söndag 23 maj 2010

Livstilshus ska motta mc-gäng

Kriminella gäng ökar i Uppsala och nu får KRIS, kriminellas revansch i samhället, 600 000 kronor av Uppsala kommun till projektet Livstilshus.

- Hela idén med Livstilshuset är att ta emot folk som identifierar sig som livsstilskriminella. Vi vill hjälpa de som har antagit en kriminell livsstil men som vill ändra den, säger KRIS ordförande Magnus Andersson.

- Vi ska vara glada att de vill etablera sig här. Vi hör att det är gängbildningar här och där och då är det bra att kommunen har en verksamhet som både kan motverka och hjälpa till efteråt, säger Mohamad Hassan (FP) ordförande i UAN.

Kennie Gren, projektets verksamhetsansvariga, har sett en stor ökning av kriminella mc-gäng, där sannolikheten är stor att ligorna försöker värva yngre förmågor också i Uppsala.

- Vi märker att det blivit fler kriminella gäng i Uppsala och hela Sverige. Förut höll de till utanför stan men nu börjar de även etableras inne i stan. Ökningen tror jag beror på utanförskapet i samhället som blir allt större och då söker man något att tillhöra. Sedan om det är destruktivt eller inte spelar ingen roll, säger han.

Kennie Gren har själv vuxit upp med mc-gäng och tog sig ur kriminaliteten för snart fyra år sedan.
http://www.unt.se/uppsala/livstilshus-ska-motta-mc-gang-959724.aspx

7 kommentarer:

  1. Intressant har hört att dom jobbar med polisen, lr att dom vill jobba med polisen

    SvaraRadera
  2. Ska dom agera med polisen mot mc gäng? Eller vad menar du anonyma människa? Är inte KRIS en organisation med fd krimionella? Har dom glömt hederskodex att man håller käften och att man definitivt inte samarbetar med grisar? Du gjorde mig förvirrad kan du förklara?

    SvaraRadera
  3. "Kennie Gren, projektets verksamhetsansvariga, har sett en stor ökning av kriminella mc-gäng, där sannolikheten är stor att ligorna försöker värva yngre förmågor också i Uppsala."

    Det är inte bra att göra sånna uttalanden

    SvaraRadera
  4. Det låter som en snuts ord... Kan knappt fatta att han är en gammal mc kille, i vilken klubb? Någon som vet?

    SvaraRadera
  5. HA Malmö har jag hört

    SvaraRadera
  6. En gammal HA- medlem från malmö

    SvaraRadera
  7. det är bra att kris livsstilshus hjälper dessa killar eftersom samhället och kriminalvården stängt alla dörrar för dessa killar som rör sig i gängvärlden.detta handlar inte om att motverka dem snarare tvärtom hjälpa dem som vill och har en önskan.

    SvaraRadera