måndag 2 maj 2011

Pappa & kriminell – ett reportage om bankrån, bilbomber och blöjor

Hur känns det att köra sin dotter till dagis och samtidigt undra över om någon har placerat en bomb under bilen? Pappa & kriminell är en skakande reportagebok om pappor som lever sina liv utanför lagens gränser, och om deras familjer.
Fler än 10 500 barn i Sverige har en förälder som sitter i fängelse, och fler än så har en förälder som lever ett kriminellt liv. Det här är en bok om papporna. Hur kan man leva ett liv där man hör sin son säga "Pappa är inte hemma för han är knarklangare”? Hur är det att sitta i fängelse när ens barn föds? Eller att jämt och ständigt tvingas ljuga för familjen? Det är ett krig som ingen kan vinna.
”Ambitionen har aldrig varit att hitta definitiva svar eller dra generella slutsatser. Jag undrade helt enkelt vad de själva hade att säga om saken. Mellan löpsedlarna och föräldramötena”, skriver Niklas Malmborg i förordet.
I Pappa & kriminell möter du kriminella pappor i samtal om livet i allmänhet och föräldraskapet i synnerhet. Författarna har även intervjuat anhöriga, liksom representanter för kriminalvården, kriminalforskningen och polisen.
Niklas Malmborg är frilansjournalist med inriktning på kriminaljournalistik.
Geir W Stakset har en personlig ingång till bokprojektet. Hans yngre bror fängslades i samband med att hans första barn skulle komma till världen.
Boken har recensionsdag den 18 maj.
För mer information eller kontakt med författarna hör av dig till Tulle Durling, Norstedts.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/norstedts/pressrelease/view/pappa-kriminell-ett-reportage-om-bankraan-bilbomber-och-bloejor-625536

1 kommentar:

  1. Livet ger en inga val. När alla dörrar stängs öppnas en på glänt. Överlevnadsinstinkten säger att man skall ta livlinan för inombords är man ändå död.

    SvaraRadera