fredag 10 september 2010

En 29-årig man som tidigare varit medlem i Bandidos slipper fängelse trots att han lurat ett 15-tal personer på nästan 300 000 kronor.

Nyligen ställdes en 29-åring från Bjuvstrakten inför rätta åtalad för att ha lurat sammanlagt 16 personer från hela landet på annonssajten Blocket. Från juli förra året fram till i februari i år lade han ut en traktorgrävare till försäljning. I ett fall skickade ett par från Ångermanland hela köpeskillingen på 100 000 kronor till ett bankkonto som 29-åringen hade tillgång till. I övriga fall handlar det om handpenning som satts in.

Sammanlagt kom 29-åringen över nästan 300 000 kronor på sitt fiffel som han både i polisförhör och vid rättegången erkänt. Hans förklaring till bedrägerierna var att han behövde pengar. Hans verkstadsföretag var försatt i konkurs och han hade då lånat pengar av kriminella. Enligt honom själv utsattes han för hot om misshandel och kände sig tvingad att få in pengar på något sätt.

De pengarna som de intet ont anande kunderna satte in gick för att betala skulder till kriminella.

29-åringen har tidigare tillhört det kriminella mc-gänget Bandidos, men har numera brutit med organisationen. Enligt honom kommer han att drabbas hårt om han döms till fängelse och vädjar om stöd och hjälp för att hålla sig borta från gänget.

Tingsrätten tar i sin dom hänsyn till detta och väljer skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst som påföljd istället:

"Utredningen visar att han brutit upp från ett kriminellt leverne och att han behöver stöd och hjälp för att även fortsättningsvis avhålla sig från den kriminella organisation han tillhört och där utövad brottslighet", skriver tingsrätten.

http://hd.se/skane/2010/09/09/ex-bandido-slipper-fangelse/

1 kommentar:

  1. killen va prospect, han har inte sagt något annat. hans handlingar har inget med bandidos att göra. tidningar är så bra på att vrida och vinkla...

    SvaraRadera