tisdag 4 januari 2011

Nu är det fritt fram för kronofogden att sälja delar av Hells Angels guldsmycken?


Det handlar bland annat om en halvt kilo tung halskedja värd 140‑000 kronor.
I samband med den stora razzian i ekohärvan kring Hells Angels plockade polisen av en av klubbmedlemmarna hans guldsmycken. Bland dem fanns en kraftig halslänk med ett hängsmycke, en ring och armlänk. Allt i guld.
Den sammanlagda vikten: Närmare nio hekto.
Det sammanlagda värdet: Drygt 270 000 kronor.

Motorcykelklubbens ombud hävdade att smyckena inte tillhör klubbmedlemmen utan Hells Angels Motorcycle Corporation. Som bevis skickade man in ett utlåningsavtal mellan medlemmen och Hells Angels.

Överklagandet gällde halskedjan med hängsmycket samt en av ringarna. Sedan dess har brevväxlingen gått tät mellan tingsrätten och Hells Angels ombud. Men för någon månad drog klubben tillbaka överklagandet om halskedjan. Därmed är det nu fritt fram för kronofogden att sälja den.

– Vi skulle kunna hålla en auktion redan under vintern men ännu har vi inte lämnat över ärendet till den avdelning som har hand om det, säger Krister Jokela, på kronofogden i Eskilstuna.

Orsaken är att man helst vill sälja allt på ett bräde. Och Hells Angels har ännu inte gett upp kampen om hängsmycket och ringen. De bär båda klubbens logotype, det medlemmarna kallar Death Head, en dödskalle med vingar. Något som visar att de tillhör Hells Angels och inte medlemmen enligt klubbens ombud.

Ombudet har begärt en muntlig förhandling om smyckena. Och det kommer det att bli.
– När någon begär en muntlig förhandling är huvudprincipen att det ska hållas en sådan, säger Magnus Johansson, lagman vid Värmlands tingsrätt.
Men när den blir av är inte klart.
– Så fort som möjligt men senast före sommaren.
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/ha-guld-snart-pa-auktion 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar