söndag 7 februari 2010

Mc-gäng ligger lågt

Hösten och vintern 2007 och 2008 höll mc-gängen Sydostskåne i sina klor. Två år senare är de flesta medlemmar borta, men en handfull bor kvar och håller en låg profil.

Under några månader gjorde Bandidos med stödtrupper ett intensivt försök att etablera sig i Sydostskåne och Skånskan rapporterade periodvis var och varannan vecka om incidenter och polisingripanden.
Men efter en tid försvann västarna och klubbmärkena och de lokala klubbarna upplöstes. Numera har de flesta forna medlemmar antingen flyttat, hamnat i fängelse eller tröttnat på gängvärlden. Men en liten klick finns kvar under ytan.

Enligt Dan Bengtsson, chef för Ystadspolisens kriminalunderrättelsetjänst finns det fem personer i Sjöbo kommun som fortfarande har starka kopplingar till kriminella gäng. I Ystad finns det knappt någon, medan Skurup har mc-klubben F.A.N MC, som då och då festar tillsammans med Hells Angels-folk. Dock har Skurupsklubben sannolikt inget kriminellt gemensamt med Hells Angels. Även i Simrishamn och Tomelilla finns ett fåtal personer som är involverade i kriminella gäng.

De fem personerna i Sjöbotrakten är enligt Dan Bengtsson involverade i tre olika kriminella grupperingar. Det handlar om supportorganisationer till Hells Angels och Bandidos, men det har även funnits de som sympatiserat med Lions Family. Numera har denna kriminella grupp gått ihop med Black Cobra och sannolikt har personerna i Sjöbo följt med i flytten.

http://www.skanskan.se/article/20100207/SJOBO/702069963/*/mc-gang-ligger-lagt

PS: MC RAZZIA STARTADE I SJÖBO 

1 kommentar:

  1. BFL! Hahahahahahahahahaha!
    De killarna hade karborrband till klubbmärkena! mohaha

    SvaraRadera