måndag 28 februari 2011

Kalmarbo hotades när han ville lämna kriminell organisation - Biten i fingret

Ungefär vid stängningstid natten till den 3 augusti slängdes fyra personer ut från en bar i Kalmar, rakt i armarna på två polispatruller.

Det resulterade i att nu har två av de fyra åtalats för ha försökt idka utpressning mot en av de andra två för att han ville lämna en samlingsorganisation för kriminella, Syndicate Legion eller SL. Fast det förnekas av de två åtalade, varav den ene sedan i somras och fram till gripandet fungerat som ledare för organisationen i Kalmar.
Medlem sedan i höstas
Kalmarbon som säger ha blivit pressad på pengar hade varit medlem sedan i höstas i organisationens undergrupp Red & Black Soldiers, Röda & Svarta soldater, eller RBS. Men han fick nog i julas och ville lämna organisationen och leva ett normalt liv.

Men det skulle kosta fick han klart för sig när han dagen innan bråket på baren mötte de båda åtalade, den 29-årige SL-ledaren och hans 21-årige följeslagare, också han medlem i RBS.

Av dem blev han krävd på 5 000 kronor till organisationen inom en månad annars skulle det stiga till 50 000 kronor. De ska även ha dödshotat honom om han inte betalade.

Det korta mötet på Baronen slutade med att han gav dem 3 000 kronor och resten skulle han betala senare.

Sent under den följande natten möttes de igen i en trappa på baren. Fast då är de båda åtalade inte ute efter pengar utan bara efter att slåss. Det ser kalmarbon på deras stil har han förklarat för polisen.
Biten i fingret
Det blir också slagsmål då kalmarbon får ta emot slag och sparkar och blir biten i ena fingret. Samtidigt får en kompis till honom också ta emot några slag. Han hade kommit rusande med en tusenlapp för blidka de två åtalade eftersom han kände till sin kalmarbons problem med dem. Publicerad 110225
http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/aatalas_foer_utpressning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar