fredag 5 februari 2010

- Vi ska in i riksdagen redan till hösten och vi ska få över 4 procent i landet, säger Anders Zillén, partiledare för Frihetspartiet.




 Hells Angels vill in i riksdagen och de gör det genom det i ögonfallande rena partiet Frihetspartiet. De romantiserar bikerkulturen och har tröttnat på vad de själva kallar polisens terror mot MC-kulturen. - Ett fåtal är kriminella, som samhället i stort, säger partiledaren.

Frihetspartiet är ett av många missnöjespartier som växer upp i internetåldern. Med hjälp sociala medier som facebook ska de nu in i riksdagen och röra om i grytan.

Genom att väcka kontroversiella frågor vill de attrahera väljarna och samtidigt framstå som ett humant parti. Ett exempel är att legalisera användandet av droger.

- Man ska inte göra det svårare för en missbrukare som redan är fast i skiten, säger Zillén
En annan fråga är att minska antalet poliser drastiskt, endast 14 000 poliser ska vara kvar i tjänst om Frihetspartiet får bestämma. De har som sagt tröttnat på att känna sig övervakade och därför vill de minska antalet poliser.

- Det går att effektivisera polisens arbete, det finns många poliser som bara sitter och spanar på tomma lokaler för att hitta kriminella bikers.

När Newzglobe pratar med Anders Zillén backar han i polisfrågan och öppnar för att gå tillbaka till ett samhälle med fler poliser. Zillén vill att gårdspoliserna, föregångaren till kvarterspolisen, kommer tillbaka.

- När jag var grabb var gårdspolisen en omtyckt individ. Det var alltid massa barn hos honom. Det gjorde att han hade koll på varenda unge, något som man inte ser alls i dag, säger han.

Hells Angels har ett finger med i Frihetspartiet och de har som bekant tröttnat på polisens och medias bevakning. Därför skriver Frihetspartiet följande i sin programförklaring.

”Under mer än 15 års tid har polisen och media bedrivit en alltmer upptrappad förföljelsekampanj riktad mot bikers såväl som bikerklubbarna. Förföljelserna har under hela perioden tilltagit, skärpts i styrka och antal, för att nu nått en nivå som är fullständigt oacceptabel.”

De vill ju inte heller att polisen ska ha möjligheten att kolla samtliga i en Hells Angelskaravan.
”Förbjuda såväl allmänna som masskontroller av såväl person, fordon, körkort, alkohol- eller narkotika.”, skriver de i programförklaringen.

Frihetspartiet

Anders Zillén - partiledare
Ledare White Knights MC Uppsala. Talesman för "Sverigemodellen".
Peter Schjerva - partiordförande
Utgivare av nättidningen Payback
Marita Schjerva - kassör
Gift med Peter Schjerva
Martin Arvidsson - vice talesman
Ledare Black Dragons MC Kalmar
Mikael Blomdahl - ledamot
Säkerhetschef Hells Angels, Helsingborg, utgivare av Scanbike Magazine
Dragoljub Lapadatovic - assisterande partiledare
Prospekt Hells Angels, Helsingborg

Mer läsning:
http://www.newzglobe.com/inrikes/20100204/okand-kriminell-organisation-satsar-politiskt

Anders Zillén 

Ordförande för Sverigemötet och informationsgivare om sverigemodellen

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frihetspartiet/contact_person/view/anders-zillen-svarar-foer-partiets-officiella-framtraedanden-och-intervjuer-dock-ej-mellan-den-12-och-27-januari-2010-paa-grund-av-semesterresa-5425 

 Från att ha börjat som en Facebookgrupp i oktober har nu Frihetspartiet både styrelse och partiprogram.
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5098322 

Styrelsen:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frihetspartiet/contact_person/list 

Uttalande rörande styrelsen

2010-02-05 02:09
Mediabevakningen kring partiet har nästan uteslutande fokuserat på att två personer i styrelsen skulle vara medlemmar i Hells Angels. Förutom att detta är fel i sak saknar det också all relevans och betydelse vid en bedömning av partiets politiska program och budskap.

Styrelsepersonerna har handplockats i avsikt att erhålla största möjliga kompetens, kunskap, tyngd och förankring. Vi har medvetet valt personer med erfarenhet av andra stora uppgifter och arbeten såsom  Sverigemodellen, Sverigemötet, Scanbike, Regionerna och Nättidningen Payback.

Samtliga personer har gått in som privatpersoner i arbetet kring Frihetspartiet och medverkar således inte i styrelsen såsom representanter för någon mc-klubb utan sköter arbetet helt och hållet såsom privatpersoner, utan all form av påverkan eller inblandning utifrån.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/frihetspartiet/pressrelease/view/uttalande-roerande-styrelsen-368903

1 kommentar:

  1. Love this))!! At last is it something good that have happened all bikers..I have dreamed about this for an very long time..

    Thanx to you all....L&R

    SvaraRadera