måndag 3 januari 2011

44-årig man sköts i knäet - Umeå = Lilla Chicago

Ännu ett grovt våldsdåd har inträffat i Umeå.
På nyårsafton sköts en 44-årig man. Han sköts i knäet på Grisbacka. 

Fyra personer har gripits och anhållits misstänkta för kopplingar till dådet.

Flera av de inblandade är grovt kriminella med en lång brottsbana bakom sig.

Minst två av de gripna är också kända brottslingar. En av dem har kopplingar till X-team, som är en supporterklubb till mc-klubben Bandidos. En annan, en man i 40-årsåldern, var själv offer i ett uppmärksammat skottdrama på Grubbe i Umeå för drygt två år sedan.
http://www.folkbladet.nu/220459/2011/01/03/44-arig-man-skots-i-knaet 

 Är det någon form av uppgörelse, eller vilket skulle motivet kunna vara?
- Det kan jag inte heller kommentera. Men vi har en ganska bra bild av vad som hänt och vad som ligger bakom, säger Bruhn.

44-åringen sköts med ett vapen och träffades enligt uppgift i ena benet. Mannen fördes med ambulans till Norrlands Universitetssjukhus där han vårdas för, enligt polisen, allvarliga men inte livshotande skador
http://www.vk.se/Article.jsp?article=407490

En 44-årig man skadades allvarligt i knäet när han på nyårsaftonen sköts med en hagelbössa utanför en lägenhet på Grisbacka i Umeå. En 42-årig man är, enligt vad VK erfar, misstänkt för själva skjutningen. Han och tre andra personer har anhållits misstänkta för mordförsök i något som ser ut som en uppgörelse bland kriminella.

Samtliga inblandade, såväl offret som de anhållna, är kända av polisen som betraktar händelsen som en "intern uppgörelse".

Den först gripne 42-åringen, som får anses vara huvudmisstänkt bakom mordförsöket i nyårshelgen, har också flera domar bakom sig, bland annat för narkotikabrott. Det har också den 38-årige man som greps vid tillslaget på Umedalen. Denne har också tidigare varit ledare för mc-gänget X-team i Umeå.

Senast tisdag ska åklagare besluta om de fyra anhållna ska begäras häktade eller inte.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=407797

Flashback: 
Man skjuten i benet. Mordförsök??
https://www.flashback.org/t1408059

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar