tisdag 4 januari 2011

Flera i skottdramat grovt kriminella

Flera av de misstänkta i mordförsöket på nyårsafton är tidigare straffade för grova brott. Det gäller så väl offret som de misstänkta gärningsmännen. De två män som anhållits samt offret har alla ett långt brottsregister. Däremot har de två kvinnor som är misstänkta för inblandning i brottet inte dömts för grova brott tidigare.

Offret: 44-årig man Hösten 2009 dömdes 44-åringen för en uppmärksammad grov misshandel i samband med att ung Umebo misshandlades grovt och utsattes för ett människorov där den unge mannens pappa tvingades betala 15 000 kronor i utväxling för sin son.

Misstänkt: 28-årig man Så sent som några dagar innan julafton dömdes 28-åringen för ett narkotikabrott då han använt amfetamin. Straffet blev dagsböter. För ett par år sedan pekades 28-åringen ut som ledaren för X-Team i Umeå, en undergrupp till Bandidos MC

Misstänkt: 42-årig man I början av november dömdes 42-åringen för flera brott, bland annat hemfridsbrott, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Straffet blev en månads fängelse.
I Umebons brottsregister finns ett 20-tal punkter.

Misstänkt: 33-årig kvinna Den misstänkta kvinnan är sedan flera år tillbaka sambo med den 28-årige X-Teamledaren. Hon har varit misstänkt för grova brott men enbart dömts för trafikförseelser och mindre allvarliga brott som exempelvis häleri. 

Misstänkt: 42-årig kvinna Kvinnan som anhölls misstänkt för skyddande av brottsling är nu frisläppt. Kvinnan är inte tidigare straffad.

Mer utförligt
Publicerad: 03 januari 2011 kl 23.04 

http://www.vk.se/Article.jsp?article=408066

Inga erkännanden från de anhållna
En av de personer som suttit anhållen misstänkt efter skottdramat på nyårsafton i Umeå har släppts fri.
Publicerad: 03 januari 2011 kl 23.05
http://www.vk.se/Article.jsp?article=408069

Flashback: 
Man skjuten i benet. Mordförsök??
https://www.flashback.org/t1408059

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar