onsdag 15 september 2010

Vapnen måste bort från Malmös gator och de kriminella gängen måste jagas ut ur Malmö och Sverige!

Alla polisens krafter måste samlas för att jaga bort gängen från Malmö och Sverige och få bort de illegala vapnen från gatorna. Polisen måste både få tillräckliga resurser och kraftigare lagliga verktyg.

Det krävde kommunstyrens ordförande Ilmar Reepalu (S) vid en debatt på tisdagskvällen i Lindängen. Kraven kommer han att upprepa när kommunstyrelsens presidium i Malmö, som förutom Ilmar Reepalu består av Anja Sonesson (M) och Katrin Stjernfeldt-Jammeh (S), imorgon på förmiddagen sammanträder med den högsta polisledningen i Malmö.

- Det viktigaste är att få bort alla illegala vapen från gatorna. Då behövs kraftigt höjda straff för den som påträffas med illegala vapen. Första steget är att fler vapenbrott blir grova och kan ge fyra års fängelse. Där finns det ett färdigt lagförslag som har legat på justitieminister Beatrice Asks bord i sju månader utan att någonting har hänt. En ny lag måste komma fram med expressfart! Nästa steg är att skärpa vapenlagstiftningen. Allt det här kan man kombinera med en vapenamnesti. Samtidigt behövs en kraftig mobilisering där alla nödvändiga resurser och specialister sätts in i en gemensam organisation för att med full kraft slå ned mot den grova organiserade brottsligheten, säger Ilmar Reepalu.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/malmo/pressrelease/view/vapnen-maaste-bort-fraan-malmoes-gator-och-de-kriminella-gaengen-maaste-jagas-ut-ur-malmoe-och-sverige-471859

1 kommentar:

  1. Grann bild, men ej passande, för det är tyska ww2 förutom m1a1 och ppsh 41 :)

    SvaraRadera