tisdag 27 juli 2010

Organiserad brottslighet och utpressning har ingen plats i Sverige.

Syndikalisterna krävde först ett skadestånd på 920000 kronor, varav 500000 kronor till den egna organisationen och en mindre del till städarna. Efter tre månader höjde de kravet till närmare 1,4 miljoner kronor och hotar att höja summan ju längre tiden går utan att Berns betalar.

Sedan 2008 arbetar Rikskriminalpolisen, Säkerhetspolisen och Brottsförebyggande rådet samlat mot den organiserade brottsligheten. Arbetet styrs av Samverkansrådet mot organiserad brottslighet.

I nio särskilda aktionsgrupper arbetar tvåhundra poliser med att bekämpa utpressning och trakasserier. Blockaderna mot arbetsplatser där motiven varit att tvinga till sig pengar bör tydligt falla under detta arbete.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/syndikalisterna-agnar-sig-at-utpressning_5044511.svd

5 kommentarer:

  1. Facklig verksamhet har bedrivits i Sverige och övriga världen i cirka 150 år. Att jämföra det med organiserad brottslighet är löjligt. I Kina och Iran kallar man också fackligt aktiva för brottslingar.

    Konflikten på Berns handlar om yttrandefrihet och föreningsfrihet. Grundläggande mänskliga rättigheter. När städarna började organisera sig och höjde sina röster för bättre arbetsvillkor, så fick de sparken.

    Tycker du att detta är rätt? Vad vill du ha för samhälle?

    Kravet på Berns har i första hand varit att de ska återanställa städarna. Det finns en svensk tradition av att arbetsgivare kan köpa sig ur sådana här situationer. Vi i SAC skulle vara de första att acceptera en ny lag som förhindrar att arbetsgivare kan köpa sig fria från ansvar.

    SvaraRadera
  2. Ett städbolag med anställda fick sitt kontrakt uppsagt, när inte kontraktet fanns kvar fick städarna sparken.

    Dom var inte anställda av Berns.

    Hoppas ni blir åtalade, har själv råkat ut för era gansterfasoner


    Företagaren

    SvaraRadera
  3. Ja Berns metoder har ingen plats i Sverige! Hoppas Berns blir åtalade!

    SvaraRadera
  4. Företagaren, är du Christer Stenharg eller? Isf så har du ju själv kopplingar till kriminella.

    SvaraRadera
  5. "Serenetta Monti är medlem i Agende Rosse som kämpar mot Cosa Nostra i Italien och även i USI-AIT, SAC:s syster-organisation. Tillsammans med andra europeiska fackliga företrädare deltog hon vid fredagens blockad av Berns salonger och hon bemöter här Hanne Kjöllers två ledare i DN där Kjöller liknat SAC vid italiensk maffia.

    "Hanne Kjöller skriver i DN om SAC och striden mot Berns. Genomgående liknas SAC vid italieninspirerad maffia.

    Jag är medlem i Agende Rosse som bildades till minne av domaren Paolo Barsellino som mördades av Cosa Nostra 1992. Vi motverkar maffian och främjar politiska satsningar på ekonomi och förbättrade arbetsvillkor i Italien. Jag är också medlem i USI-AIT som är SAC:s systerorganisation i Italien. De två organisationerna är samarbetspartners.

    Hanne Kjöller har missförstått maffiabegreppet. Definitionen av maffia är att den besitter kontroll över den ekonomiska och politiska maktutövningen. Maffian har inget ansikte, ingen talesperson och ingen legalitet. Den verkar fördolt genom näringsliv, politiker och kända personer.

    Med sina uttalanden om att SAC:s metoder liknar maffia spelar Hanne Kjöller organiserad brottslighet i händerna. I Italien har maffian idag ökat spelrum genom expansionen av bemanningsföretag och underleverantörer. Via dessa ges maffian ökat tillträde till det etablerade näringslivet. Kriminella arbetsvillkor främjar maffian och ansvarsförskjutningar främjar kriminella arbetsvillkor.

    Italienska maffian mördar därför syndikalister eftersom de bekämpar denna utveckling, ofta med blockader som metod. SAC:s kamp mot Berns skulle i Italien utan tvekan vara ett hot mot maffian och den är med största säkerhet ett symboliskt hot mot organiserad brottslighet också i Sverige. Det är destruktivt att Kjöller ges utrymme att vända på begreppen i en
    stor dagstidning.

    Kjöller verkar inte heller veta vad syndikalism är när hon framför en granskning av en enskild person som bevis för organisationen SAC:s natur. Syndikalistiska organisationer styrs inte av representanter utan av lokal basdemokrati.

    Jag flög till Stockholm i fredags för att delta i ett internationellt fackligt möte bland annat om Bernskonflikten. Som medlem i USI-AIT deltog jag också i blockaden utanför Berns. Jag kommer föra frågan om en internationell kampanj mot London Regional med mig hem. "

    / Serenetta Monti, Agende Rosse och USI-AIT"
    - https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Serenetta-Monti-bem%C3%B6ter-Hanne-Kj%C3%B6llers-ledare

    SvaraRadera