lördag 27 februari 2010

Tre unga män från Malmö misstänks ha kidnappat och våldtagit en 19-årig begåvningshandikappad man i Helsingborg.

Den unge mannen ska efter det också ha tvingats länsa sina föräldrars hem.

Den begåvningshandikappade 19-årige mannen berättar i polisförhör att han först kidnappades med bil av tre andra unga män från Malmö, 17, 18 och 20 år gamla. Ungdomarna ska ha sagt att de tillhör ett kriminellt gäng och därefter fört 19-åringen till en telefonbutik där de ska ha försökt tvinga honom att köpa en mobiltelefon med abonnemang i sitt eget namn. Men bedrägeriet misslyckades och 19-åringen uppger att ungdomarna istället tvingade honom att länsa sina föräldrars hem på bland annat tv-apparater och smycken. Han ska också ha blivit våldtagen utav en av de unga männen, skriver Helsingborgs Dagblad.

19-åringen säger att han inte vågat annat än att lyda när en av männen sa till honom att klä av sig kläderna, varpå han utsattes för våldtäkt. Utanför rummet stod mannens två kamrater och hånskrattade.
– Det gjorde ont och det var en hemsk upplevelse, ska 19-åringen ha sagt under polisförhöret.

Efter mardrömmen i föräldrahemmet ska trion ha fört 19-åringen till ännu fler butiker för att göra nya försök att köpa telefoner. Men den begåvningshandikappade mannen kunde till slut slå larm i en av butikerna. Polisen kunde då gripa ungdomarna.

Polisen har säkrat DNA och 20-åringen som åtalas för våldtäkten erkänner att han onanerat inför 19-åringen men säger att han aldrig begått våldtäkt, enligt Helsingborgs Dagblad.

Malmöungdomarna åtalas nu för människorov, försök till grov utpressning och grovt olaga tvång. 20-åringen åtalas dessutom för våldtäkt.

http://sydsvenskan.se/sverige/article633935/Begavningshandikappad-valdtogs-under-inbrott.html

Enligt det 19-åriga offret påstod männen att de tillhörde ett kriminellt gäng innan de tvingade in honom i en bil. Färden gick först till en butik där han beordrades att köpa en mobiltelefon med abonnemang i sitt namn. När bedrägeriet misslyckades kördes offret till sitt föräldrahem där han tvingades medverka i ett inbrott och stjäla bland annat tv-apparater och smycken.

http://hd.se/helsingborg/2010/02/26/kidnappningsoffer-valdtogs-under/

2 kommentarer:

  1. Det nya intressanta Sverige...
    Hade omöjligt kunnat hända för 25 år sen!

    SvaraRadera
  2. Nej för helvete! man fattar ju direkt vad de är för fä som gjort detta!!! Ska in och läsa på Politiskt inkorrekt! den enda sidan som vågar skriva sanningen!!
    För det är inte denna sidans mening i heller! Här håller ni er till MC + lite annat. tycker jag!

    SvaraRadera