fredag 17 september 2010

Klartecken för mc-väst på krogen

Eskilstuna kommuns vilja att förbjuda mc-västar på krogen stöter på patrull ännu en gång. Nu har kammarrätten i Jönköping beslutat att inte gå vidare med kommunens överklagande av förvaltningsrättens beslut. 

Förvaltningsrätten konstaterade i våras att ett förbud strider mot yttrandefrihetslagen, och slog därefter fast att det är fritt fram att bära mc-väst på krogen.

Eskilstuna kommun har försökt stoppa mc-västar genom att införa en tilläggsregel i sina alkoholpolitiska riktlinjer. Enligt regeln skulle stadens krögare uppmanas stoppa personer med "kläder som visar tillhörighet till något gäng eller gruppering som kan uppfattas som kriminell".

Beslutet att förbjuda mc-västar överklagades dock och förvaltningsrätten i Södermanland prövade därefter om kommunens beslut var lagenligt.

När förvaltningsrätten gick på den överklagandes linje beslutade sig kommunen för att gå vidare till kammarrätten för att få rätt.

Kammarrättens beslut att inte ge ärendet prövningstillstånd innebär att förvaltningsrättens beslut om nej till mc-västförbud ska fortsätta gälla
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klartecken-for-mc-vast-pa-krogen_5342437.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar