onsdag 1 september 2010

Kulig läsning: Mr X jobbade först som cykelbud och fick genom jobbet inblick i den ”fina världen”. Han bestämde sig för att bli rik.

Mr X som han kallades i media eller Leif Stenberg (senare Leif Skiffer) som han hette beskrevs på 1960- och 1970-talet som en svensk Gudfader. Han skulle ha haft sitt finger med i en mängd illegala affärer i Stockholm på den tiden. Troligtvis var bara en mindre del av alla rykten som fanns om honom baserade på nån from av sanning. Förmodligen var han överhuvudtaget inte alls inblandad i knarkaffärer:

http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/23/fifflarna-mr-x-leif-stenberg-leif-skiffer/

Philip Douglas är greve och lillebror till den mer kände finansmannen Gustaf Douglas. Inte nog med det. Hans syster Elizabeth är gift med prins Max av Bayern och hennes äldsta dotter Sophia är gift med kronprins Alois av Liechtenstein. En annan dotter till Elizabeth är gift med hertigen av
Wu?rttemberg. Philip Douglas andra syster, Rosita, är gift med John Spencer Churchill, sonson till Winston Churchill.
http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/12/fifflarna-philip-douglas/

Mikael Ljungman blev år 2008 partner med Carl Freer i ett antal US-amerikanska bolag som denne startade efter skandalen med spelkonsolen Gizmondo. I affärerna kring Gizmondo var förutom Mikael Ljungman och Carl Freer också Stefan Eriksson (Tjock-Steffe) och andra från den så kallade Uppsala-maffian inblandade.
http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/26/fifflarna-mikael-ljungman-gizmondo-och-it-factory/

I början av 2001 kontaktades Stefan Eriksson, alias Tjock-Steffe, av en bilhandlare i London som uppgav att han blivit lurad av en svenska bosatt i London. En handpenning på fler miljoner för några Ferraribilar hade skickats, men inga Ferraribilar hade synts till. Uppdraget för Stefan Eriksson var att följa med bilhandlaren över till London för att sätta press på säljaren. Eriksson själv kunde dock inte följa med och istället följde Johan Enander med. Jätten Johan Enander skrämde förstås köparen som uppgav namnet Eric Jonsson och denne gick med på att lösa problemet. Innan de lämnade platsen så stack bilhandlaren dock ner handen i säljarens ficka och fick tag på dennes pass. Då visade det sig att säljarens namn var Carl Freer.
http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/29/fifflarna-carl-freer-gizmondo-media-power-och-getfugu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar