tisdag 29 december 2009

Fel från början, rätt till slut? - Hans Stigsson Michajlov är politisk redaktör på Norrköpings Tidningar, med utrikesfrågor som specialitet.

Fel från början, rätt till slut?
När jag träffade rikspolischefen Bengt Svensson i höstas, var han stolt över kampen mot den kriminaliserade brottsligheten i Östergötland. Men han hade också en viktig invändning - vad är vitsen om kriminaliteten flyttar någon annanstans?

Att mc-kriminaliteten finns kvar i Norrköping beror alltså, tror jag, på att det blev fel från första början. Inte minst från politiskt håll föreföll det viktigaste att bli av MC Sweden (gamla Top Side) i Åby så fort som möjligt. För en kvarts miljon kronor förmådde man klubben att flytta i förtid och tanken var förmodligen att dumpa problemet "någon annanstans". Men synden straffar sig som bekant själv och klubben flyttade in till City istället!

Däremot är jag försiktigt hoppfull inför framtiden. Klubben har fortfarande inte blivit fullvärdiga medlemmar i Hells Angels och blir det kanske inte heller om polisen fortsätter att störa deras verksamhet. Visst har Robert Kalmendal, chefen för narkotika- och underättelseenheten, en poäng i att det faktiskt kan finnas mer akuta kriminella problem att ta itu med - men när det gäller att stoppa HA duger det inte att sänka garden. Om HA etableras i Norrköping blir det mycket svårare att bli av med klubben.
http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=4077584&entry=5710060

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar