torsdag 25 mars 2010

Vårdhem tog hjälp av Hells Angels - Behandlingshem för unga kan mista sitt tillstånd


Nu erkänner ägaren till vårdhemmen att kontakterna med mc-gänget har pågått i 15 års tid.

Behandlingsbolaget Västkustfamiljen AB, som nu ska nu granskas av Socialstyrelsen, driver flera hem för unga kriminella och ungdomar med drogproblem.

Ryktena om bolaget och ägarens nära anknytning till Hells Angels har florerat en längre tid. I en intervju för tidningen Faktum erkänner ägaren att han haft nära kontakt med flera medlemmar i det kriminella mc-gänget i 15 års tid, främst med den tidigare HA-ledaren i Göteborg. Men ägaren hävdar att kontakterna varit helt "arbetsorienterade".

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5914915

Ungdomarna skulle bli fria från droger och klippa banden till kriminalitet. Då lät behandlingshemmet dem spela ishockey med en Hells Angels-ledare som dömts till 2,5 års fängelse sedan han slipat bort en medlems tatuering med en vinkel-slip.

Behandlingshemmet Västkustfamiljens styrelseordförande Michael Lehner berättar om ishockeymötena och andra nära kontakter med mc-gänget i en öppenhjärtig intervju med Faktum, tidningen som hemlösa i Göteborg säljer.

Lehner berättar också att han kontaktade Hells Angels när en av ungdomarna på behandlingshemmet krävdes på pengar av en knarklangare.
http://www.metro.se/2010/03/24/68375/vardhem-tog-hjalp-av-hells-angels/index.xml




I nya numret av Faktum avslöjar vi hur behandlingshemmet Västkustfamiljen ända sedan starten tagit hjälp av Hells Angels. Bland annat har man vänt sig till MC-gänget i stället för polisen när kriminella pressat intagna på skulder. De intagna har också fått spela ishockey med presidenten för Hells Angels i Göteborg – samme man som 1998 dömdes till fängelse efter att ha slipat bort en medlems gängtatuering med vinkelslip. Vi granskar även Västkustfamiljens behandlingsmetoder och inslagen av pennalism och kollektiva bestraffningar.
http://www.faktum.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar