fredag 24 september 2010

Mobilisering mot grov organiserad brottslighet

Att polisen själva tycker att de är dåliga på att bekämpa den organiserade brottsligheten är något illavarslande (här i DN och SR). Bara fyra procent, av de poliser som besvarat en enkät från Polisförbundet, anser att polisen arbetar tillräckligt mycket med att komma åt nyrekryteringen till kriminella nätverk och endast 15 procent ger kåren godkänt för arbetet mot den grova organiserade brottsligheten. Det är alldeles för dåligt.

Nu är dock inte bilden så mörk som polisförbundets undersökning gör gällande. Sedan regeringen under 2008 trappade upp kampen mot den grova organiserade brottsligheten, genom att nio mobila aktionsgrupper inrättades samtidigt som 200 poliser särskilt avdelades för att bekämpa den grova organiserade brottsligheten, har polisen lyckats gripa och lagföra ett 40-tal grova förbrytare som fått domar på sammanlagt 110 års fängelse. Det är bra, men mer kan göras. Och i det har polisförbundets undersökning helt rätt.
          Johan Pehrson
Jag kommer från Örebro och sitter i riksdagen för Folkpartiet liberalerna. Jag sitter i justitie- utskottet och är rätts- politisk talesman i mitt parti.
http://johanpehrson.blogspot.com/2010/09/mobilisering-mot-grov-organiserad.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar