måndag 7 december 2009

Blekingepolisens bild av mc-klubbarna ifrågasätts av Peter Schjerva


Blekingepolisen är oroad över att mc-klubbar i länet ska sprida kriminell verksamhet.
Det kan leda till grov organiserad brottslighet befarar polisen.
– Vi följer klubbarna med lupp, säger kriminalkommissarie Jan Hansson.
Det finns några mc-grupperingar som Blekingepolisen följer väldigt noga. Ett av dem är mc-gänget Red & White Crew i Tving. Polisen befarar att medlemmarna i mc-gänget har ambitionen att knyta an till Hells Angels.

Per Nilsson är president för Cruel Company och ifrågasätter polisens bild av dem. Han har själv kört motorcykel sedan 16 års ålder och är ute på olika mc-träffar runt om i Sverige sommartid. Per Nilsson understryker att det är ett genuint mc-intresse som får honom att engagera sig i Cruel Company.

– Vi är ett gäng kompisar som kör motorcyklar och har roligt ihop. Alla som har märke på ryggen är inte kriminella, säger Per Nilsson.

De metoder som polisen använder mot mc-klubbarna får skarp kritik av Peter Schjerva, ansvarig för nättidningen Payback. Den representerar Abate, en organisation som arbetar för mc-åkares rättigheter. Han anser att en hel grupp förföljs på ett lagvidrigt sätt.

– Det är en systematisk bluff för att polisen ska ha kunnat tillgodogöra sig pengar i 15 års tid. Det finns ingen klubbkriminalitet, men det finns kriminella individer. Ett litet antal gör väldigt mycket i dessa sammanhang, säger Peter Schjerva.

http://www.blt.se/nyheter/karlshamn/blekingepolisen-oroad-over-att-lanet-far-mc-kriminalitet%281667791%29.gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar