onsdag 12 januari 2011

Mc-klubbar på Lister under polisens kontroll

Polisen är orolig att mc-gäng i Blekinge ska få kriminella inslag.
På Listerlandet hålls tre klubbar under uppsikt. Av dessa anses Majslarna i Krokås vara den mest aktiva.
– Jag bedömer att vi har läget under kontroll, säger Tomas Pärlklo vid Blekingepolisen.

I nästa vecka ska den nätverksgrupp som polisen leder och som innehåller representanter för ett 15-tal myndigheter samt för samtliga kommuner i Blekinge träffas i stadshuset i Sölvesborg.

Enligt Tomas Pärlklo bildades gruppen för knappt två år sedan och målet för verksamheten är att på så många olika sätt som möjligt hindra, bromsa och störa att den organiserade brottsligheten får fotfäste i samhälle.

– I detta arbete ingår självfallet att hålla koll på gängbildningar. Och då inte minst inom motorcykelkretsar där de så kallade ryggmärkesklubbarna finns, äger Pärlklo.

Han pekar på att det finns ett tiotal sådana klubbar i Blekinge. Och på Listerlandet finns tre, förutom Majslarna är det Hedningarna och Joms MC.

Av dessa är det, fortsätter Pärlklo, Majslarna med klubblokal i Krokås som tilldrar sig det största intresset.

– Det är i den klubben det verkar hända mest. De hade exempelvis ett antal större fester under hösten. Nu undersöker vi tillsammans med skattemyndigheterna om serveringen vid festerna följde regelverket.

Enligt Tomas Pärlklo har polisen sett till att klubben tvingats ta bort den videokamera de tidigare hade på sin klubblokal och som var riktad mot allmän plats.

Mc-klubben har dessutom satt upp ett plank runt anläggningen och detta granskas av kommunens byggnadsavdelning. Enligt personal på byggnadsavdelningen utreder man om klubbens verksamhet liksom planket, som möjligen kan betraktas som ett staket, är bygglovspliktigt.

Det uppges också att folk i Krokåstrakten hört av sig till kommunen och bett om granskning efter höstens fester i klubblokalen. 
http://www.blt.se/nyheter/solvesborg/mc-klubbar-pa-lister-under-polisens-kontroll%282241223%29.gm

9 kommentarer:

  1. Sjukt att polisen inte har något annat att göra än att förstöra något som funkar bra och inte stör någon. idioter.

    SvaraRadera
  2. Folk spränger sig vid Drottninggatan i Sthlm och så lägger dom tid på / Mc-klubben har dessutom satt upp ett plank runt anläggningen och detta granskas av kommunens byggnadsavdelning.

    SvaraRadera
  3. Jaa, sjukt. Det finns ju pedofiler som de kan jaga eller de kvinnomisshandlande poliser som inte borde kalla sig polis över huvud taget. Och angående det som hände på Drottninggatan i Stockholm så är jag övertygad att polisen själv ligger bakom det för att kunna ansöka om högre anslag. /Nettan Tjernkvist

    SvaraRadera
  4. Denna goda Thomas Pärlklo som i sin ungdom själv vart kriminell och suttit och rökt cannabis,fast på den tiden kanske det var lagligt, ägnar sej åt sånt här skit. Lägg våra skattepengar på väsentliga saker än på folk som vill va i fred.
    O för övrigt,vilken järnkoll har polisen på "kriminella" mc-gäng? Finns ju annat gäng som polisen skulle ägna sej åt....

    SvaraRadera
  5. Patetiskt. Låt samhället få ha något som verkligen unnar folket i samhället. Dom som har dessa mc klubbar är världens härligaste och trevligaste människor jag någonsin mött.

    SvaraRadera
  6. Synd att polisen ska slå ner på ett gäng äldre motorcyklister som vill göra något trevligt. Där samlas barnfamiljer o äldre för att grilla o ha kul. Men, det finns alltid avundsjuka människor som ska klaga.

    SvaraRadera
  7. Jag tillhör själv ett ryggmärkesgäng och är så jävla trött på att klassas som kriminell av polisen. Vad har dom att säga om alla de kristna troende ryggmärkesgängen i Sverige ? Lägg kraften där det behövs.

    SvaraRadera
  8. Jag känner Majslarna. Dom är INTE kriminella på nåt sätt!!!!! (jag är typ uppvuxen med dom)

    SvaraRadera
  9. Jag känner Majslarna. Dom är INTE kriminella!!!! (Jag är typ uppvuxen med Majslarna)

    SvaraRadera