måndag 3 januari 2011

Vadå bygga hoj? Nä jag e på ansiktsboken och gör tummen upp.
                                                                                L&R
                                                                            1% Biker 2011





Den främsta orsaken till smärtor  2010/2011 är inte avåkning med MC eller slagsmål med basebollträ eller avslagen flaska, nä det är att muskler eller muskelfästen blivit överansträngda och inflammerade på grund av långvarig ensidigt blippande med högerhanden.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Musarm




Bilden lånad av http://nojesguiden.se




För tre år sedan gav Lasse Wierup och Matti Larsson ut Svensk maffia - en kartläggning av de kriminella gängen.

Den blev, vilket är ovanligt, både en kritiker- och publiksuccé. Inklusive pocketutgåvan lär den ha sålt i ungefär 350 000 exemplar.

Snopet nog för Norstedts har författarna valt att ge ut den fria fortsättningen på eget förlag, Reporto. Intäkterna, förklarade Wierup, skall gå till undersökande journalistik i bokform. Det kan behövas i en tid då dagstidningarna påstås sakna resurser för idogt och djupt grävande. Vad Wierup och Larsson saknar är väl däremot en redaktionell stab som hade kunnat reducera antalet korrekturfel.

Dock vill jag med åsnans envishet inskärpa att den nya bokens huvudsakliga aktörer - Black Cobra och Original Gangsters, Bandidos och Hells Angels - befinner sig långt från den i södra Italien etablerade, normaliserade och normerande maffian. Vi kan, och bör, tala om svensk korruption, men det vore dumt att jämföra den med Italiens och hundra andra nationers. Per definition utgör kriminella element och gäng trots allt ingen maffia.

Det innebär inte att gängen, eller brödraskapen, skulle vara ofarliga. De ägnar sig åt utpressning och indrivning, smuggling och pengatvätt, hot och mord. De skyr inga medel och är konstant beredda att eliminera avhoppare, motståndare - det enskilda människolivet står inte högt i kurs hos gängens ledare och fotfolk. Jan Karlsson kultur@nt.se
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6556058

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar