lördag 11 september 2010

Åtalas för häleri Misstänks ha förvarat stulna motorcyklar

Av åtalet framgår att en motorcykel värd 84 000 kronor stals i Stockholm den 5 juli förra året. En annan motorcykel, värd 170 000 kronor stals den 24 juni, också den från en gata i Stockholm. Ytterligare en motorcykel, värderad till 120 000 kronor stals från en gata i Göteborg den 17 maj förra året.

De två sörmlänningarna, den 53-årige Strängnäsbon och den 41-årige Eskilstunabon åtalas nu för att tillsammans och i samförstånd fram till och med den 24 augusti förra året, i ett garage på en gata i Strängnäs, ha förvarat motorcyklarna. Trots att de båda borde ha förstått att det handlat om stöldgods.
Den 39-årige göteborgaren kommer in i bilden eftersom han enligt åklagaren ska ha befattat sig med en av de stulna motorcyklarna.

Det skedde den 24 augusti förra året då han tillsammans och i samförstånd med någon annan förde ut en av de stulna motorcyklarna från garaget i Strängnäs och lastade den på en lastbil. Trots att också han borde ha förstått att det handlade om stöldgods, menar åklagaren.
Alla tre männen har nekat till anklagelserna i förhör hos polisen.
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.803132-atalas-for-haleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar