fredag 30 september 2011

Hessen verbietet Hells-Angels-Gruppe

VIDEO
Das hessische Innenminsterium hat zwei regionale Ableger des Rockerclubs "Hells Angels" in  Frankfurt verboten. Die beiden Vereinigungen "Frankfurt" und "Westend" seien keine Zusammenschlüsse harmloser Motorradfahrer, sondern viele Mitglieder seien "wegen Gewalt-, Drogen- oder Waffendelikten polizeibekannt" erklärte Hessens Innenminister Boris Rhein.
http://www.n-tv.de/mediathek/videos/panorama/Hessen-verbietet-Hells-Angels-Gruppe-article4427296.html 

VIDEO
Das hessische Innenministerium hat zwei Frankfurter Ortsgruppen der Hells Angels verboten. Der Vorwurf: Die Gruppen gehören zur Organisierten Kriminalität. 

http://www.ftd.de/politik/:politik-verbot-fuer-einige-hells-angels/60110858.html

Hessische Ableger der Hells Angels verboten 30.09.2011


Choppers och andra byggen på MC Collection museum

Choppers och andra byggen på MC Collection museum

Vem har inte sett Peter Fonda och Dennis Hopper flyga fram på Captain America i filmen Easy Rider? Lika känt är nog inte att Sverige är en framstående nation när det gäller motorcykelbyggande.

I hela världen har knuttarna rensat sina cyklar från onödiga detaljer för att göra dem lättare och kunna köra ifrån kompisarna. Dock blev det tydligast i USA, eftersom de amerikanska cyklarna från Harley-Davidson och Indian var så klumpiga och överlastade i originalskick.

Chopperkulten kom till Sverige mycket tack vare ”Easy Rider” och alla de andra bikerfilmerna som gjordes på 1960-talet. Triumph och de andra engelska cyklarna var redan gatans kungar, men nu ansågs det plötsligt hippt att köra Harley-Davidson.


Unga killar gick ihop i klubbar som Sofia Hogs på Söder i Stockholm, Mothers Freaks i Göteborg och Eagles i Järpen. 1971 hölls den första Custom Bike Show i Norrtälje och chopperåkarna blev allt fler. Bland motorcyklister i allmänhet var dock förare av ombyggda cyklar, eller av H-D och engelska märken, en försvinnande liten minoritet. Men man höll ihop och var stolta över att inte vara som alla andra.

  • MC Collection museum
  • Landsnoravägen 42
  • 19251 Sollentuna

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mc-collection-museum/pressrelease/view/choppers-och-andra-byggen-paa-mc-collection-museum-688464

Malmö som mediepåhitt

Bilden av Malmö som en laglös och otrygg stad är möjligen överdriven men inte grundlös. Malmös kommunledning gör klokt i att ta oron på allvar.
http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/article1553373/Malmo-som-mediepahitt.html

Hells Angels bliver forbudt i Hessen

Myndighederne i den tyske delstat Hessen har forbudt to afdelinger af den internationale bikerorganisation Hells Angels. De to afdelinger, Frankfurt og Westend, forbydes med henvisning til medlemmernes kriminelle aktiviteter.

- Dette er et klart signal om, at vi ikke vil tillade en stat i staten, sagde Hessens indenrigsminister, Boris Rhein, på et tv-transmitteret pressemøde fredag.

- Disse bander består på ingen måde alene af harmløse motorcyklister. Mange medlemmer er kendt af politiet på grund af volds-, narkotika- og våbenrelaterede lovovertrædelser, påpegede Rhein.

Indenrigsministeriet i Hessen siger, at den har beføjelser til at forbyde klubber, når deres aktiviteter bryder loven.
http://www.jv.dk/artikel/1202668:Udland--Hells-Angels-bliver-forbudt-i-Hessen

Delstatsmyndighederne i Tyskland forbyder endnu en par afdelinger af Hells Angels. Denne gang i Hessen.
http://www.fyens.dk/article/1939597:Udland--Hells-Angels-bliver-forbudt-i-Hessen

- Jeg forguder Mongols MC



Ole-Henrik Tyrholm skal rekruttere nye medlemmer til klubbens uoffisielle avdeling i Trondheim.
Publisert: 02.09.2011 kl. 09:56 Endret: 14.09.2011 kl. 17:55 
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1688364.ece

Hells Angels erklært uønsket i Frankfurt

Tyske myndigheter har nedlagt forbud mot Hells Angels i Frankfurt.

De mener motorsykkelgjengen forsøker å kontrollere byens gater.
– Dette er et klart signal om at vi ikke tillater en stat i staten, sa innenriksminister Boris Rhein i delstaten Hesse da forbudet ble kunngjort fredag.
Han føyer til at Hells Angels tjener penger på narkotika og prostitusjon, og at medlemmene er forpliktet av en intern taushetskodeks.
Forbudet innebærer at det nå er ulovlig å bære ethvert symbol som kan knyttes til Hells Angels i Frankfurt.
To andre avdelinger av Hells Angels ble forbudt i andre deler av Tyskland i juni og i fjor.

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1703692.ece

- Bandidosfest i Trondheim neste helg

Neste helg venter politiet flere Bandidos-medlemmer til Trondheim.

En støttegruppe til MC-klubben Bandidos har leid lokaler i Trondheim. 1. september flyttet gruppen T-Crew inn i lokaler øst i byen.

- Dette er en gruppering av folk som vi vet om, og som har forbindelse til Bandidos. Du kan gjerne kalle det en støttegruppe til Bandidos, sier politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Stokkan til adressa.no.

Neste helg arrangeres det fest i gruppas lokaler. Der forventer politiet at Bandidos-medlemmer fra resten av landet vil dukke opp.

- Vi har hørt at det skal være et arrangement der neste helg, uten at vi har full oversikt over omfanget. Det vil være en Bandidos-samling ja, sier Stokkan.

Adressa.no har vært i kontakt med en talsmann for Bandidos, men han ønsket ikke å kommentere dette.
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1703456.ece

torsdag 29 september 2011

Kopplingar till Bandidos

Han var påtänkt som socialdemokraternas finansminister. Men i eftermiddag tvingades Henriks Sass Larsen meddela att han inte kan bli minister. Orsaken är kontakter med det kriminella gänget Bandidos.

Det var i somras som tidningen B.T. publicerade bilder på när Henrik Sass Larsen och en annan partikamrat från sin hemstad Køge, träffade en ledande medlem i Bandidos på en restaurang. 

Partikamraten och Bandidosmedlemmen var barndomskamrater. Mötet handlade om att bandidosmedlemen ville ha hjälp att få träffa sin son. 

Enligt Henrik Sass Larsen har han träffad Bandidosmedlemmen en gång och svarat på ett brev från honom vid ett tillfälle. Henrik Sass Larsen bedyrade i intervjuer i dag att han inte haft några andra kontakter.
http://www.sydsvenskan.se/danmark/article1553236/Kontakter-med-Bandidosbrstoppar-blivande-minister.html

Bandidosmöte fällde blivande minister

Han var påtänkt som Socialdemokraternas finansminister. Men i går tvingades Henrik Sass Larsen meddela att han inte kan bli minister. Orsaken är kontakter med det kriminella gänget Bandidos.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1553588/Bandidosmote-fallde-blivande-minister.html

– Jag tänkte aldrig på att det skulle vara problematiskt att prata med en mc-gängsmedlem. Jag behandlade honom som en vanlig människa, hövligt. Och däri består mitt fel, för när man har mitt jobb ska man säga ifrån hårt mot kriminella, sa Henrik Sass Larsen till Danmarks Radio igår kväll.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4723741

Forsvarer tror at Sandberg går fri

VIDEO

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg får ændret sin dom og bliver frikendt, når landsretten skal bedømme sagen.
Det mener i hvert fald rockerens forsvarer, Michael Juul Eriksen, som i dag har anket dommen.

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-44114234:forsvarer-tror-at-sandberg-g%C3%A5r-fri.html

Hårt slag mot danska Hells Angels - 135 års fängelse

En avhoppare såg till att 15 män från danska Hells Angels och dess supportergrupp AK81 på torsdagen fick långa fängelsestraff.
http://hd.se/skane/2011/09/29/hart-slag-mot-danska-hells-angels/

- Mulligt e Gulligt -

Gängkriminell slogs mot polisen

Den gängkriminelle mannen stökade på krogen tills polisen kom dit. Ingripandet gick bra tills en polisman kallade honom "min vän".

Händelsen inträffade på en Hisingskrog vid stängningstid en lördagsnatt i juli. Den 34-årige kroggästen, med ett långt brottsregister och medlemskap i kriminella gäng, stökar och bråkar, kraftigt berusad.

Polismännen som kommer till krogen lyckas till en början prata med 34-åringen som dock blir allt argare. När en av poliserna säger "kom nu min vän så går vi ut" blir 34-åringen vansinnigt arg och säger:
- Jag är fan inte din vän. Du kan gå härifrån nu din jävla fitta.

Samtidigt visar mannen upp sin gangstertatuering på handleden: 
ACAB (all cops are bastards).
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.735013-gangkriminell-slogs-mot-polisen

Brödraskap inför rätta idag

Polisen har ökat säkerheten i samband med en rättegång som inleds vid Nyköpings tingsrätt idag.  Det är två män med anknytning till det kriminella nätverket Brödraskapet som är åtalade för försök till utpressning och övergrepp i rättssak.

Det var vid några tillfällen i somras som de två männen, som är 31 respektive 25 år gamla, enligt åtalet försökte få andra att betala större summor pengar till dem.

Vid ett tillfälle ska en av dem ha ringt en person och sagt att Brödraskapet satt ett pris på hans huvud. Om han nu inte betalade sin skuld.

Skulden uppgavs med varierande belopp mellan 100 och 200 000 kronor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4720544

Hells Angels får ja fra Fylkesmannen

Byrådet hadde ikke lov å nekte Hells Angels skjenkeløyve. Det har Fylkesmannen slått fast.
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Hells-Angels-fr-ja-fra-Fylkesmannen-2583696.html

Hell's Angels i rätten: Drogodlingen i Hangö

Tingsrätten i Helsingfors har i dag inlett behandlingen av den stora narkotikabrottshärvan där en liten del utgörs av stora cannabisodlingar i Hangö.

Den danska Hells Angelsledaren Brian Sandberg och 14 av hans anhängare kan räkna med fängelse i åratal

Köpenhamns tingsrätt har funnit dem skyldiga till bland annat sex mordförsök, skriver TT.

Mordförsöken skedde på Sandbergs order som hämnd för en skottlossning mot honom. Under torsdagskvällen kommer domstolen att fastställa straffen.

Åklagaren Laura Birch har krävt fyra års till livstids fängelse. Kraven möttes av skratt och huvudskakningar bland åtalade och försvarare. Sandberg kan vänta sig ett absolut minimistraff på fem års fängelse.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2575500/hells-angels-ledaren-kan-fa-livstid

Brian Sandberg co står til årelang straf

Uanset om retten følger anklagerens skrappe krav eller ej, så står ét fast: 15 mænd fra HA skal væk i årevis.

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg og 14 af hans kumpaner kommer til at sidde bag tremmer i en årrække.

Det står klart allerede inden, byretten torsdag eftermiddag afsiger dom i sagen, hvor de på kryds og tværs er fundet skyldige i blandt andet seks af bandekrigens drabsforsøg.

Anklagemyndigheden har krævet straffe fra fire års fængsel og helt op til livstid, som i realiteten er en minimumstraf på 12 års fængsel.

Kravene udløste hos forsvarere og rockere i visse tilfælde latter og heftig hovedrysten, da anklager Laura Birch fremsatte dem i sidste uge. 

http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/2/3967980/2/brian%20sandberg%20%20co%20st%E5r%20til%20%E5relang%20straf

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg og 14 af hans kumpaner kommer til at sidde ... 13 af de øvrige mænd fra Hells Angels og AK81 er ligesom Sandberg kendt ...
I dag får Sandberg & co deres årelange strafPolitiken.dk
I dag afgøres fængselstiden i stor rockersagAvisen.dk
I dag får Brian Sandberg sin strafTV2

onsdag 28 september 2011

Polizei fürchtet Rockerkrieg mit den "Mongols"

Eftersom de sägs ha hotat vittnen och slagen, SEC gång stormade klubbhuset för vippa och greps misstänkta. Samtidigt är polisen informeras också om att "mongoler" vill återupprätta i Berlin.

Återigen, plundrade en stor kontingent av poliser klubbhuset i "Hells Angels Berlin City" på residenset gatan i Charlottenburg. Det föregicks av hot mot ett vittne som kunde beskriva två misstänkta. Två rocker i gruppen till turkarna P. Kadir skadades i tillgång, de två flyktingarna överväldigad senare i sina hem.

Ser man tillbaka: Den 23 September greps en 18-årig brottslingar som hade rånat gatan i Wedding Usedomer en 76-åring i sin lägenhet. Mannen belastas av en 20-årig ​​vittne, som nu hotas av mer än tio medlemmar av "Hells Angels Berlin City" misshandlad och att dra tillbaka anklagelserna mot hennes vänner. Vittnet informerade polisen och beskrev de två största bovarna.

Under brottsutredningen berörda enheten på måndag kväll, rättsliga beslut, har 40 medlemmar av kravallpolisen begärts. På grund av risken för Hells Angels, en plikt för Special Forces laget (SEC) och en extra larmades. Vid ungefär 2 klockan var tidigt på morgonen tisdagen den tillgången, sju rockers var överväldigad, ställ in flyktingarna senare hemma.



Kadir P. måltavla för polisen

Bara förra veckan hade det varit en liknande operation på samma adress, för att säkerställa vapen och intriger för vippa för att få ett slut på P. Kadir. Enligt utredarna eftersom det är dessa turkiska födda rocker, som alltid kommer från våld. Vilket förhindrar den 16 Augusti, bara den slumpmässiga uppkomsten av polisen, ett slagsmål mellan Hells Angels och Bandidos till Kadir P. Reinickendorf. Den 27 Augusti var det ett bråk bland rockers i Boxhagener gata i Friedrichshain, identifierade vittnen Kadir män igen. Den 8 September, angrep medlemmar av gatugäng som kallas "The Street Fighters" genom att klippa och stickande vapen, för att vinna dem som anhängare av "Hells Angels Berlin City." Två gånger redan hade polisen sammandrabbningarna mellan Hells Angels och Bandidos förhindra Schöneberg Winterfeldtplatz som bör beaktas av den grupp av P. Kadir.


Enligt experter kan ledningen för den "Hells Angels Berlin City" på federal nivå faller snart i onåd eftersom att ha kallats av den ständiga våldet och om igen polisen på plats och myndigheterna säkerheten skulle kunna hantera klubban förbud. Här medlemmarna i statens Criminal Office, kan problemet vara långt från världen - för tre år sedan till P. Kadir försökte hugga en vakt i nacken som bara kunde räddas genom en snabb rörelse. Men hittills har ingen domstol hittills har hittats, men åklagaren omedelbart in avgifter Kadir och P. tillfälligt även satt i häkte hade. En domstol talesman sade förfrågan, att "andra saker i motsats till den primära vårdnaden till det första måste tas om hand."

Under tiden har polisen även bevis som kommer att etablera sitt ursprung från Amerika, "mongoler" i Berlin igen, vilket skulle kunna underblåsa sjudande kriget i nästa scen. Mongolerna anses vara fiender till Hells Angels. I en intern polisens riskbedömning av 9 September är experter att dra slutsatsen att "tillämpningen einzukalkulieren skarpa vapen", när rivaliserande grupper möts.

http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article1777564/Polizei-fuerchtet-Rockerkrieg-mit-den-Mongols.html 

Bikerkulturen har under 20 års tid utsatts för exempellösa och systematiska övergrepp från i första hand polismyndigheternas sida

Två män döms för Bandidoshot

UMEÅ De två unga männen försökte driva in en skuld genom att hota med kopplingar till mc-gänget Bandidos. Nu döms de till fängelsestraff.
 
Det är en 25-årig man boende i Norrbotten och en 22-årig man från Borlänge som nu döms för utpressningsförsök.

Männen ville ha 35 000 kronor från ett ungt par, som kompensation för en trasig moped.
http://www.folkbladet.nu/268887/2011/09/28/tva-man-doms-for-bandidoshot

Två utpressningsanklagade nekar - en erkänner


Två av tre åtalade nekade när det senaste i raden av utpressningsmål i tingsrätten inleddes på onsdagen. Den tredje erkände att han hotat en Finspångsbo och krävt denne på 75 000 kronor.
De åtalade, 22, 27 och 31 år, har samtliga kopplingar till det kriminella gänget Outlaws.

Utpressningsoffret hamnade i skottgluggen sedan 31-åringen fått bland annat sin skyddsväst beslagtagen i en husrannsakan. 31-åringen ansåg att mannen spritt rykten om att han deltagit i uppgörelsen mellan kriminella gäng utanför restaurangen Deli Bar & Kök den 28 juli. Det ryktet, ansåg 31-åringen, var anledningen till husrannsakan. Och därför krävde han ersättning av den utpekade ryktesspridaren.

-Jag blev livrädd. Jag vet vet vem han är och vilka han umgås med, berättade utpressningsoffret i rätten.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7133203

Tullen berömmer sig själv

Tullverket sägs ha skadat eller slagit ut 17 av 33 kriminella gäng som sysslar med smuggling av narkotika, alkohol och tobak, enligt en egen rapport till regeringen.
- Vi satsar mycket på narkotikabekämpning och vi har blivit duktigare på det. Vi försöker inte bara komma åt kuriren utan hela nätverket, säger Lars Hansson vid Tullverket till DN.se.
http://www.nyhetsverket.se/nyhet/19192/Tullen-ber%C3%B6mmer-sig-sj%C3%A4lv

- Ride on


Visitationszone forlænges i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi forlænger visitationszonen i Esbjerg på grund af den spændte situation mellem rockerbanderne Bandidos og Hells Angels.
http://www.tvsyd.dk/artikel/109520:Visitationszone-forlaenges-i-Esbjerg

Hon vågade vittna mot Hells Angels

Hon%20v%C3%A5gade%20vittna%20mot%20Hells%20Angels

- Köper gärna hela vinyl DJ Samlingar

Disco - Soul - House - DUB - mm, LP & Singlar

Köper gärna hela vinyl DJ Samlingar direkt från källan.

Soul / Funk / Disco - Italo / Euro / Hi-Nrg 12 + LP

House - 1980s - Acid - Reggae / Dub / Ska / Roots / Dancehall

Electro / Techno / Minimal / Electronica / Ambient

Allt från en läskback med vinyl till stora partier om tusentals skivor.

Har du en lista med artister, skivbolag, maila gärna. Hela landet, snabba avslut.

Outlaws lämnar Ystad i fred

Outlaws lyckades aldrig etablera sig i Ystad. Och nu tyder allt på att de har gett upp.
– Ystadsavdelningen har bara varit en pappersprodukt, säger Patrik Ahrlin, chef för kriminalunderrättelsetjänsten vid Ystadspolisen.

Outlaws har i stort sett inte varit synliga alls sedan det på höstkanten förra året visade sig att mc-klubben försökte etablera sig i Ystad.

– De har synts till någon enstaka gång, men inte haft någon lokal och ingen riktig organisation. Det är helt i linje med vad vi hade förväntat oss, säger Patrik Ahrlin.

Då, i höstas, var de 8-10 stycken som var på väg att starta en lokalavdelning. Den listades på organisationens hemsida – men därifrån är den nu bortplockad.
– Deras tanke från början var säkert att slå sig in här. Men istället har deras verksamhet centrerats till Malmö. Varför vet egentligen bara de själva, säger Patrik Ahrlin.

Över huvud taget är mc-gängen i stort sett frånvarande i södra och sydöstra Skåne. I Trelleborg finns Red Devils, men i övrigt är det tomt, enligt Patrik Ahrlin.
Och inte heller den handfull personer som försökte dra igång Outlaws Ystad var mc-åkare.

– Visst, de hade likadana västar, men jag tror inte en enda av dem hade en motorcykel egentligen. För den typen av mc-gäng är mc:n sekundär. Istället handlar det om att försöka tjäna pengar på kriminalitet, säger Patrik Ahrlin.
http://www.skanskan.se/article/20110927/YSTAD/709279825/1018/-/outlaws-lamnar--ystad-i-fred 

MC-klubben Outlaws verkar ha gett upp planerna på att etablera sig i Ystad. Det innebär att polisen i stort sett lyckats jaga bort mc-gängen från södra och sydöstra Skåne. 
http://svt.se/2.33782/1.2548662/outlaws_ger_upp_ystad&from=rss

Etterforsker Outlaws-kobling

Politiet utelukker ikke at 42-åringen som ble overfalt i Vuddudalen kan være utsatt for et oppgjør i det kriminelle MC-miljø

Trønder-Avisa får bekreftet at 42-åringen er medlem av den forholdsvis nyetablerte Outlaws-avdelingen i Trondheim, Outlaws Mc Mid County. 

Politiet bekrefter også at de leter etter et motiv i det kriminelle miljøet, men understreker at de etterforsker bredt – ikke spesifikt i det kriminelle MC-miljøet. 

– Vi kjenner til MC-koblingen, men den er en av flere aktuelle teorier i etterforskningen, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor. 

Ingen er så langt pågrepet eller mistenkt for å stå bak. 

Kopparstölderna från kyrkorna tros vara organiserade. Hells Angels kan vara hjärnan bakom allt, enligt en poliskälla.

Det kriminella mc-gänget tros hyra arbetskraft med erfarenhet från byggbranschen.
– Det är ju inte vem som helst som kan ta ner tak, säger poliskällan.

Per Zetterlund, vid polisens utredningssektion, utreder kopparstölderna i Västmanland.

– Det är inte något jag kan bekräfta, men visst är det tänkbart att HA är inblandade, säger Zetterlund.
Från den 18 januari fram till nu har 42 anmälningar om kopparstölder från kyrkor kommit in till Kyrkans försäkringsbolag. Tre kyrkor i länet har hittills drabbats. Åtminstone enligt vad som är polisanmält. Både försäkringsbolag och polis tror att det finns ett mörkertal.

– I juli stals en 25 meter lång åskledare från kyrkan iLillhärad, säger Zetterlund.
http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.1375538-ligor-hyr-in-byggproffs

Varannan i mc-gäng lever på bidrag

Mer än varannan medlem i danska Hell's Angels och Bandidos hankar sig fram med förtidspension, socialhjälp och sjukpeng. De rapporteras ha kvitterat ut motsvarande 11,5 miljoner svenska kronor under första halvåret.
http://norran.se/2011/09/utrikes/varannan-i-mc-gang-lever-pa-bidrag/

Hver anden rocker er på støtten

Personer fra rockermiljøet har høstet knapt 10 millioner kroner i sociale ydelser på et halvt år ifølge SKAT. Mere end halvdelen af landets i alt 1170 personer med tilknytning til rockerklubberne Hells Angels og Bandidos modtager offentlig forsørgelse såsom førtidspension, kontanthjælp og sygedagpenge.

http://www.jv.dk/artikel/1201264:Indland--Hver-anden-rocker-er-paa-stoetten


JydskeVestkysten - för 5 timmar sedan
Mere end halvdelen af landets i alt 1170 personer med tilknytning til rockerklubberne Hells Angels og Bandidos modtager offentlig forsørgelse såsom ...
Rockere får millioner i sociale ydelserFyens Stiftstidende
Hver anden rocker får penge af statenAvisen.dk
alla 23 nyhetsartiklar »


Bandidos og Hells Angels får sosialstønad


StavangerAvisen - för 4 timmar sedan
Dler enn halvparten av landets til sammen 1170 gjengmedlemmer i Hells Angels og Bandidos mottar offentlig støtteordninger som førtidspensjon, ...
Danske bandemedlemmer lever på trygdTrønder-Avisa

Mer än varannan medlem i danska Hell's Angels och Bandidos hankar sig fram med förtidspension, socialhjälp och sjukpeng.
http://www.expressen.se/ekonomi/1.2574338/varannan-i-hells-angels-och-bandidos-lever-pa-bidrag
 

måndag 26 september 2011

A Hells Angels' president killed in Sparks shooting

Nevada (CBS Newspath) Police confirm the president of the San Jose chapter of the Hell's Angels, Jeffrey Pettigrew died while two Vagos club members are being treated for their injuries.

Sparks Police say a group of members from the Hell's Angels and Vagos motorcycle clubs got into a fight near the Trader Dick's bar late Friday night.

Police have made no arrests for the murder or shootings of the other victims.
http://www.kmvt.com/news/regional/Hells-Angels-130539528.html

Gatugäng är inget framtidsscenario, utan en realitet

Strukturen på den svenska gängkriminaliteten håller på att förändras. 
För att kunna komma åt gängkriminaliteten krävs arbete på alla nivåer i samhället. Polisen kommer aldrig på egen hand kunna få bukt med kriminalitet som växer ram ur utanförskap och social oro, skriver fem poliser som alla arbetar på Stockholmspolisens sektion mot gängkriminalitet.

'Markedet har fået en mafiaagtig karakter'

Op til den runde fødselsdag siver der blandede signaler ud fra Københavns fristad. Christiania overlevede Foghs forsøg på 'normalisering', og i dag skal den sættes på folkeaktier. Men Christianias tilsyneladende succes har et bagside: Pusher Street. Information tog på Staden for at undersøge rygterne om, at hashmarkedet er blevet mere råt, og at sælgerne involverer sig i Christianias sociale aktiviteter for at opnå magt
http://www.information.dk/280231

Lejer ud til rockere: Ejere af rockerborge kritiseres

Borgmester Johnny Søtrup var tidligere ude med et klart budskab til Hells Angels og Bandidos. Rockerne er ikke velkomne i byen, lød det fra borgmesteren.
http://www.jv.dk/artikel/1198832:Esbjerg--Lejer-ud-til-rockere--Ejere-af-rockerborge-kritiseres

söndag 25 september 2011

Rockerclub der «Mongols» aufgelöst

- Det rockgruppen den "mongolerna" i Kiel har tydligen löst, enligt Land Office of Criminal Investigation (LKA) under tryck från polisen. Detta är den LKA sade på fredagen, med hänvisning till uttalanden om med ledaren. Tjänstemän hade lägenheten av 31-åringarna i distriktet Gaarden dagen innan samt söker genom staden på måndagen stängde klubbhuset.

Bakgrunden var en misstanke om olagliga vapen innehav. Polisen hittade tre gas och larm gevär, två mässingsknogar, två teleskopiska batonger och två knivar. Den "mongoler" hade försökt under de senaste veckorna att etablera sig i Kiel, där "Hells Angels" dominerar miljön. Myndigheterna ta rocker grupper i samband med brottslig verksamhet såsom prostitution och narkotikahandel.

http://www.dnews.de/hamburg-schleswig-holstein/616148/lka-rockerclub-mongols-aufgelost.html

Mc-gängen som har etablerat sig i Sverige

Fakta för media om bikerkulturen – inför Paybacks presskonferens

De senaste veckorna har polismyndigheterna återigen berett sig plats i media för att kasta svepande anklagelser runt om sig rörande bikerkulturen. Utsagorna har behandlat olika anklagelser om markander och kriminalitet och har som alltid inte innehållit ett enda konkret bevis för påståenden. Och, obevisade påståenden är just bara påståenden tills man har konkret dokumentation bakom sig.

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/fakta-foer-media-om-bikerkulturen-infoer-paybacks-presskonferens-685967

- Nya gatugäng utmanar mc-klubbar

Polisen oroas när uppstickare på den kriminella scenen ger sig in på mc-gängens marknad. Två personer sitter häktade misstänkta för grov misshandel efter en våldsam sammandrabbning mellan mc-gäng i centrala Stockholm.

Ett antal personer iklädda västar från ett mc-gäng festar på restaurangen El Cocodrilo på Ringvägen i Stockholm när ett annat gäng kliver in på restaurangen vid 23-tiden. Ett våldsamt slagsmål bryter ut, där omkring 30 personer ger sig på varandra med knivar och andra till-hyggen. En person knivskärs svårt i halsen.

–Det var verkligen hårda tag. Man släpade ut en person från restaurangen och fortsatte misshandla honom utanför. Det var en kraftig misshandel med slag och sparkar, säger Ulf Göranzon från länskriminalpolisen i Stockholm.

Vid slagsmålet och den grova misshandeln inne på El Cocodrilo attackerade personer som tillhör en av Hells Angels undergrupper, några medlemmar i det konkurrerande gänget Outlaws som satt inne på krogen. Två personer greps, en 30-årig man och en 32-årig man, båda från Stockholmstrakten, som nu sitter häktade misstänkta för grov misshandel. Det anmärkningsvärda med dessa två är att de tills nyligen var medlemmar i Hells Angels ärkefiende Bandidos.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nya-gatugang-utmanar-mc-klubbar_6498450.svd

lördag 24 september 2011

Politiet tror MC-klubb leter etter lokaler

For et par uker siden oppsto en avdeling av MC-klubben Gladiators i Drammen. De fleste av medlemmene skal være tidligere medlemmer i MC-klubben Outlaws.

Polisen avlyssnade M16:s mordplaner

Polisen kände till M16-ledarens mordplaner mot konkurrenterna och anade att något kunde hända kvällen då skottlossning utbröt i centrala Norrköping.

Politiet overvåker ny MC-klubb

Politiet er svært skeptiske til den nye MC-klubben Gladiators MC Norway, og holder dem under oppsyn. – Vi er bare en gjeng tilårskomne karer som vil kjøre motorsykkel, drikke øl og ha det trivelig, sier talsmannen.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/buskerud/1.7805742

fredag 23 september 2011

Rockerforbud rykker tættere på: HA kan blive tvangsopløst

Et forbud mod rockergruppen Hells Angels kan være meget tæt på.

Københavns Byret afgjorde mandag, at organisationen Hells Angels har været i krig med en række indvandrerbander i København. Femten HA-støtter er kendt skyldige og kan samlet blive idømt over 185 års fængsel for drabsforsøg, kølleoverfald og opbevaring af våben og sprængstof.

Derfor er der i dag flere muligheder for at opløse gruppen efter grundlovens bestemmelse om voldelige foreninger end for bare en uge siden.

Det vurderer professor i forfatningsret ved Københavns Universitet, Jens Elo Rytter.

- Dommen omfatter mange personer og knytter an til bandekrigen og dermed Hells Angels som samlet organisation. Derfor er man nu kommet tættere på at have bevismateriale til en sag om en opløsning af foreningen, siger han til DR Nyheder.
http://www.jv.dk/artikel/1197659:Regionalt--Rockerforbud-rykker-taettere-paa--HA-kan-blive-tvangsoploest


Relaterede artikler:
> Bandidos og Hells Angels: Vi har indgået en ny fredsaftale

torsdag 22 september 2011

Bandidos delt på verdensplan: Danske rockere mister støtte fra USA

Den verdensomspændende rockerklub Bandidos har delt sig. Delingen skyldes dyb uenighed og ondt blod mellem den oprindelige amerikanske motorcykelklub og afdelingerne i Europa, Asien og Australien, erfarer DR Nyheder.

Delingen har ført til, at Bandidos internationalt nu er to klubber. De benytter stadig begge navnet Bandidos. I Nordamerika kalder Bandidos sig nu "Western Hemisphere", mens resten af verden hører under "Eastern Hemisphere".

- Vi har fulgt det her nøje over de seneste måneder og er i tæt kontakt med vores internationale samarbejdspartnere, når det gælder ændringerne i Bandidos internationalt. Det er vores vurdering, at opdelingen er sket, fordi Bandidos internt har erkendt, at de ikke kan styre verdensklubben centralt. Derfor har man lavet en regional opdeling, siger Kim Kliver, der som chef for Rigspolitiets nationale efterforsknings center (NEC), konstant holder øje med rockerne i hele Danmark.
http://www.jv.dk/artikel/1197614:Regionalt--Bandidos-delt-paa-verdensplan--Danske-rockere-mister-stoette-fra-USA

Bandidos og Hells Angels: Vi har indgået en ny fredsaftale

Der er indgået en ny aftale, som sikrer fortsat fred mellem Hells Angels og Bandidos, meddeler klubberne. Få dage efter at de to rockerklubber Hells Angels og Bandidos erklærede deres fredsaftale for død, meddeler klubberne nu, at de har indgået en ny aftale om at holde fred.

- Det har været fremme i medierne, at der ikke længere eksisterer en samarbejdsaftale mellem motorcykelklubberne Bandidos MC og Hells Angels MC. Dette er korrekt, men der er indgået en ny aftale, som fortsat sikrer freden mellem de to klubber.

Det skriver de to klubber i en fælles pressemeddelelse underskrevet af vicepræsidenten i Bandidos, Michael "Kokken" Rosenvold, og Hells Angels-lederen Jørn Jønke Nielsen.
http://www.jv.dk/artikel/1197704:Indland--Hells-Angels-og-Bandidos--Vi-har-indgaaet-en-ny-fredsaftale 

Rockere: Få dage efter at de to rockerklubber Hells Angels og Bandidos erklærede deres fredsaftale for død, meddeler klubberne nu, at de har indgået en ny ...
HA og Bandidos: Vi er ikke i krigDR Østjylland
Ny fred mellem rocker-klubberEkstra Bladet
Rockere: Vi har indgået en ny aftaleFyens Stiftstidende

Lite TV
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/09/22/161850.htm

onsdag 21 september 2011

Jønke afviser blankt: Pladder at vi er på vej ind i Padborg

Hells Angels-talsmand Jørn Jønke Nielsen afviser alle spekulationer om, at rockerklubben skulle være på vej til at åbne en ny afdeling i Padborg.

Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger lige nu et tip om, at rockerklubben skulle have udset sig en specifik adresse i grænsebyen - blot et par hundrede meter fra det sted, hvor rivalerne fra Bandidos for nylig åbnede sin rockerborg.

Men Hells Angels har ikke kig på noget hus i Padborg, fastslår Jørn Jønke Nielsen:

- Pladder, pladder. Det vil jeg ikke hoppe på hvis jeg er dig, siger han til jv.dk.
http://www.jv.dk/artikel/1196971:Regionalt--Joenke-afviser-blankt--Pladder-at-vi-er-paa-vej-ind-i-Padborg

Rockere sonderer i Padborg

Padborg er ved at være en populær by for rockere.
Først var det Bandidos der rykkede ind og nu har den rivaliserende gruppe Hells Angels ifølge P4 Syd oplysninger også været forbi byen for at kigge på en bolig.
Det drejer sig om en villa på Nygade 43.
http://www.dr.dk/P4/Syd/Nyheder/Graensen/2011/09/21/064133.htm&regional

 

Rockernes fredsaftale vakler ???

Nordjyllands Politi holder nøje øje med udviklingen men lader sig ikke påvirke af meldinger om brudte aftaler.
Efter at rockergruppen Bandidos har åbnet en afdeling i Esbjerg, hvor rivalerne fra Hells Angels i forvejen er repræsenteret, kan ny rockerballade sprede sig til andre byer med rockerborge.

Vicepræsident i Bandidos, Michael »Kokken« Rosenvold, har oplyst til Jydske-Vestkysten, at fredsaftalen fra 1997 mellem de to rockergrupper ikke gælder længere.

Men HA-medlem i Esbjerg, Jørn "Jønke" Nielsen, afviser, at fredsaftalen er revet i stykker. Derimod er en anden aftale mellem Bandidos og HA brudt på grund af tidligere begivenheder i Aalborg, siger han.
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/3961224/3/rockernes%20fredsaftale%20vakler

-Dammstugagan tackar för i sommar -

 Dammstugan har öppet Onsdag kvällar resten av September med STÄNGT vid REGN, idag har det regnat hela dagen så vi har INTE öppet den 21 Sep. SES TILL VÅREN. Även öppet helger under loppisarna Lörd / Sönd fram till 18.00

Tack för en fin sommar

http://cafe-dammstugan.blogspot.com/

Mongols MC klubbhuset stängt av polisen i Kiel

I Kiel distriktet Gaarden en grupp av rockers Mongols klubbhuset var stängd. För klubbhuset, det fanns inget tillstånd, och det fanns redan våldsamma attacker mot klubbhuset. Den banderoller togs bort, var rocker mongolerna själva inte på plats.

Staden Kiel kommer att fortsätta att kämpa mot cyklister gänget i stadsdelen Gaarden var ett klubbhus av mongolerna MC USA stängd. Användningen av byggnaden som ett klubbhus var varken sökte eller godkänts. Situationen i bostadsområdet var inte lämplig för ett klubbhus för en MC-klubb, om bara på grund av buller, säger talesmannen Tim Keel Holborn.

Klubbhuset var stängd

En stor Webebanner mongolerna MC togs bort från Förenta staternas Department of Building, säkrade många poliser åtgärden. Men varken medlemmar i klubben, inte heller hyresvärden dök upp, så stängningen som skickas per post. För en tid mongolerna försöker etablera sig i Kiel, men miljön i regionen domineras av Hells Angels. Gång på gång kom mongolerna som kommer till uttryck i våldsamma och är föremål för hård kritik, eftersom många medlemmar av "mc-klubb" inte ens rida en motorcykel. Myndigheterna satte rocker grupper flera gånger i samband med kriminella kopplingar.

http://www.noows.de/mongols-mc-vereinsheim-in-kiel-von-polizei-geschlossen-31902

– Harley er brød og melk til folket


Torsdag kan du prøvekjøre blodferske Harley-Davidson motorsykler i Asker. Og det finnes ikke et snev av kriminelle MC-gjenger i nærheten.

Vil ikke sælge til rockere

Hells Angels har ifølge P4 Syds oplysninger haft kig på en bolig i Nygade i Padborg.
Men står det til sælgeren af villaen, Nybolig i Padborg, så kommer der ikke til at være rockerborg på adressen.

- Det vil vi ikke være med til. Det bliver i hvert fald uden os som sælger, siger Ole Jepsen der er indehaver af Nybolig i Padborg.

Ole Jepsen har tidligere modsat sig et salg, da en flok nazister i 1994 forsøgte at lave et klubhus tæt ved Padborg.

- Dengang sagde vi, at vi ville fritstille sælgeren af boligen, da vi ikke ønskede at deltage. Det endte faktisk med, at nazisterne trak os i Klagenævnet. Men den sag vandt vi heldigvis, forklarer Ole Jepsen, der dog frygter, at det kan blive svært at se om potentielle købere har skjulte hensigter.

- Nazisterne troppede jo op på vores kontor iført lange støvler, så der var vi ikke i tvivl om, hvem de var. Men det er måske sværere med rockerne, siger Ole Jepsen.
http://www.dr.dk/P4/Syd/Nyheder/Graensen/2011/09/21/081117.htm&regional

Politiet frykter ny MC-krig i Danmark

For første gang siden den store nordiske MC-krigen på 90-tallet har både Bandidos og Hells Angels etablert fullverdige avdelinger i en og samme dansk by.
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/europa/politiet-frykter-ny-mckrig-i-danmark-3590238.html

Rockernes fredsaftale usikker

Uro i rockermiljøet kan betyde, at fredsaftalen mellem Bandidos og Hells Angels hænger i en tynd tråd. Men Nordjyllands Politi lader sig ikke påvirke af rygterne om den brudte aftale. 

Regionale nyheder: Uro i rockermiljøet kan betyde, at fredsaftalen mellem Bandidos og Hells Angels hænger i en tynd tråd. Men Nordjyllands Politi lader sig ...
Rockernes fredsaftale vaklerNORDJYSKE
Politi: Fredsaftale ikke afgørende for osJydskeVestkysten
Kold rockerkrig på ord og køllerEkstra Bladet
Avisen.dk - TV SYD

http://www.tv2nord.dk/artikel/174698:Regionale-nyheder--Rockernes-fredsaftale-usikker