måndag 3 januari 2011

17-åring döms till vård efter knivdåd på Söder

Det var inte mordförsök när 31-åringen höggs fyra gånger i magen. Det slår tingsrätten fast och dömer i stället en 17-årig helsingborgare för grov misshandel.

Den 4 oktober blev en 31-årig man knivskuren i en affär på Söder. Efteråt konstaterades att han fått fyra hugg i magen men hans skador blev inte allvarliga.

Offret pekade själv ut en 17-åring som en av gärningsmännen. Enligt honom deltog ytterligare en ung man i attacken på honom, men vem det är har polisen inte lyckats reda ut.

Dagen därpå kom 17-åringen självmant till polisen och han satt fram till rättegången mot honom häktad.

Vad som ligger bakom knivdådet råder det delade meningar om. Den 31-årige mannen har hela tiden påstått att det handlar om en konflikt med det kriminella nätverket Black Cobra. Mannen drev tidigare en affär och påstår att Black Cobra uppvaktade honom och krävde honom på pengar. När han inte ville betala blev han hotad. Enligt honom var 17-åringen en av de som krävde pengar av honom.

I de polisförhör som hållits med 17-åringen har han nekat till brott och sagt att han varit i Danmark vid tidpunkten för knivskärningen.

Vid rättegången valde han dock plötsligt att erkänna att han utdelat knivhuggen mot offret. Enligt honom var det konflikt dem emellan efter att 31-åringen beskyllt honom för att ha stulit i affären. Ett vittne säger att både offret och de två killarna var högljudda och skrek under knivattacken.

Åklagaren ville ha 17-åringen fälld för mordförsök. Men den rubriceringen köper inte tingsrätten. Enligt domstolen finns det inget som stöder offrets version om bakgrunden med Black Cobra. Det finns ingen utredning kring hur djupa sticken var eller om det fanns någon risk att vitala organ skulle ha träffats.
http://hd.se/helsingborg/2011/01/03/17-aring-doms-till-vard-efter/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar