lördag 15 januari 2011

En man bördig från Östersund häktades på fredagen misstänkt för olaga frihetsberövande. Brottet som ska ha skett i somras har kopplingar till mc-klubben Outlaws och till Jämtlands län.

På en skogsväg ett par mil från hemmet ska misshandeln ha fortsatt och mannen hotats till livet, förstärkt bland annat av att en kniv hölls mot hans strupe. Han anklagades för att ha stulit en bil värd mellan 20 000 och 25 000 av en de närvarande.

Så småningom avbröts misshandeln och 25-åringen lämnades i skogen. Han klarade sig med blånader och skrubbsår.

Sedan i somras har polisen under ledning av Staffan Blyberg samlat bevis. Förutom att 26-åringen nu häktades som, på sannolika skäl, misstänkt för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot så är fler ingripanden nära förestående.

– Utredningen pekar ganska tydligt mot att en eller flera gärningsmän har sitt säte i Östersund eller i vart fall Jämtlands län. Mycket talar också för att de eller andra av gärningsmännen har anknytning till mc-relaterad verksamhet.

På frågan om det handlar mc-organisationen Outlaws, som bildade en lokalgrupp i Östersund i oktober ifjol, så svarar Staffan Blyberg:

– Ja.

Om 26-åringen och flera med honom fälls för människorov eller för olaga frihetsberövande kan straffat bli upp till två eller tre års fängelse.
http://op.se/ostersund/1.2651371-lansbo-haktad-for-frihetsberovande 

Den 17 oktober bildades mc-klubben Outlaws i Östersund. Dagen efter greps medlemmar i klubben misstänkta för narkotikabrott.
http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/dagen-efter-outlaws-bildande-slog.html 

Gästboken på klubbens svenska hemsida välkomnas Östersundsavdelningen in i klubben av andra avdelningar i och utanför Sverige. 10:e november 2010
http://mcrazzia.blogspot.com/2010/11/mc-klubben-outlaws-har-startat-en.html



Man häktad - Outlaws misstänkta

HÄRNÖSAND - Polisen gör framsteg med att utreda kidnappningen och utpressningen av en man i Sollefteåtrakten i somras. I fredags häktades en man för delaltighet i brotten. Åklagaren bekräftar att brotten har en tydlig koppling till MC-klubben Outlaws. 
http://svt.se/2.55868/1.2296308/man_haktad_-_outlaws_misstankta

Ytterligare%20tv%C3%A5%20gripna%20f%C3%B6r%20kidnappningsdramat%20i%20somras

Ytterligare två personer greps och anhölls på måndagen i det uppmärksammade kidnappningsdramat i Sollefteå i somras. Sex personer förde då bort och misshandlade en man. Åklagaren hävdar att det finns starka kopplingar till MC-gänget Outlaws i Östersund och ännu fler gripanden är att vänta
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_sundsvall?title=ytterligare_tva_gripna_for_kidnappningsdramat_i_somras&videoid=1198629

 

Fängelse för lokal Outlawsordförande.
Den jämtländske företagaren som är ordförande i Outlaws lokalavdelning döms till ett år och sex månaders fängelse för narkotikarelaterade brott. Fyra personer till döms också till fängelse i samma härva.

I domen skriver tingsrätten att företagaren har berättat att han är president i Outlaws lokalavdelning i Östersund. En 33-årig man som döms för två fall av narkotikabrott och vapenbrott är också medlem i organisationen. Måndagen den 17:e januari 2011
http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/fangelse-for-lokal-outlawsordforande.html



Knarkpengarna gick till Outlaws Datum 18 Jag 2011
http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/knarkpengarna-gick-till-outlaws.html 

Polisen tar strid mot Outlaws. 19:e januari 2011

http://mcrazzia.blogspot.com/2011/01/polisen-tar-strid-mot-outlaws.html 

Fler häktade efter kidnappningsdrama
Sedan tidigare sitter redan en 26-årig Outlawsmedlem häktad, även han delaktig i frihetsberövandet.
Den 25-åriga kvinna som i går häktades nekade till brott. Däremot medger den andra häktade 25-åriga Outlawsmedlemmen vissa omständigheter kring händelsen han misstänks vara inblandad i. 21 Jan 2011
http://allehanda.se/blaljus/brott/1.2671655-fler-haktade-efter-kidnappningsdrama

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar