lördag 5 mars 2011

Kronofogden hotar att sälja Thomas Möllers Hitlerkonst på auktion

Thomas Möllers miljonskuld fastställdes i går och nu ska utmätt gods säljas av kronofogden.

– Det är bland annat sju akvareller av Adolf Hitler som kan vara värda pengar, säger en källa vid kronofogden.

I går fastställde kammarrätten Möllers skatteskuld till 2,7 miljoner och nu har Möller tre veckor på sig att överklaga domen.


Det innebär att en mängd utmätt gods som tillhör Möller ska lämnas till försäljning.
Förteckningen består av hundratals olika föremål och bland de mer ovanliga finns sju akvareller med varierande landbygdsmotiv. Konstnär: Adolf Hitler.


– Vi har inte en susning om huruvida de är äkta eller ej, men de ska lämnas till värdering innan de går vidare till vår försäljningsorganisation. Enligt vissa uppgifter kan de vara värda uppåt 50 000–60 000 kronor styck.

Möllers advokat Sven-Eric Ohlsson anser att myndigheterna har gått till överdrift i sin iver att sätta fast hans klient.
– Det är inte annat än en klappjakt på Thomas Möller, säger Sven-Eric Ohlsson.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8664031.ab 

Thomas Möller, expresidenten för Hells Angels, upptaxeras med cirka 2,8 miljoner kronor. Det meddelade kammarrätten i Göteborg i en dom på fredagen.

Thomas Möller överklagade Skatteverkets beslut och länsrätten dömde för två år sedan till Möllers fördel för inkomståret 2004 men avslog överklagandet rörande de andra åren. Kammarrätten skriver nu ner inkomstbeloppen ytterligare något. Man halverar Möllers påstådda näringsinkomster för 2003 samt undanröjer helt Skatteverkets höjning för 2005. Skatteverkets beslut står dock fast i frågan om de övriga inkomståren.

– Det här är en komplott mot mig. Det känns uppgjort. Det ser man på att Försäkringskassan inte lade någon vikt vid den första domen, för man hade fått ett förhandsbesked om vad som skulle hända i kammarrätten, säger Thomas Möller.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1402421/Thomas-Moller-i-fortsatt-skattestrid.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar