torsdag 2 september 2010

Sedan 1971, när president Nixon lanserade parollen war on drugs, har USA spenderat uppskattningsvis 500 miljarder dollar på den globala kampen mot knarket.

”Varje gång vi griper en person föds tio nya!”, konstaterar Guevara. ”Sådant som genererar pengar tar aldrig slut!” Det är lätt att förstå vad han menar. Tredje världens ungdomar bör få chans till jobb och utbildning. Världen behöver en ny jordbrukspolitik.

Avkriminalisering av alla droger är den enda åtgärd som kan rycka undan mattan för de kriminella syndikaten.

När en bonde säljer ett kilo kokapasta får han ungefär 700 dollar av uppköparen. Det ger honom en vinst som är åtminstone fyra gånger större än för någon annan gröda på samma fält. Efter förädling, transporter och viss utspädning kan bondens kilo säljas på gatorna i New York eller Stockholm för uppskattningsvis 110000 dollar.
http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/kokainboomen-sliter-sonder-producentlander_5234415.svd

2 kommentarer:

  1. Vore intressantare att se en siffra på vad CIA har tjänat på knark. :D

    SvaraRadera
  2. efter world trade 11 september har CIA och DEA och andra Security agencys fått väldigt mycket "annat" att tänka på. hur sambandet är mellan muslimerna och de röda och om kombinationerna mellan murens fall i Berlin och de americanska basernas tillbaka dragande i Tyskland fått effekt på ostabiliteten mellan USA och Europa.om stazis lögner om dess icke exstens att tiden var rätt att låta muren falla om det finns ett samband till WTC 11 sept

    SvaraRadera