torsdag 27 januari 2011

- Premiär för Svensk maffia ikväll - Torsdag 27 januari 2011 kl 21:00 - TV4


Programstart. Torsdag 27 januari 2011 kl 21:00 - TV4 

Del 1 av 6. Christina som förlorade sin son i en uppgörelse mellan gäng pratar om den hemska händelsen. Polisen i Göteborg berättar om utvecklingen mot att gängen allt oftare beväpnar sig med skjutvapen och inte drar sig för att använda dem.

Christina förlorade sin son i en uppgörelse mellan kriminella gäng i Göteborg. Det första
avsnittet av Svensk maffia handlar om hur helt vanliga människor drabbas av gängkriget.

Blodiga strider och uppgörelser, ibland med dödlig utgång. Kriget mellan gängen i Göteborg har skördat flera dödsoffer och fått fruktansvärda konsekvenser för många människor. Bland annat för Christina, som förlorade sin tjugoårige son i en gänguppgörelse.

Andreas dödades i gängkriget

Andreas%20d%C3%B6dades%20i%20g%C3%A4ngkriget

Andreas gick med i gänget X-team, och fick sätta livet till i en konflikt med medlemmar från ett rivaliserande gäng. Ovan ett klipp ur första avsnittet av dokumentärserien Svensk maffia.            

Dessutom får tittaren möta en gängmedlem som än i dag inte vågar lämna sitt hem utan att bära skyddsväst. Polisen i Göteborg berättar också om trenden att gängen allt oftare beväpnar sig med skjutvapen och inte heller drar sig för att använda dem.

Författaren och journalisten Lasse Wierup och Rikskriminalens Klas Friberg om verkligheten bakom dokumentärserien Svensk Maffia.

De%20granskar%20svensk%20organiserad%20brottslighet
 
Mer om serien Svensk Maffia nedan:
http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/den-svenska-maffian-granskas-i-tv4.html

1 kommentar:

  1. Segt & tråkigt. 15 minuters tv utdraget till en timme.

    SvaraRadera