onsdag 5 januari 2011

Åtal mot mc-gäng för stort knarkbeslag


I dag väcks åtal vid Internationella åklagarkammaren mot tre sörmlänningar, varav två Eskilstunabor.
Det gäller ett narkotikabeslag på cirka 27 kilo.

I dag onsdag åtalas de tre för grovt narkotikabrott. En 31-åring och en 30-åring boende i Eskilstuna, och en 24-åring bosatt i Katrineholm. 31-åringen är medlem i Hells Angels undergrupp Red and White Crew och 30-åringen har aspirerat på att bli medlem i densamma, uppger Sörmlandspolisen.

Ytterligare två Eskilstunamän åtalas i ärendet, i deras fall för den mildare rubriceringen narkotikabrott. De är 26 och 28 år gamla. Männen greps och anhölls i november men har därefter varit på fri fot i väntan på rättegången.

Den narkotika som beslagtagits är 20,5 kilo amfetamin och närmare 7 kilo hasch. Det är Sörmlandspolisens största enskilda amfetaminbeslag någonsin.
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.915258-atal-mot-mc-gang-for-stort-knarkbeslag

Åtal väcks efter mycket stort narkotikabeslag

Idag, onsdag, 2011-01-05, väcker chefsåklagare Tora Holst vid internationella åklagarkammaren åtal för grovt narkotikabrott mot tre män efter ett narkotikabeslag på över 20,5 kilo amfetamin (20865 gram) och nästan 7 kilo hasch (6862 gram). 

De tre männen är 31, 30 respektive 24 år och greps av polisen i Södermanland under hösten 2010. De sitter sedan dess häktade. 31 och 30 åringen är boende i Eskilstuna. 24 åringen bor i Katrineholm. 31 åringen är medlem i den Red and White Crew (RW-crew) som är underordnad Hells Angels (HA) i Eskilstuna. 30 åringen har aspirerat på att bli medlem i samma RW-crew.

För inblandning i ärendet åtalas ytterligare två män från Eskilstuna för narkotikabrott. De männen, 26 respektive 28 år, greps och anhölls i november 2010, men kunde sedan försättas på fri fot av åklagaren i väntan på rättegång.

Beslagen och gripandena kunde göras efter en längre tids kvalificerat spanings- och utredningsarbete av polismyndigheten i Södermanland. Både amfetamin- och haschbeslaget är att betrakta som mycket stora. Framförallt amfetaminbeslaget på över 20 kilo. Det är det största enskilda amfetaminbeslaget som gjorts av polisen i Södermanland och ett av de större amfetminbeslagen någonsin i ett polisiärt spaningsärende mot den kriminella MC-miljön i Sverige.
http://www.polisen.se/Varmland/sv/Aktuellt/Pressmeddelanden/Sodermanland/Atal-vacks-efter-mycket-stort-narkotikabeslag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar