måndag 31 december 2012

Gängbråk med hammare i Sjöbo

Flera personer misshandlades med hammare i Sjöbo under natten mot lördag.
Polisen fick vid halvtvåtiden på natten in samtal om att två gäng slogs bakom en krog i Sjöbo. Två gäng ska ha kommit ihop sig. Flera personer fick ansiktsskador efter att de blivit slagna med hammare.
En person fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är inte helt känt, men det har i inledningsskedet inte verkat röra sig om livshotande skador.
http://www.sydsvenskan.se/skane/gangbrak-med-hammare/ 

Under bråket ska tre män, samtliga i 30-årsåldern, ha blivit misshandlade med slag och sparkar. En man ska även ha fått ett slag med hammare i huvudet.
Efter misshandeln fick en man uppsöka sjukvård på grund av yrsel medan de andra klarade sig utan allvarligare skador.
Under lördagen hölls förhör med målsägande och vittnen, men enligt uppgift från polisen på söndagen har det dock inte lett utredningen framåt. 

Ung Outlaws-duo döms till sluten vård

En 16-årig elev på Bergagymnasiet tvingades att knarka och rånades på sin dator, en annan 16-åring tvingades att kyssa utpressarens skor och en 30-årig Eslövsbo blev både skallad och slagen blodig.
Nu döms två 17-åringar till ungdomsvård och en tredje 17-åring till ungdomstjänst för dessa och flera andra brott.

Samtliga tre dömda (A, B och C) kommer från Eslöv och var med när 16-åringen den 22 augusti tvingades att röka en cigarett, som påstås ha innehållit narkotika i form av Spice.
A uppgav då att han var medlem i mc-gänget Outlaws, visade en Outlaws-tröja och hotade med en nödhammare. Enligt socialtjänstens utredning har även B varit med i det kriminella mc-gänget.
Alla tre åtalade döms för att ha rånat 16-åringen på skoldatorn, men bara A och B döms för olaga tvång.
A och B ska tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd till offret, medan C endast är delansvarig för 7 000 kronor.
16-åringen berättade under rättegången att händelsen förstörde hans skolgång, eftersom han mådde så dåligt att han behövde omfattande vårdinsatser.
Två av 17-åringarna, B och C, utsatte en annan 16-åring för upprepade utpressningsförsök samt tvingade honom att kyssa B:s sko.
De två ynglingarna knuffade in 16-åringen i en skoldörr samt dödshotade honom och hotade att stjäla hans mopeder om de inte fick pengar.
B var mest aktiv och döms att betala 15 000 kronor i skadestånd till utpressningsoffret, medan C ska betala 5 000 kronor.
Både B och C döms även för olaga intrång, eftersom de vistats på Bergagymnasiet trots att de var avstängda från skolan.
A är annars den av 17-åringarna som döms för flest brott. På hans samvete finns bland annat en fyra mil lång bilfärd med flera trafikfarliga omkörningar, vilket leder till att han nu döms för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.
Ynglingen körde vid detta tillfälle en bil som, enligt polisen, tillhörde en frontfigur inom Outlaws.

Dessutom har A gjort sig skyldig till misshandel av en 30-årig man i Eslöv. Mannen befann sig i sin trädgård när någon krossade rutan i dörren till en trappuppgång. Eslövsbons hustru fick syn på tre ungdomar och 30-åringen gick ut för att lugna dem.
Följden blev att paret blev kallade "svartskallar" och "blattar". Sedan gick A till angrepp och slog mannen i ansiktet samt skallade honom i bröstkorgen.
30-åringen blödde kraftigt och nästa morgon kräktes han, antagligen på grund av en hjärnskakning.

Under rättegången uppgav A att han inte kom ihåg särskilt mycket, eftersom han hade druckit 15-16 flaskor cider. Han döms att betala 11 000 kronor i skadestånd till 30-åringen.
Både A och B är omhändertagna enligt lagen om vård av unga och döms till sluten ungdomsvård på särskilt ungdomshem.
C, som varit den minst aktive, döms istället till ungdomstjänst i 120 timmar. Lunds tingsrätt slår fast att en vuxen hade dömts till ett års fängelse för motsvarande brott.
http://www.skanskan.se/article/20121228/ESLOV/712289929/1005/-/ung-outlaws-duo-doms-till-sluten-vard

tisdag 25 december 2012

Barnförbjuden Kalla Anka tar LSD på julafton

 Det började för åtta år sedan med en tråd på Flashback Forum. Användare började ändra texterna i pratbubblorna, och postade sedan sina förslag på nätet. Tråden växte, och har idag över en halv miljon visningar.

Sedan en tid tillbaka så finns serierna även upplagda på webbplats "Kalle Anka tar syra och tänker på bajs". Här finns sammanlagt 1360 serier. Förutom Disneys figurer så finns här även serier med 91:an, Smurferna, Spindelmannen och Bamse.

Rasistiska påhopp, incest, dvärghets, prostitution, nazism, alkohol, självmord, homosexualitet och narkotika är bara några av ingredienserna. Ett smakfullt alternativ på julafton för alla som tycker att Disney blivit allt för politiskt korrekta med åren.

http://kalletarknark.net
https://www.flashback.org/t113845

Källa:
http://www.flashback.se/artikel/2823/barnforbjuden-kalla-anka-tar-lsd-pa-julafton

Rebels MC Sweden 1% Outlaw Elite

Frykter MC-krig i Europa

TRUER MC-EUROPA: Inntoget av de australske MC-bandene Comanchero og Rebels i Europa bekymrer Europol. De frykter en MC-krig er på trappene da flere av de nye bandene utfordrer terroritoriene til blant annet Hells Angels.

(Dagbladet): EUs eget politiorgan Europol frykter full MC-krig i Europa etter at flere nye brutale MC-bander skal ha etablert seg på kontinentet.

MC-klubbene Comancheros og Rebels fra Australia, Rock Machine fra Canada og Mongols og Vagos fra USA truer nå de allerede etablerte MC-gjengene i Europa. Tradisjonelt har Hells Angels styrt forholdene, etterfulgt av Bandidos Outlaws og Gremium MC.

Nå kan det bli kamp om territoriene.


Eksplosiv økning

I en pressemelding advarer Europol mot økningen i antall MC-chaptere i Europa. Ifølge Europol har det vært en eksplosiv økning i antall tilhørerklubber til de store MC-gjengene og lokale småklubber. Tallet skal nå være over 700.

Pådriveren for at disse kriminelle organisasjonene ekspanderer til Europa fryktes å være et ønske om å øke deres roller i spesifikke kriminelle markeder. Ved å åpne underklubber på strategiske steder som langs rutene som brukes til handel av narkotika, våpen og mennesker, blir det raskt dårligere stemning i miljøene, mener Europol.

- Å etablere en klubb i andres territorier tolkes som en provokasjon og vil trolig resultere i voldelige konfrontasjoner og hevnoppgjør, skriver EU-politiet i meldinga.


Europol mener den største trusselen mot allmennhetens sikkerhet er deres ekstreme former for voldsbruk. Det kan være at de bruker automatvåpen og eksplosiver som granater på nærmest åpen gate.

Har ikke lappen

- Den moderne MC-bandekulturen blir ikke lenger assosiert med motorsykler og MC-livsstilen. Mange av medlemmene har ikke en gang
motorsykkel eller førerkort, skriver Europol.

Forvandlingen har også gitt seg utslag i en ny type rekrutteringsmetode. Ifølge politiet rekrutterer MC-klubbene blant gategjenger. Hells Angels knyttes for eksempel til AK81-gruppene, som står for Altid Klar 81. 81 representerer den åttende og første bokstaven i alfabetet - H og A. AK81 gjør grovarbeidene for moderklubben og utgjør musklene i første rekke.

Ifølge Europol rekrutterer de fra gjenger i fengsel, høyreekstreme grupperinger, hooligans og fra det militære.
http://www.dagbladet.no/2012/12/23/nyheter/utenriks/mc/mc-krig/24942325/

Sverigedemokraterna är – till skillnad från de övriga partierna – redo att kraftigt motverka den organiserade brottslighet här och nu.

I en artikelserie i Dagens Nyheter nyligen, avslöjades att de så kallade gängrelaterade brotten ökar, men också att trenden går åt fel håll och att det i dagsläget inte finns något som pekar på att trenden ska vända.
Vidare avslöjas att Polisen skönmålar statistiken och att den organiserade brottsligheten är större än någonsin i Sverige. Trenden pekar mot fler fall av utpressning, fler hot mot vittnen och offer samt fler fall av skjutningar på allmänna platser (DN 15/11). För inte så länge sedan uttalade sig Rikspolisstyrelsen om situationen med gängrelaterade skjutningar och kallade den akut (proposition 2011/12:109, sid 16).
Efter artikelserien har de övriga sju partierna i riksdagen inte varit sena med att kräva vad man kallar krafttag mot den gängrelaterade brottsligheten. Man talar om vikten av att minska de sociala ojämlikheterna, fler samverkansprojekt och förebyggande åtgärder (DN 18/11). Fina ord förvisso, men konkreta åtgärder som verkligen kan få bukt med gängkriminaliteten lyser i stort med sin frånvaro. 
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-skulle-vi-bekampa-grov-brottslighet_7727130.svd 

Myndigheter rustar för krig mot grovt kriminella

Nu rustar myndigheterna i Eskilstuna för krig. Krig mot den grova organiserade brottsligheten.
Kontroller av skatter, serveringstillstånd, försörjningsstöd och andra tillstånd är konkreta planer i den handlingsplan som snart ska klubbas.
– Ska man få framgång när det gäller sådant här måste man samverka, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, S.
Han har sagt det förut och flera andra med honom: det ska vara svårt och jobbigt att vara kriminell i Eskilstuna.
Sedan tidigare finns det en samverkansstrategi mellan Eskilstuna kommun och polisen.
– Handlingsplanen är mer konkret, beskriver vad vi har på gång och hur vi ska arbeta med olika aktörer, säger Jimmy Jansson.
Eskilstuna kommun, polisen, kronofogdemyndigheten, försäkringskassan, åklagarkammaren, skatteverket och kriminalvården är de myndigheter som nu ska jobba tillsammans mot de grövsta kriminella.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1640838-myndigheter-rustar-for-krig-mot-grovt-kriminella

Nu slås det ökända kriminella nätverket Fucked For Life i bitar

Nätverket har funnits sedan 1999 och gjorde sig snabbt ­kända för våldsamma rån där de inte drog sig för att använda ­vapen.
– Jag skulle beskriva dem som ett nätverk av grovt kriminella som hittat ett koncept som de tycker fungerar. De är inte att betrakta som ett gäng i den ­bemärkelsen att de har klubblokal och kläder som symboliserar tillhörighet. Det är pengar och jakten på pengar som driver dem, säger Ronny Paulsson, gruppchef på sektionen mot gängkriminalitet på Stockholmspolisen.
Men på senare år har nätverket bytt inriktning. Typiskt för deras tillslag har i stället blivit så kallade ”smash and grabs”. De forcerar butiker med bil och stjäl stora kvantiteter ­tobak, elektronik och märkeskläder som sedan säljs vidare.
– Det är betydligt lägre straffvärde för stöld, jämfört med rån. Det är helt enkelt mer ekonomiskt lönsamt om de per person kan få loss 200 000–300 000 kronor per tillslag, även om de måste ­sitta några månader, säger en källa inom polisen i Stockholm.
Men kuppen mot Willys gick inte som planerat. Bara några minuter efter inbrottet kom ­polisen till platsen. Gärningsmännen greps med varsin kofot i handen, och en säck full av rakhyvlar och rakblad togs i beslag.
– FFL har tidigare ansetts ­vara för svåra att komma åt. Men ­sedan ett drygt år tillbaka har länskriminalpolisen och Rikskriminalpolisen lagt stora ­resurser på det här, vilket nu gett resultat, säger poliskällan.
Bara det senaste halvåret har ett tiotal personer i ledar­position kunnat gripas.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15976042.ab

Kriminella gäng beväpnar sig allt mer

Antalet beslagtagna vapen i Dalarna ökar kraftigt. Hittills i år har polisen beslagtagit mer än dubbelt så många pistoler, gevär och revolvrar som under 2010 och 2011 tillsammans. Det är de kriminella gängen som beväpnat sig mer, säger Mats Jonsson, chef för KUT - kriminalunderrättelsetjänsten i Dalarna.

måndag 24 december 2012

Nya uppgifter om polisens tillslag i Husby igår tyder på att polisen kan ha stoppat ett bombattentat mot Bandidos klubblokal i Huddinge.

Fyra män i 20-30-årsåldern har gripits begärts häktade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De är alla kända av polis sedan tidigare.
Mer än så vill inte polisen berätta, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit en bomb med fjärrutlösare som hittades i lägenheten.
Bomben skulle användas till att spränga Bandidos lokal i Huddinge. Tipset om bomben ska ha kommit från en man vars son är avhoppad medlem i (det kriminella nätverket) Original Gangsters.
Sonen ska enligt uppgifterna till tidningen ha kidnappats för att tvingas spränga Bandidos-lokalen. Publicerad
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/polisens-teori-han-skulle-spranga-bandidoslokal

torsdag 20 december 2012

Mc-gäng försöker infiltrera Norges försvar

I Norge försöker kriminella mc-gäng att infiltrera viktiga samhällsfunktioner som försvaret, tullen och polisen, på ett sätt som liknar maffians tillvägagångssätt.

– De senaste åren har flera personer mist sin säkerhetsklarering i det norska försvaret på grund av sina kontakter med kriminella mc-gäng, som Bandidos eller Hells Angels, säger Hans Kristian Herland, chef för norska försvarets säkerhetsavdelning.

För mc-gängen handlar det om ett sätt att få tillgång till information och tjänster från försvaret, tullen och polisen i Norge, i bland genom att påverka anställda, i bland genom att få in sina egna, på ett sätt som är direkt inspirerat av maffian, enligt forskaren Petter Gottschalk.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=5387025

Hotrod / Biker community önskar God Jul

Hotrod / Biker community önskar God Jul
www.HotRod.se

STOP TO GENERALIZE


onsdag 19 december 2012

Gängkriminell misshandlade sin egen pappa

Kraftigt berusad och hög på tabletter kom 20-åringen hem till sin pappa – och misshandlade honom med slag, sparkar och möbler tills pappan kunde fly gråtande därifrån.
Nu har 20-åringen dömts till fängelse.

Nu har tingsrätten kommit fram till dom i målet: mannen, som är knuten till mc-gänget Outlaws, är dömd flera gånger tidigare, och hade det inte varit för att han har missbruksproblem och förklarar sig motiverad att få vård för dem, hade han fått ett hårdare straff.
http://www.skanskan.se/article/20121218/YSTAD/712189867/1018/-/gangkriminell-misshandlade-sin-egen-pappa

Chauffören i Outlaws-mordrättegången får höjt straff

Idag kom hovrättens dom i det uppmärksammade mordet i mars i år, där en ledare i mc-klubben Outlaws sköts till döds. Den man som i tingsrätten dömdes till medhjälp till mord för att ha kört bilen med Outlaws-ledaren till platsen där han sköts får nu förlängt straff med tre år.
Tingsrätten gav mannen tio års fängelse, men hovrätten höjer tiden till tretton år.
Två andra åtalade dömdes i tingsrätten för mord till 18 respektive 16 års fängelse. Mannen som dömdes för att ha hållit i mordvapnet överklagade först domen, men drog senare tillbaka sin överklagan. Därför står tingsrättens dom på 18 års fängelse fast. Den tredje mannen får sitt straff på 16 års fängelse fastställt av hovrätten.
Som en avrättning
Precis som tingsätten liknar hovrätten mordet på 49-åringen vid en avrättning. De tre dömda har planerat mordet, övervägt olika alternativ, fördelat vem som skulle göra vad och bestämt vilken historia man skulle hålla sig till om man åkte fast.
Att 40-åringen som döms till 16 års fängelse för mord var vän till den mördade anses av hovrätten vara ytterst allvarligt eftersom det varit avgörande för att den mördade över huvudtaget skulle följa med till den ensliga skogsvägen där han sedan sköts.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5384529

Mc-gäng rekryterade tolvåring i Skåne ( Kan det stämma?)

Minst tio ungdomar från Höör har sedan november månad lockats gå med i det kriminella gänget Black and White Crew och sedan tvingats betala femsiffriga belopp för att gå ur. Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.
http://www.skanskan.se/article/20121219/HOOR/712189919/1162/-/skolbarn-lockades--ga-med-i-mc-gang

Med löfte om fester lurades unga i Höör i Skåne till ett kriminellt mc-gäng. När de ville dra sig ur pressades de på pengar. Den yngsta utsatta är tolv år.

Bakom värvningsförsöken och utpressningen ligger, enligt svenska polisen, personer med knytning till gänget Outlaws.

–Man har varit hemma hos några och krävt in pengar och visat upp sina Outlawströjor för att öka villigheten att betala, säger polisen Mikael Nykänen.

Summorna har varierat mellan 600 och 3500 kronor (70–400 euro).

Minst tio unga har identifierats i utredningen, men Nykänen tror att det rör sig om lika många till.
Desperata Outlaws
Två män, 21 och 19 år gamla, är häktade som misstänkta för utpressning eller försök till utpressning. Ytterligare två, 18 och 27 år, har varit anhållna och är fortsatt misstänkta. Dessutom ska, enligt Skånska Dagbladet, en 30-åring som sitter i fängelse vara inblandad.

Nykänen anser att greppet att pressa barn på pengar tyder på viss desperation i Outlaws försök att etablera sig vid sidan av Hells Angels och Bandidos.

–Outlaws är ju lillebror i sammanhanget och försöker starta någonting i Sverige, men det har inte gått så bra.

Kommunledningen har kallat föräldrar med barn på högstadiet till ett möte.

–Vi ser mycket allvarligt på att de går och raggar så unga personer, säger kommunalrådet Anna Palm (M).
http://hbl.fi/nyheter/2012-12-19/mc-gang-rekryterade-tolvaring-i-skane 

Det kriminella gänget Black and White crew har lockat till sig ungefär trettio nya medlemmar på både gymnasiet och högstadiet i Höör i Skåne. När ungdomarna senare har velat gå ur gänget så har de blivit pressade på pengar.
Stefan Lissmark jobbar mot kriminalitet på högstadiet i Höör:
--Alltså de mår inte bra. De har förstått vad det innebär och hur stort det är, att deras familjer kan bli hotade och att deras syskon kan bli hotade och så, säger han.
På fritidsgården, på skolbussen ja lite var som helst i Höör har två killar i 20-års åldern lockat skolungdomar att gå med i en festkommitté.
Först när festkommittén höll möte insåg flera ungdomar att de hade gått med i det kriminella gänget Black and white crew, som är en underorganisation MC-gänget Outlaws.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5386759

Äntligen lite vettig läsning


tisdag 18 december 2012

Kriminella köper billiga hus i byarna

Att grovt kriminella personer köpt billiga hus i små byar i Västerbotten för att begå grova brott finns det flera exempel på från de senaste åren. Fredagens gripande i Bjurvattnet är bara det senaste i raden.
De senaste åren har det bland annat varit en uppmärksammad kidnappning i Älglund utanför Robertsfors.  En stor cannabisodling upptäcktes året innan i Örträsk. Nu senast handlade det om Bjurvattnet utanför Bjurholm, där polisen i fredags grep fyra personer som misstänks ha planerat ett rån.
Kriminologen Sven Granath känner igen fenomenet.
- Man tänker väl kortsiktigt, "här är inte så mycket som stör". Sen kan man komma över fastigheten rätt så billigt. Så där väldigt långsiktigt tror jag inte man tänker, säger han.
Men ofta har grannarna i små byar koll på nyinflyttade, och i alla ovan nämnda fall har brottslingarna kunnat gripas.
- Det är en bra social kontroll på mindre orter. Det är lätt att uppmärksammas i mindre byar. Det finns en anledning för de som tänker så här att göra en adekvat riskbedömning, säger Lars Kelly, chef för Västerbottenspolisens enhet för grova brott.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5385503

Mc-gängs vapensmed gripen på nytt

För tre år sedan dömdes den 33-årige helsingborgaren för att ha tillverkat fem k-pistar åt mc-gänget Bandidos. I förra veckan greps mannen av polisen sedan ett drygt dussin automatvapen hittats i hans bostad.
http://hd.se/skane/2012/12/18/mc-gangs-vapensmed-gripen-pa-nytt/

Former Hells Angel Gets Damages from Icelandic State

Reykjavík District Court ruled last week that the Icelandic state is obligated to pay Einar ‘Boom’ Marteinsson, former leader of the Hells Angels in Iceland, ISK 150,000 (USD 1,200, EUR 906) in damages because his phone was tapped in 2009 without it leading to a conviction. 

At the time, Einar was vice-chair of the motorcycle club Fáfnir, which was striving for full membership to Hells Angels, widely classified as a crime organization, Fréttablaðið reports. That goal was achieved in 2011.
 
The police obtained a court order for tapping Einar’s phone in February 2009 on the grounds that he was suspected of intending to import an extensive amount of drugs to the country.
 
The police reasoned that drug import was Fáfnir’s main source of income and that the club intended to take over the entire drug market in Iceland.
 
However, the phone tapping did not prove anything. In the verdict it is not considered illegal but because the case was dismissed the state is obligated to pay damages.
 
Einar, who retired as leader of the Hells Angels in Iceland earlier this year, described his experience of the phone tapping before the court as if “he had been raped.” 
 
In June, Einar was acquitted for assault.
Click here to read about other cases related to the Hells Angels in Iceland.  ESA
http://www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/Former_Hells_Angel_Gets_Damages_from_Icelandic_State_0_396220.news.aspx

måndag 17 december 2012

19-åring greps vid Bandidosfest

En 19-årig man greps på lördagskvällen vid en fest hos Bandidos i Hasslarp. Mannen är misstänkt för brott mot både kniv- och vapenlagen.
http://hd.se/helsingborg/2012/12/16/19-aring-greps-pa-bandidosfest/

söndag 16 december 2012

HA-man i konsthärva

En 48-årig man med koppling till Hells Angels i Göteborg sitter anhållen misstänkt för försök till försäljning av en förfalskad tavla.
http://www.expressen.se/gt/ha-man-i-konstharva/ 

Fyra män med koppling till Hells Angels sitter anhållna efter polisens tillslag i Örgryte. En av dom är klubbens vapen- och säkerhetschef. Han greps för försök till försäljning av en förfalskad tavla.
Det var i fredags som narkotikapolisen, under en spaning, beslutade sig för att närmare kolla upp den 48-årige mannen. Han är så kallad Sergeant of Arms inom avdelningen HA Gothenburg.
Mannen befann sig då, tillsammans med tre andra män, i stadsdelen Skår. I sin ägo hade han en förfalskad tavla.
Denna skulle han, enligt åklagaren, ha planerat att avyttra till en annan person. För dyra pengar.
– 48-åringen är misstänkt för dels försök till grovt bedrägeri, dels för grovt vapenbrott, konstaterar kammaråklagare Thomas Eliasson.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1165337-ha-ledare-i-konstharva

HA-medlemmar släppta ur arresten

En av de ledande medlemmarna inom Hells Angels Gothenburg släpptes under söndagseftermiddagen ur arresten.
Han har medgett inblandning i bedrägeriförsök och vapenbrott.
- Eftersom mannen pratat med oss och gjort vissa medgivanden finns det ingen anledning att begära honom häktad. Misstankarna kvarstår och ärendet kommer av allt att döma sluta i åtal, säger kammaråklagare Thomas Eliasson till gp.se.
48-åringen är så kallad sergeant at arms (säkerhetsansvarig) inom HA-avdelningen i Gunnilse. På klubbens anläggning, Gunseredsgården, påträffade polisen en pistol och ett gevär samt ammunition.
Mannen tog på sig ansvaret för föremålen.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1165463-ha-medlemmar-slappta-ur-arresten

Gangster kvinnorna

God Jul


lördag 15 december 2012

Mc-tjuvar flydde före razzia

Polisen lägger ned utredningen om mc-stölder i Österbybruk. Gärningsmännen, som misstänks ligga bakom flera stölder i Mellansverige, lämnade sannolikt landet dagen före en polisrazzia i Eskilstuna.

Som UNT skrivit misstänks en liga stå bakom ett stort antal stölder av motocrosscyklar i Mellansverige i år. Spåren från stölderna i Österbybruk i oktober ledde polisen mot ett vandrarhem utanför Eskilstuna, och en stor razzia planerades.

Men dagen före razzian inträffade något som kastade omkull polisens planer. En lantbrukare upptäckte en okänd bil som stod utanför en lada på lantbrukarens mark. Han parkerade sin traktor så att bilen inte kunde ta sig förbi och ringde sedan polisen. Men när Eskilstunapolisen kom till platsen var ingen där. Däremot hittades flera slaktade motocrosscyklar i ladan, dock inte de cyklar som stulits i Österbybruk.

– Gärningsmännen anade nog oråd när traktorn stängt in bilen, så de stack direkt, säger Östhammars närpolischef Olle Rehn.

Dagen efter hade polisen planerat en razzia i det vandrarhem där man visste att de misstänkta gärningsmännen bodde sedan en tid. Men efter traktorhändelsen kom de misstänkta aldrig tillbaka. Däremot hittade polisen mer stöldgods, och inne i Eskilstuna fann man en falskskyltad bil som tidigare stulits i Österbybruk.

De misstänka gärningsmännen kommer från Litauen, och Olle Rehn är säker på att de lämnade Sverige så snart de anade att polisen var dem på spåren.
– Så nära var det. Men de slank tyvärr ur nätet, säger Olle Rehn.
http://www.unt.se/osthammar/mc-tjuvar-flydde-fore-razzia-2014777.aspx

Kriminella ljuger om gängtillhörighet - FY FY FY

Polisen ser en trend i hur kriminella utnyttjar gängnamn i utpressningsbrott, trots att de själva inte tillhör gänget.

På sin hemsida berättar polisen om ett utpressningsfall i Liljeholmen i södra Stockholm där de misstänka sa sig tillhöra ett kriminellt gäng, något som i utredningen visade sig vara starkt överdrivet.

Vidare säger polisen att de misstänkta utpressarna använt namnet för att förstärka hoten.
I det aktuella fallet i Liljeholmen handlade det om en företagare som krävdes på pengar, men på grund av en tidig polisanmälan kunde Söderortspolisen gillra en fälla och de misstänkta utpressarna greps på bar gärning.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5382091

Åtalad förare minns inget av dödsolyckan

Rättegången vid Ystads tingsrätt bevakades av ett stort säkerhetspådrag med polis och vakter. Åhörarna fick gå igenom en säkerhetskontroll innan de släpptes in i rättssalen där det också fanns en vakt.
21-åringens försvarare advokat Esbjörn Svensson hade begärt den skärpta säkerheten.
– Det finns inga konkreta hot mot min klient, men en viss hotbild har domstolen konstaterat. Vi har begärt det för att min klient ska våga prata fritt, sade han.
Den 21-årige Sjöbobon har ett förflutet i en supportergrupp till det kriminella mc-gänget Bandidos. En handfull av åhörarna i går har knytningar till det konkurrerande gänget Hells Angels.

Vänsterextremisten Gustav Feuk dömd till mångårigt fängelsestraff

Vänsterextremisten Gustav Feuk har dömts till fängelse i tre år och fyra månader för bland annat ett rån mot en 61-årig man i Hässleholm. Rånoffret är far till Hells Angels-presidentens flickvän och i samband med rånet utgav Gustav Feuk sig falskeligen för att tillhöra mc-gänget Outlaws. 

http://www.realisten.se/2012/12/13/vansterextremisten-gustav-feuk-domd-till-mangarigt-fangelsestraff/

Fyra HA-medlemmar anhållna

Efter ett polisingripande under fredagseftermiddagen grep polisen fyra män i området Skår i Örgryte. Männen är tidigare kända av polisen och ska vara knutna till grov organiserad brottslighet.

Åklagare beslutade på fredagen om husrannsakan på Hells Angels-gården i Gunnilse. När polisen genomsökte lokalerna hittades två skjutvapen samt ammunition som togs i beslag.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1164430-fyra-ha-medlemmar-anhallna 

Vapen funna i HA-lokal

 Fyra män sitter anhållna efter ett polisingripande i stadsdelen Örgryte i Göteborg sent på fredagseftermiddagen. Polisen uppger att de är knutna till grov organiserad brottslighet och vid en husrannsakan mot Hells Angels klubbhus i Gunnilse hittades två skjutvapen samt ammunition.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vapen-funna-i-ha-lokal_7757808.svd

torsdag 13 december 2012

Mongols MC - dömda i utpressningshärva

Tre män och en kvinna fick idag sin dom av Västmanlands tingsrätt i en utpressningshärva. Kvinnan har enligt domen lejt de tre männen för att hota en företagare från Västerås för att få honom att skriva under ett köpekontrakt på en fastighet.
Upprinnelsen till det hela var en tvist mellan en företagare från Västerås och den nu dömda kvinnan om en fastighetsaffär.
Kvinnan ville få företagaren att skriva under ett köpekontrakt och lejde de tre männen, som är med i mc-klubben Mongols mc, för att hota företagaren och få honom att skriva under ett köpekontrakt på en fastighet, något han dock vägrade att göra.
Enligt åklagaren är Mongols mc en så kallad enprocentsklubb, ett beteckning på mc-klubbar som sysslar med brott.
De tre männen har enligt domen kommit hem till företagaren, hotat döda honom med pistol, och en av dem har också avlossat ett skott för att skrämma honom.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5379710 

Lejde utpressare
- döms till fängelse

Samtliga fyra åtalade i den utpressningshärva mot en företagare från Västerås som vlt.se tidigare skrivit om har dömts till fängelse av Västmanlands tingsrätt.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1915130-lejde-utpressare-doms-till-fangelse

Medlemmar i kriminellt nätverk gripna för mordförsök i Falun

En 29-årig man häktades på tisdagen, misstänkt för försök till mord på en 42-årig falubo, natten till lördagen. 42-åringen misshandlades med tillhyggen men har kunnat lämna sjukhuset. En 28-åring greps på måndagen och är anhållen för samma brott.
De misstänkta och offret tillhör olika kriminella nätverk.


De båda gripna männen tillhör det nätverk som kallar sig Outlaws och som för närvarande dominerar de kriminella kretsarna i länet just nu. De är båda misstänkta i en utredning om misshandel i Borlänge i oktober och har även mål liggande i Svea hovrätt.

Offret har tidigare kallats ”president” för en lokal avläggare till mer kända Hells Angels som kallar sig Red Devils. Han tillträdde posten efter att ha avtjänat sex månaders fängelse för medhjälp till grova ekobrott i ett ekobrottsmål där företrädaren dömdes till fyra års fängelse.

De båda nätverken har haft tidigare konfrontationer som lett till att Red Devils i praktiken försvunnit från Falun och länet.
42-åringen överfölls i hemmet och misshandlades inför sambo och barn. 29-åringen greps klockan 02.34 på natten och anhölls vid femtiden på morgonen. Han häktas nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.
29-åringen förnekar brott.
http://dalademokraten.se/Falun/Gangman-gripna-for-mordforsok-/ 

Förra helgen greps den nu anhållne 28-åringen och en 35-årig kamrat efter ett krogbråk i Falun. 35-åringen satt häktad en vecka men är nu släppt. 28-åringen frigavs vid häktningsförhandlingen. Båda är dock fortfarande misstänkta för brott.

35-åringen är en framträdande person i nätverket Outlaws men har som de flesta aktiva inom nätverket hoppat av från konkurrerande Bandidos och dess avläggare X-team.
35-åringen är uppväxt i Falun men bor numera i stockholmstrakten där han också är aktiv inom Outlaws.

Som sådan hamnade han 6 september förra året i en våldsam uppgörelse mellan just Outlaws och Red Devils på krogen El Cocodrilo på söder i Stockholm. Han och några kamrater satt inne på krogen när ett stor gäng tillhörande Red Devils eller Hells Angels trängde sig in.

35-åringen knivhöggs svårt, släpades ut på gatan där han fick kläderna avslitna och utsattes för sparkar och slag.
http://dalademokraten.se/Falun/Kamrat-misshandlades-svart-pa-stockholmskrog-/

onsdag 12 december 2012

Mc-duo begärs häktad

En 21-åring och en 19-åring från Höör har begärts häktade för medhjälp och försök till utpressning mot personer som velat lämnat grupperingen med mc-gänget Outlaws och dess supporterklubb Black and White Crew.

På torsdagseftermiddagen ställs de båda männen inför häktningsdomaren i Lunds tingsrätt. Båda två har domar på sig sedan tidigare.

Så sent som i oktober dömdes 21-åringen till två månaders fängelse för att ha tagit med sig en hemmatillverkad bomb till fritidsgården Älvkullen i Höör samt för misshandel och olaga hot.
Senaste domen mot 19-åringen ledde till böter för misshandel för två år sedan.

Enligt chefsåklagaren handlar utpressningen om så kallad bötning, det vill säga att brottsoffren är personer som krävts på pengar för att få "tillstånd" att lämna mc-grupperingen.

Mats Svensson förklarade då att Outlaws och Black and White Crew under en tid har ägnat sig åt att rekrytera unga personer och att problemen uppstått när dessa personer inte längre vill vara med.
http://www.skanskan.se/article/20121212/HOOR/712129951/1020/-/mc-duo-begars-haktad

Bandidossmycken på auktion

När beslagtagna Bandidossmycken såldes på auktion i Köpenhamn var det lugnt bland budgivarna och smyckena hamnade hos Bandidos.

Tre rejäla halskedjor i guld med Bandidos symbol, The Fat Mexican, såldes på auktion i Köpenhamn i måndags. Men det blev ingen huggsexa om guldet.

Vilket till viss del kanske kan förklaras av att Bandidos Europapresident, Michael Rosenvald, dagen före auktionen i en tidningsartikel sade att det vore "olyckligt" om någon försökte köpa smyckena. Bandidos hävdar att rätten till deras symbol ägs av Bandidos MC och att den bara får bäras av medlemmar i mc-klubben.
http://hd.se/skane/2012/12/11/bandidossmycken-pa-auktion/

tisdag 11 december 2012

Två män med kopplingar till mc-gäng sitter anhållna misstänkta för utpressning.

Enligt chefsåklagare Mats Svensson ska duon ha framfört hot och krävt betalning av personer som vill lämna mc-gänget Black and White Crew, som är en supporterklubb till Outlaws.

Det är frågan om så kallad bötning, att man krävs på betalning för att få lämna de här grupperingarna, säger Mats Svensson.

– Vi har noterat att det under en tid pågått rekrytering av förhållandevis unga personer. Det är när dessa unga personer inte längre vill vara med, som det har uppstått en problematik.
http://www.skanskan.se/article/20121211/HOOR/712109909/1020/-/mc-duo-anholls-for-utpressning
 

torsdag 6 december 2012

Här filmar hon Hells Angels pistolhot

Mannen i Red & White Crew-tröjan hotade att krossa skallen på hennes pojkvän och hade en pistol i handen.

Trots det filmade flickvännen hela händelseförloppet med sin mobil.
Nu är den 8 minuter och 29 sekunder långa mobil­filmen ett av åklagarens viktigaste bevis mot Hells Angels-mannen från Göteborg.

Den dramatiska historien, som inträffade den 1 november i år, bottnar i en fest i Åsa tidigare i år där en ung kille blev misshandlad.
Den misshandlade är bekant med en medlem i Red & White Crew, som är en undergrupp till Hells Angels, och berättade för honom vad som hade hänt.
Det var tre män som senare anlände i bil till villan i norra Halland, enligt polisutredningen:
Red & White Crew-medlemmen, en 26-åring bosatt i Göteborg.
En 32-årig man från Fjärås, vän till 26-åringen.
En man från Kungsbacka som är vän till mannen i Åsa. Enligt polisutredningen hade han blivit hotad av de andra två och tvingad att köra dem till Åsa.
- Jag vågade inte vägra, han hade en pistol och jag trodde jag skulle dö, har Kungsbackabon berättat för polisen.

Hotade krossa skallen

MC-gängmedlemmen insåg inte att han blev filmad när han, med pistol i handen, hotade slå in skallen på mannen i Åsa som de hade planerat att föra bort.

Den hotade mannens flickvän, som var närvarande i villan, drog dock upp sin mobil och låtsades ringa. I själva verket filmade hon händelsen inne i vardagsrummet.

Sedan gick hon ut ur lägenheten och ringde polisen och gav dem också bilnumret på den bil i vilken de tre männen kommit till Åsa.

- Det var ett väldigt dramatiskt samtal, säger en av poliserna som jobbade den kvällen till KvP.
Männen tvingade med sig Åsabon och tvingade också Kungsbackabon att köra bilen därifrån.

En polispatrull mötte dock bilen, tog upp jakten och fick stopp på den vid en bensinstation. Men innan polisen kom fram hann gängmedlemmen fly till fots.

Piketstyrka sattes in

Polisen satte in hundar och piketstyrkan i jakten på honom.
Under tiden ringde han en kompis och fick dennes flickvän att plocka upp honom. Men ett vittne såg honom och ringde polisen som kunde stoppa den även den bilen och slutligen gripa den misstänkte.
I bilen hittade för övrigt polisen en skarpladdad patron som de båda kidnapparna förmodligen tappat.

- Min klient förnekar helt och hållet brott, säger advokat Mats Dahlgren, som försvarar gängmedlemmen, till Kvällsposten.

Hur förklarar han att han finns med på en film från händelsen?
- Han kommer möjligen själv utveckla synpunkter på detta vid den kommande rättegången.
Mannen som misshandlades i sitt eget hem i Åsa har av rädsla för repressalier inte velat medverka i polisutredningen.

- Jag fruktar vad som kan hända när de misstänkta försätts på fri fot, säger pojkvännen till polisen.
- Blir det rättegång kommer jag ändå inte att säga någonting.
http://www.expressen.se/gt/har-filmar-hon-hells-angels-pistolhot/

Brian Sandberg, en av de mest kända medlemmarna i danska Hells Angels, har gått över till Bandidos.

Nyheten slog ner som en bomb i Danmark och det har redan lett till ett frostigare förhållande mellan Bandidos och Hells Angels.
Brian Sandberg är en kändis i Danmark och han har bland annat debuterat som författare med en självbiografisk bok som heter "Gangster". Men mest känd var han för sin roll i striderna mellan Hells Angels och olika invandrargäng i Köpenhamn.
Brian Sandberg pekades ut som den som organiserade och ledde Hells Angels attacker, men friades från flera åtalspunkter i en stor rättegång nyligen. Brian Sandberg har också fått ett smeknamn i Danmark, Gucci-Rockere, vilket anspelar på hans lite extravaganta stil.
http://hd.se/skane/2012/12/05/kand-hojdare-i-hells-angels-byter/

Dom efter mc-attack utanför Kalmar -Domen blev två år och sex månader. Fyra åtalade frias.


15 män fälls i MC-målet

Samtliga knutna till Hells Angels 15 av de 19 män som stått åtalade för attacken mot Svineri MC i Kalmar fälldes idag av Kalmar tingsrätt. 

Eftersom inga gärningsmän kunnat pekas ut av vittnen skriver tingsrätten skriver att man varit helt hänvisad till teknisk bevisning. Det har i första hand handlat om blodspår på de åtalades kläder. Blod som genom analys visat sig komma från offren i Svineri MC.

Tingsrätten har funnit det bevisat och styrkt att de åtalade tillsammans och i samråd misshandlat åtta medlemmar ur Svineri MC som befann sig i klubbens festlokal.

Tingsrätten finner det också styrkt att de dömda männen gjort sig skyldiga till skadegörelse på Svineri MC:s lokaler, samt egenmäktigt förfarande då man tagit en del av medlemmarnas MC-västar som innehöll personliga tillhörigheter som mobiltelefoner och kontanter.

Eftersom tingsrätten inte funnit det styrkt att det fanns någon avsikt att ta telefoner och kontanter så döms de åtalade för egenmäktigt förfarande och inte grovt rån som åklagaren hade yrkat på.
Samtliga av de dömda har anknytning till Helss Angels
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/15-man-falls-i-mc-malet



Idag föll domen efter en av Sveriges största rättegångar – den mot 19 män med kopplingar till Hells Angels. Ett tecken på att åklagaren inte får igenom alla sina yrkanden är att männen släpptes efter rättegången som hölls i Göteborg.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5370088

15 döms för  attacken på Svineri MC

 Festen på mc-klubben Svineri MC utanför Kalmar fick ett våldsamt avslut när ett stort antal män med kopplingar till Hells Angels stormade in.
I dag dömdes 15 av männen till fängelse i 2,5 år för grov misshandel, skadegörelse och egenmäktigt förfarande. De övriga fyra friades.
http://www.expressen.se/gt/15-doms-for-attacken-pa-svineri-mc/ 

Femton Hells Angels-anknutna män döms till två och ett halvt års fängelse för ett överfall på en mc-klubb utanför Kalmar i maj. Enligt rätten handlar det om organiserad brottslighet.
De är alla enligt Göteborgs tingsrätt skyldiga till grov misshandel, skadegörelse och egenmäktigt förfarande.
Rätten friar fyra av de åtalade.
Gruppen med koppling till Hells Angels kom oväntat festen på mc-klubben utanför Kalmar i maj och det blev bråk och misshandel. 19 män åtalades.
Tingsrätten har i sin dom tagit särskild hänsyn till att brotten skett som del av organiserad brottslighet, vilket är försvårande och ska påverka straffet.
Åklagaren hävdade att alla var medlemmar i Hells Angels eller någon av den organisationens supportgrupper. Ingenting har kommit fram som talar för att de som kom till platsen hade något personligt otalt med dem som utsattes för våldet, konstaterar rätten i domen.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1154500-fangelse-for-hells-angels-man

Kalla Fakta – Hells Angels

Kalla%20fakta%20del%207 Kalla%20Fakta%20Studio

Black cobra - Här går de i polisens fälla Polisen slår till mot gangstergänget – allt fångades på film

Här går de i polisens fälla Polisen slår till mot gangstergänget – allt fångades på film

När utpressarna kom för att hämta pengarna gick de rakt i fällan. Personalen hade bytts mot poliser och allt filmades. – Precis när de tagit emot kuvertet med pengarna slog vi till, säger insatschefen Jonas Viberg.

De fyra utpressarna hotade i höstas en företagare i Liljeholmen i Stockholm och påstod att de tillhörde det kriminella gänget Black Cobra. Betalade han inte sin ”skuld” på 196 000 kronor skulle det sluta illa.

 I ett inspelat samtal säger den drivande av utpressarna, en 28-åring dömd flera gånger bland annat för rån: – Vi är 200 personer! Som ska ha pengarna nu. Vi är Black Cobra som ska ha pengarna!

Företagaren ombads också att kolla upp Black Cobra på internet. – Om du anmäler mig så varsågod, gör det. Det finns en skuld, jag ska ha den, och om jag åker in så skitsamma! Jag har 200 till! Inga problem. Dom kommer ändå att hitta dig!

Företagaren hade haft ­affärer med en person där det uppstått oklarheter. Men det var utrett och ett avtal hade skrivits under om att inga krav fanns. Företagaren gjorde därför en anmälan direkt när utpressarna hörde av sig.

 Efter helgen hamnade ärendet hos SYL, Söderortspolisens grupp mot kriminella nätverk – samma dag som utpressarna skulle träffa företagaren. – Vi fick detta klockan nio på måndagsmorgonen och byggde upp en insats med hjälp av egna spanare och kollegor från piketen, säger Jonas Viberg, som ledde insatsen. Spanare placerades utanför lokalerna. Kontorspersonalen byttes ut mot poliser.

– Snart dök tre filurer upp och ville tala med målsägaren, men han befann sig då i säkerhet på annan plats. Utpressarna blev irriterade och ringde företagaren.

Samtalet spelades in och spanarna filmade händelsen. Hoten upprepades och ­företagaren lovade betala 70 000 kronor dagen därpå. När utpressarna lämnade platsen hängde spanarna på. Några visade sig bo i Upp­sala och kunde snart identifieras.

Bevisprovokation Nästa dag användes samma taktik med spanare, och personal utbytt mot poliser. Målet var att få gärningsmännen att fullfölja brottet, att ta emot pengar de pressat sig till. Upplägget kallas bevisprovokation och kan användas lagligt när ett brott redan begåtts. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15881304.ab

”Black Cobra finns knappt längre”

Black Cobra har i stort sett försvunnit.
Men fortfarande hotar brottslingar med att de tillhör det kriminella ­gänget.
– Som fenomen är de ett ickeproblem sedan minst ett år tillbaka, säger ­Jonas Viberg på Söderorts­polisen.

Däremot begår enstaka individer brott och hotar med att de tillhör Black Cobra.
–  Man tar till det för att förstärka hoten, precis som i det här fallet i Lilje­holmen. Men det betyder inte att de finns som fungerande ­organisation. Vi kallar det snarare oorganiserad brottslighet och arbetar mot de här personerna på individnivå, säger Jonas Viberg.
Så tycks det vara i hela landet. I Skåne, Södermanland, Östergötland och Örebro har verksamheten upphört.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15881307.ab

Outlawsmannen fick nej till fotboja

37-åringen var en doldis i den så kallade mc-kriminella världen tills polisen hittade två vapen i hans bostad förra året. Han bor med sin familj i en villa i Sandviken och har ett helt vanligt jobb. Han är inte straffad förut, men enligt polisens uppgifter ska han ha en ställning som president i det kriminella mc-gänget Outlaws.

Hans bakgrund i Outlaws fick Gävle tingsrätt att skärpa straffet för vapenbrottet till tio månaders fängelse. Det godkände inte hovrätten som halverade till ett normalstraff. Outlawskopplingen var inte relevant för det här brottet, ansåg hovrätten.

37-åringen hade suttit häktad ett par månader och med den villkorliga avkortningen av straffet borträknat återstod bara 45 dagar i fängelse. Det ansökte han om att i stället få avtjäna hemma med fotboja.

Kriminalvården sa nej till det med hänvisning just till uppgifterna från polisen om hans presidentställning i Outlaws. Den ökar risken för brottslighet och han har själv sagt att han skaffat vapnen för att försvara sig. Organiserade brottslighet kan lätt skötas hemifrån, på en anstalt kan den lättare kontrolleras. Enligt kriminalvården finns det också underrättelser om att han har kontakt med andra kriminella.

Förvaltningsrätten upphävde Kriminalvårdens avslag och godkände fotboja. Oförsvarligt och stötande beslut, ansåg Kriminalvården som överklagade till Kammarrätten och fick rätt. Nu blir det 45 dagars fängelse.

37-åringen är nära att förlora sin anställning på grund av Outlawskopplingen. Av domen framgår det att han säger sig ha lämnat Outlaws för att få behålla jobbet. President har han aldrig varit, hävdar han själv.
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5362434-outlawsmannen-fick-nej-till-fotboja

onsdag 5 december 2012

Mc-klubben Hells Angels går inte att stämpla som kriminell i juridisk mening.

– Det blir problem eftersom vi måste leta efter konkreta brott som personerna begår och inte kan arbeta mot dem som grupp, säger Lars Öjelind på Rikskriminalpolisen till TT.
Enligt svensk lagstiftning finns inga kriminella organisationer. Hells Angels skyddas av föreningsfriheten.
– Men i vår värld är det en kriminell organisation, det tycker även domstolarna, säger Lars Öjelind.
Ett förbud mot organisationen hade enligt honom underlättat arbetet mot kriminaliteten.
– Domaren i en rättssal kan till exempel inte förbjuda åhörare från att bära västar, men blotta närvaron av de här personerna påverkar vittnen och målsägande, vilket skapar en rättsosäker miljö. Klubben skulle även få svårt att etablera klubbhus.
Lars Öjelind är inte förvånad över antalet domar.
– Gängproblematiken är oroande, men det här är kriminella personer vars hela tillvaro går till att planera och begå brott. Oavsett vilka grupper man skulle titta på som lever så skulle man få liknande siffror.
TT
http://www.expressen.se/nyheter/svart-att-komma-at-hells-angels-juridiskt/

Brian Sandberg (HA:s förre ledare) går till Bandidos

Brian Sandberg, en av Danmarks mest fruktade brottslingar, lämnade nyligen Hells Angels.
Nu är han i stället medlem i det konkurrerande kriminella mc-gänget Bandidos, uppger Ekstrabladet.dk.
Som en direkt följd av det har förhandlingarna mellan gängen brutit samman.
http://www.expressen.se/nyheter/has-forre-ledare-gar-till-bandidos/

Sandberg: Nu er jeg i Bandidos

Eks-HA'eren Brian Sandberg er nu med i Bandidos - samtidig er han nu sortlistet i HA

Konflikten mellem toprockeren Brian Sandberg og hans tidligere brødre i Hells Angels er nu total. Kort tid efter Sandberg blev frikendt for drabsforsøg og løsladt og i øvrigt afslørede, at han var færdig som rocker med englevinger, har han fundet nye legekammerater.
Læs også: Sandberg afslører sandheden bag HA-exit
Læs mere: Derfor blev Sandberg frikendt for drabsforsøg
Brian Sandberg er nu Bandidos, kan ekstrabladet.dk nu afsløre. Skiftet betyder også, at han nu er upopulær hos Jønke og co.
Brian Sandbertg bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at han nu er prøvemedlem i Bandidos.
- Jeg er nu medlem af Bandidos, siger han til ekstrabladet.dk
Ifølge kilder har det været undervejs en uges tid. Men først i dag er det blevet blevet kendt i bredere kredse.
Ved hans HA-exit var hans status ellers 'left'. Altså ikke sortlistet, eller i Bad Standing.
Foreløbigt er denne status ikke ændret. Men i HA overvejer man lige hans fremtidige status. Samtidig er forhandlingerne mellem HA og Bandidos brudt sammen, erfarer ekstrabladet.dk.
Gennem et par måneder har begge klubber kørt indædte forhandlinger. Hovedsageligt om, hvem, der skulle have klubhuse hvor.
Særligt Bandidos' tilstedeværelse på Amager har været diskuteret. Det sker efter, at der tidligt på efteråret var en kortvarigt konflikt på øen mellem de to grupper. Konflikten kulminerede, da en lastbil en sen nat hamrede ind i muren på Bandidos' klubhus på Amager.
Allerede for nogle dage siden blev Sandberg set træne sammen med en Bandidos-rocker i et træningscenter i Gilleleje.
http://ekstrabladet.dk/112/article1877792.ece

Hells Angels har startat ett krig mot Outlaws säger TV 4:a.


Hells Angels och deras supportrar inom Red & White Crew och Red Devils har gått från en handfull anhängare 1993 till omkring 400 i dag. Totalt har anhängarna dömts för 2800 brott, varav 420 våldsbrott, avslöjar TV:s Kalla Fakta i kväll Onsdag.

- Vi försökte säga att det var en del i deras affärsidé om att vara störst och farligast. Det köpte inte hovrätten, säger åklagare Malin Palmgren till Kalla Fakta.

Medan det i Sverige inte ens finns någon legal definition som beskriver vad organiserad brottslighet är, så har flera andra europeiska länder till och med förbjudit deltagande i kriminella organisationer.
Hells Angels har till exempel förbjudits lokalt i de tyska städerna Kiel, Flensburg, Frankfurt, Köln och Berlin. Kalla Fakta visar hur polisen helt enkelt plockade ner Hells Angels-skylten i Flensburg.

 Beslutet kom efter att Hells Angels hade attackerat Bandidos, som i Sverige på 1990-talet:
- Vi ville inte riskera en utveckling som i Danmark och Sverige, säger politikern bakom beslutet, Klaus Schlie, till Kalla Fakta.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15881628.ab

tisdag 4 december 2012

Lasse Wierup - Helvetet inifrån - 2010 - ljudboken

Michael "Mega" Johannessen från Göteborg grät av lycka då han fick veta att han hade 
utsetts till fullvärdig medlem i Hells Angels MC. Tre års hårt slit var över och 
Michael och hans klubbkamrater skulle äntligen få bära dödskallemärket, beviset på 
att de tillhörde mc-världens mest beryktade klubb.

När Michael kort därpå träffade Ebba tycktes han liv komplett. Hon kom egentligen 
från en helt annan värld, men lät sig inte skrämmas av de farliga attributen. 
Där andra såg ett hänsynslöst kriminellt gäng såg hon lojala vänner, 
färgstarka personligheter och ständig anledningar till fest.

I nästan tio år levde Michael och Ebba efter Hells Angels regler. 
Han som en av klubbens kriminella motorer, hon som egenföretagare och partyprinsessa. 
Att människor mördades och Ebba själv blev hotad av "vännerna" räckte inte för att de 
skulle ifrågasätta sitt val.

Till sist skulle paret ändå ställas inför Hells Angels verkliga ansikte. 
Deras hus brann ner, ägodelar stals och Michael utsattes för beskjutning - 
allt för att han ansågs ha svikit organisationens ideal. 
 
Av fruktan för sina liv sökte paret hjälp hos samhället. 
En lång resa tillbaka till en vanlig tillvaro kunde börja.

Från sitt gömställe utomlands ger Michael och Ebba Johannessen sin osminkade 
berättelse för journalisterna Lasse Wierup och Daniel Olsson. 
 
Resultatet är en - även med internationella mått - unik skildring inifrån en 
organisation där inte ens de egna medlemmarna går säkra. 

Uppläsare: Björn Wahlberg
http://thepiratebay.se/torrent/7882290/Lasse_Wierup_-_Helvetet_inifr_amp_aring_n_-_2010_-_Svensk 

måndag 3 december 2012

Nu på onsdagar klockan 21.30 om Hels Angels

Nyheterna 22:00 I TV4 om Hells Angelsboxen som säljs på bla Hells Angels dvd bort från Media Markt



Nyheterna 22:00

I TV4 Play fr.o.m: idag 22:26
Gratis: Mer än 30 dagar till
http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2246679


Hells Angels dvd bort från Media Markt

Media Markt har slutat sälja mc-gänget Hells Angels dvd om sig själva. Kedjan kan nämligen inte utesluta att Hells Angels får pengar varje gång en dvd säljs. Som VLT tidigare berättat såldes dvd:n bland annat i Västerås.
– Vi har samtalat med filmdistributören, Soul media. Men då de inte kan garantera att produkten inte finansierar kriminell verksamhet har vi plockat bort den ur sortimentet, säger kommunikationschefen Anna Sjödin.
Filmen, som inte är ny, har gått på History Channel tidigare och har sålts via olika kanaler, bland annat Aftonbladets webshop.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1901504-hells-angels-dvd-bort-fran-media-markt

Media Markt drar tillbaka Hells Angels-film
Hemelektronikkedjan Media Markt som sålt en dokumentärfilm om mc-gänget Hells Angels som klubbmedlemmar själva varit med och gjort, drar nu in organisationens PR-box med böcker och DVD-filmer.
http://video.se.msn.com/watch/video/media-markt-drar-tillbaka-hells-angels-film/2k32oqk9k