspx

Hasj-tiltalte blir spurt ut om Hells Angels-koblinger

I løpet av rettssaken har aktor Tormod Haugnes gjort et poeng ut av flere av de tiltaltes HA-koblinger.-Forklaringene på koblingene er ikke så troverdige, men vi har ikke kunnet knytte HA til hasjen.
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/sandnes/Hasj-tiltalte-blir-spurt-ut-om-Hells-Angels-koblinger-3506166.html

Kendt rocker har forladt Hells Angels i Odense

Peter Kjerbye Nygaard er ikke længere med i rockerklubben.
En af Odenses mest kendte rockere, Peter Kjerbye Nygaard, kan nu skrive et eks foran sit tidligere liv med Hells Angels og ungdomsafdelingen AK81.

For ifølge Peter Kjerbye Nygaard er det slut med at være medlem af klubben.

- Der er ikke noget dramatik i det. Jeg meldte mig ud af klubben for en 14 dages tid siden af personlige årsager. Så jeg er altså ikke med i Hells Angels mere, siger Peter Kjerbye Nygaard, der siden sine første vilde år som en af fronfigurerne i AK81, har stiftet familie.
http://www.fyens.dk/odense/Kendt-rocker-har-forladt-Hells-Angels-i-Odense/artikel/2568750

Researchgruppen: "Vi har tillgång till Flashbacks databas"

Researchgruppen, som tillsammans med Expressen ligger bakom flera av den senaste tidens SD-avslöjanden, påstår sig ha tillgång till Flashback-användarnas kontouppgifter.
http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3846958.ece

fredag 12 september 2014

HA-anhängare överföll intern inne i fängelset

Hells Angels-anhängaren blev rasande när han fick syn på en medlem från det konkurrerande mc-gänget Satudarah i fängelset.
Under loppet av några sekunder stacks offret ned med ett spetsigt föremål. Satudarah-medlemmen vårdas i dag för svåra hjärnskador.
http://www.expressen.se/kvallsposten/ha-anhangare-overfoll-intern-inne-i-fangelset/