torsdag 23 september 2010

Med ett flertal poliser på plats och Black Cobra bland åhörarna hölls igår en rättegång där en frontfigur för Hells Angels åtalats för anstiftan av misshandel av en okänd man som på pub Wasa utgett sig för att vara prospect till HA.

Den bevisning vice chefsåklagare Henrik Söderman har är överskottsinformation från telefonavlyssning av den 44-årige man som numera är fullvärdig medlem i Hells Angels.

Då satt han i fängelse och hans mc-klubb i Norrköping var på väg in i HA.

Natten till den 9 januari 2009 blev han kontaktad av en 46-årig man - numera avstängd som väktare, ordningsvakt och 44-åringens övervakare - som befann sig på numera stängda pub Wasa privat.

En okänd man såg hans mc-väst, från en annan "vanlig" mc-klubb, kom fram, uppgav sig känna 44-åringen och påstod sig falskeligen vara prospect.

46-åringen ringde upp 44-åringen som uppmanade honom att hålla kvar mannen medan han ringde efter en kille, en 25-åring som då var medlem i HA:s stödgrupp Red & White Crew, som kunde komma och ge den okände en "snyting" för att han skyltat med hans namn.

Enligt åklagaren begav sig 25-åringen i taxi till Wasa, misshandlade den okände mannen, och åkte hem igen, allt inom några minuters tidsrymd.

Ingen målsägandeSamtliga tre åtalade förnekade inblandning i det som åklagaren lade dem till last.
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5362804

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar