torsdag 20 maj 2010

Polisens vapen - en monsterbil

Polisens tillslag mot Hells Angels klubblokal i Gunnilse var noga planerat. Den sju ton tunga monsterbilen Sandcat forcerade först grindarna och sedan kryllade området av poliser.

- Bilen har varit till stor hjälp, det är inte mycket den stannar för, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till GT.

Nationella insatsstyrkan flög in sina poliser i tre olika helikoptrar.
Och det var ingen tillfällighet att tillslaget skedde i går. Hells Angels håller sina medlemsmöten på onsdagar, därför var också många samlade när polisen slog till.

Under tillslaget råkade en polisman sparka till en grästuva. Under tuvan låg ett automatvapen gömt.
En del av bakgrunden till tillslaget går att finna i, enligt uppgift till GT, den långa konflikt mellan Hells Angels och en medlem som placerats i så kallad "bad standing", vilket i praktiken betyder att han är fredlös. 


Mannen fick sin villa nerbränd i oktober föra året och han har också utsatts för beskjutning i Olskroken.
( Publicerat 29 oktober 2009 Enligt vad GT erfar har mannen lämnat Hells Angels i så kallad bad standing. http://gt.expressen.se/nyheter/1.1760919/avhoppare-i-hells-angels-utsatt-for-mordbrand )

Efter mordförsöket i Olskroken placerade polisen honom i skyddat boende.

Enligt uppgift till GT har polisen nu stora förhoppningar att krossa den största Hells Angels-avdelningen i Göteborg. Polisen hoppas också kunna lösa flera gamla mord och få fram bevisning i stora vapen- och knarkärenden.

Gårdagens aktion har därför föregåtts av en längre tids spaning, utredning och planering.
Och misstankarna?

- Det handlar om misshandel, rån och grova vapenbrott, säger Stefan Gustafsson.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1994052/polisens-vapen-en-monsterbil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar