söndag 23 januari 2011

Nytt gängkrig i Köpenhamn???



I Köpenhamn har ett nytt gängkrig blossat upp. På två veckor har nio skottdåd inträffat. Köpenhamns överborgmästare är bekymrad.

Det senaste i raden av skottdåd i Köpenhamn är internetkaféet Need2play som blev träffat av två skott. Okända gärningsmän försvann innan polisen hann dit.

Enligt polisen har bråket startat med oenighet kring en kriminell affär. Den ena parten har känt sig kränkt, och har därför hämnats. Möjligtvis har flera andra gäng dragits in i konflikten

Det har tidigare skjutits mot internetkaféet, och i november blev flera kunder här gripna för olaga vapeninnehav.

De senste två veckorna har det varit nio skottdåd i Köpenhamn. Enligt polisen rör det sig om uppgörelser mellan kriminella gäng.

Vilka gäng det handlar om och vad polisen gör håller de för sig själva. Flera av dåden har inträffat i bostadsområden. Enligt TV 2 Lorry handlar det om uppgörelser mellan olika förortsgäng. Flera polisdistrikt samarbetar nu för att bekämpa gängen.

Det senaste gängkriget mellan mcgänget Hells Angels och olika invandrargäng kostade sex personer livet. Flera oskyldiga träffades av de kriminellas kulor. Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen är bekymrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar