fredag 14 januari 2011

- Trot om du vill (2005)


Sammanfattning:
 
MC-kriminaliteten är idag ett växande hot mot samhället. Det finns tre stora MC-klubbar med tillhörande supporterklubbar som utger sig tillhöra de enprocentsklubbarna som står utanför samhällets regler och lagar utan håller sig till deras egna bestämmelser. Gävleborgs- och Norrbottens län har under många år varit förskonade mot en större etablering av dessa klubbar.

Av denna anledning så är det av intresse att fördjupa sig i vad orsaken är till att dessa klubbar inte har etablerats i dessa två län. Denna kunskap är viktig att erhålla som nybliven polis, detta eftersom att det i utbildningen inte finns inlagt i något moment som ett ämne och att det ger oss förutsättning för att kunna jobba effektivt mot denna typ av kriminalitet.

Information om dessa Mc-klubbar, rättsväsendets arbete, regeringens syn på denna typ av kriminalitet, juridiska hinder och samarbete mellan aktörerna i samhället är viktiga aspekter för att kunna förebygga och jobba mot denna Mc-kriminalitet och för att kunna stävja utvecklingen och förhindra en nyrekrytering av medlemmar till dessa MC-klubbar.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT.
http://www.uppsatser.se/uppsats/cae03a992a/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar