lördag 21 maj 2011

Tillsätt en sanningskommission om affären kring kungen


Lena Olsson, Vänsterpartiets representant i riksdagens justitieutskott, ställer en skriftlig fråga till statsminister Fredrik Reinfeldt:
Det har på senare tid förekommit omfattande rapportering i media om att kungen och hans närmaste vänner haft kontakter i grovt kriminella kretsar, skriver Lena Olsson.
- Om detta skulle vara sant finns det stora risker att kungen skulle kunna bli föremål för utpressning. Då kungen är ordförande i Utrikesnämnden skulle det i så fall kunna vara ett hot mot rikets säkerhet. Mot den bakgrunden vore det lämpligt att kungen tog en time out i Utrikesnämnden och att en sanningskommission tillsattes för att utreda vad som är sant.
Jag vill med anledning av ovanstående fråga om statministern beredd att tillsätta en sanningskommission? slutar Lena Olsson sin fråga.
http://www.cisionwire.se/vansterpartiet/r/lena-olsson--v--tillsatt-en-sanningskommission-om-affaren-kring-kungen,c9125515


Lena Olsson och Sten de Geer: Utred ryktena i en sanningskommission

I media uppger Mille Markovic, ägare till svartklubben Club Power, sig ha filmer på kungen i komprometterande situationer. Det påstås att någon av kungens vänner via en torped kontaktat den utpekade gangsterledaren Milan Sevo för att denne skulle förmå Markovic att offentligt dementera allt han sagt till bokens författare och dessutom överlämna allt komprometterande material om kungens och hans vänners förehavanden på Club Power.
http://www.expressen.se/debatt/1.2442297/lena-olsson-och-sten-de-geer-utred-ryktena-i-en-sanningskommission


Milan Sevo berättar om bilderna på kungen

Efter att Ekot berättat om att nära vänner till kungen kontaktat grovt kriminella för att köpa en dementi och få det bildmaterial källan uppgett sig ha, var det ett stort medieuppåd på presskonferensen om boken "Den Svenske gudfadern" i dag. För första gången uttalade sig också bokens huvudperson, den som gangsterledare utpekade Milan Sevo, om händelserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar