fredag 21 januari 2011

- Verktygslåda för råbusar utan it-kunskaper

Med enkla, färdigpaketerade verktyg lockas traditionella brottslingar, utan it-kunskaper, att börja satsa på nätet. Attack toolkits används i majoriteten av dagens nätattacker.

En av de mest kända verktygslådorna är Zeus, som Symantec anser är ett allvarligt hot mot mindre företag. Zeus kan användas för att stjäla kontouppgifter, något som en grupp nätbrottslingar avslöjades med i höstas. Enligt Symantecs rapport lyckades gruppen komma över drygt 70 miljoner dollar från internetbanker och e-handelstjänster.

I det breda utbud av verktygslådor som nu erbjuds till försäljning finns även sådana som kan omdirigera användare till skadliga webbplatser, skadliga annonser samt oetisk sökmotoroptimering. I rapporten uppes att drygt 310 000 domäner innehåller skadlig kod och att 4,4 miljoner skadliga webbsidor upptäckts varje månad.

Förutom Zeus finns även verktygslådorna Mpack, Neosploit, Nukesploit P4ck och Phoenix som i dagsläget kan betinga priser på upp emot 50 000 kronor. Det kan jämföras med Webattacker som 2006 bara kostade 15 dollar på den svarta marknaden.
http://www.idg.se/2.1085/1.363635/verktygslada-forenklar-natattacker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar