torsdag 30 september 2010

Outlaws etablerar sig i Ystad? Lördagens slagsmål på Marinan kan ligga till grund för att Outlaws nu tycks fullt etablerade i Ystad enligt Ystad Allehanda

På mc-gängets svenska hemsida har Outlaws i veckan lagt till Ystad som ett så kallat chapter – en avdelning.

– Vi har också sett att de har uppdaterat sin hemsida med Ystad. Incidenten på Marinan har sparkat igång det hela, säger Patrik Ahrlin chef för polisens underrättelsetjänst i Södra Skåne.

Än så länge är polisen inte säkra på att det verkligen rör sig om en regelrätt avdelning, men man tar uppgifterna på allvar.

– Mc-gängens verksamhet har hög prioritet. Jag kan inte säga hur vi jobbar inom underrättelseverksamheten med detta, men vi tar det här på precis samma allvar som när Bandidos etablerade sig. Vi är inte intresserade av att få hit Outlaws, säger Patrik Ahrlin.

När det gäller slagsmålet på Marinan då två medlemmar i Outlaws misshandlades inför ögonen på restauranggäster hävdar polisen att det var en ren tillfällighet att bråket uppstod just där och då. Ingen person har gripits i ärendet, men enligt utredaren Göran Schöön fortgår arbetet med förundersökningen.

– De inblandade är inte världens mest talföra, men vi inhämtar annan information och vi har andra sätt för att komma framåt i utredningen som jag inte kan berätta om i tidningen, säger han.

http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article760998/Outlaws-etablerar-sig-i-Ystad.html

1 kommentar:

  1. Det blir väl en PC avdelning , alltså en avdelning som finns på nätet som flera av deras avdelningar i landet.

    SvaraRadera