söndag 28 februari 2010

Tillslag mot fest i Solidos lokal


Polisen och kronofogden gjorde ett tillslag mot en fest i mc-klubben Solidos lokal på Hacksta sent på lördagskvällen.

Ett femtontal polisbilar och flera polisbussar ryckte ut till Bandidos tidigare lokal på Hacksta för att enligt uppgift stoppa ett planerat kampsportsevenemang som just skulle äga rum i byggnaden på Saltängsvägen.

Enligt polisen saknades tillstånd för arrangemanget och enligt polisen ska det också ha sålts öl i lokalen utan att det funnits serveringstillstånd.

När polisen kom till platsen befann sig ett 60-tal personer i lokalen. Flera hade rest till Västerås från andra håll i Sverige för att delta i festen.

- Framförallt har många ungdomar lockats hit. Eftersom det förekommit narkotika och mycket grovt våld i denna lokal är det inte ett lämpligt ställe för ungdomar att vara på, säger Börje Strömberg, informationschef vid polisen i Västmanland.

Polisen arbetade under kvällen med att identifiera alla som fanns i byggnaden. Enligt Börje Strömberg har polisens ingripande gått lugnt till.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.749774-tillslag-mot-fest-i-solidos-lokal

I lokalen fanns ett hundratal personer, bland annat ett tiotal ungdomar under 18 år.

– Anmärkningsvärt var att så många mycket unga grabbar och flickor fanns i lokalen. Vuxna män i den här miljön, alkoholservering och ungdomar är ingen bra kombination. Ett av våra syften med aktionen var - förutom lagföring - också att förhindra att unga personer rekryteras till den kriminella världen genom inbjudan till fester med billig mat och alkohol. Det säger kommenderingschefen, polismästare Per Ågren.

http://www.sr.se/cgi-bin/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=3474545

2 kommentarer: