tisdag 4 januari 2011

Surt sa räven - Enligt flera Wikileaks-dokument som släpptes strax innan julafton antyds det att USA hade en stor roll i framtagandet av Sveriges nya övervakningslagar. Är du förvånad?

Enligt Christian Engström har regeringen ljugit om skälen till nya lagar såsom Ipred, FRA och det kommande datalagringsdirektivet. Han tror att lagarna inte handlar om terrorism, utan för att försvara amerikanska företags intressen.

Christian Engström som är representant för Piratpartiet i Europaparlamentet innehåller dokumenten från Wikileaks inga nyheter, men de bevisar vad Piratpartiet och andra gar sagt i flera år.

– Nu behöver vi inte undra längre. Telegrammet från amerikanska ambassaden bekräftar att det var precis som vi sa, och att vi inte var ute och cyklade när vi påstod att regeringen och statsförvaltningen dansar direkt efter USAs pipa när det gäller övervakning och jakten på fildelare. Vi kan ta av oss foliehatten, och slänga bort den permanent. Vi var inte konspirationspsykotiker, skriver Christian Engström på sin blogg.

– Sedan 1980-talet har USA aggressivt hotat med handelssanktioner mot länder som inte ger amerikanska företag tillräckligt stora konkurrensfördelar, skriver Rick Falkvinge.
http://www.idg.se/2.1085/1.361519/piratpartiet-usa-ligger-bakom-ipred-och-fra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar