tisdag 11 januari 2011

På en ny webbplats publicerar Wikileaks namn och citat från personer som uttalat sig positivt till att mörda Julian Assange.

Wikileaks släppte i morse ett pressmeddelande på Twitter där webbplatsen vädjar till politiker och media att sluta förespråka lönnmord på Wikileaks grundare, Julian Assange. I pressmeddelandet nämns även en ny webbplats som publicerar namn och citat på personer som uttalat sig positivt till att mörda Julian Assange.

Bland de personer som uttalat sitt stöd för att mörda Julian Assange finns de amerikanska politikerna Rush Limbaugh och Sarah Palin med flera.

– Ingen organisation i världen är en större förespråkare för det fria ordet än Wikileaks. Men när högt uppsatta politiker och mediekommentatorer förespråkar mord på enskilda personer eller grupper så borde de ställas inför rätta, säger Julian Assange i pressmeddelandet.
http://www.idg.se/2.1085/1.362717/wikileaks-sluta-mordhota-assange

Wikileaks-grundaren Julian Assange får vara fortsatt fri mot borgen fram till den sjunde februari då den egentliga rättsprocessen om en eventuell utlämning inleds. Det beslöt domaren vid en domstol i dag vid domstolen Belmarsh Magistrates Court i London.

Efter dagens korta domstolsförhandling sa Assange att han är nöjd med dagens beslut och att arbetet med Wikileaks fortsätter som förr.   Se: VIDEO
http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=205416

Nyligen stiftade Island lagar som ska göra landet till ett informationsparadis. Arkitekten bakom är Birgitta Jónsdóttir vars samarbete med Wikileaks lett till att USA i dagarna begärt ut information om henne från Twitter. CS mötte den ovanliga poeten.
http://www.idg.se/2.1085/1.362632/island--frizon-for-det-fria-ordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar